Néhány utalás a WandaVision első feléből



Ezekre a kikacsintásokra figyelhettek fel a rajongók.Keményfejű: Vízió vibránium teste sok mindent kibír, de a Bosszúállók: Végtelen háború a bizonyíték, hogy nem elpusztíthatatlan. Amikor tehát Wanda eltör egy tányért Vízió fején, majd megjegyzi, hogy „A férjem, és az ő törhetetlen feje”, akkor az egy elég morbid poén.

A Stark Industries bemutatja: A WandaVisionben látható Stark Industries által gyártott pirító reklámja arra emlékeztet, hogy könnyen lehet, hogy Tony Stark nélkül Skarlát Boszorkány se lenne.

Egy üveg Magnust tessék!: Hazánkban a Mutánsvilág: Magnus ház címmel jelent meg az X-Men egyik legfontosabb képregénye, amiben Wanda fontos szerepet játszik, ugyanis a történetben idegösszeomlást kap, és három szóval megváltoztatja a Marvel-univerzumot. Erre tett utalást a sorozatban a Maison du Mépris, magyarul „A megvetés háza”, címkével ellátott bor, amivel Wanda kínálta meg Hartékat.

Az ördög a részletekben rejlik: Az eső rész végi animált stáblista apró vörös pixelekből kirajzolódó világa egyértelmű utalás Wanda valóságferdítő képességére, tehát megerősíti azt az elméletet, hogy minden, ami Westview-ban történik, csak Skarlát Boszorkány képzeletének eredménye.

Itt a piros, hol a piros: A piros-sárga színű játék helikopter egyértelmű utalás Tony Stark híres Vasember páncéljára, míg a játék orrán látható S.W.O.R.D. logó alapján arra lehet következtetni, hogy az egykor igazi helikopter lehetett, de belépve a Wanda által teremtett világba, hirtelen játékká változott.

Ne fesd a falra az ördögöt: Az ördög a részletekben rejlik” – hangzik el a második részben. Ebből a mondatból arra lehet következtetni, hogy történések hátterében álló alak Mephisto, a Marvel-képregények Ördöge, aki a forrásanyagban is megpróbálta összezavarni Skarlát Boszorkányt.

Lenni vagy nem lenni? Ez itt a kérdés!: A WandaVision egyik legszürreálisabb és legsokatmondóbb jelenete a csatornából előmászó méhész, akinek S.W.O.R.D. logós ruhája felveti a kérdést, hogy az ügynökség vajon mióta próbál bejutni a Skarlát Boszorkány által teremtett világból, és miért akarnak mindenáron a közelébe jutni?

Lenni vagy nem lenni?: „Színház az egész világ, és színész benne minden nő és férfi. Fellép s lelép: S mindenkit sok szerep vár” – idézi Shakespeare-t Vízió a harmadik részben, hogy Wanda értésére adja, hogy valami nincs rendben a kertvárosi álommal.

Ismerve a WandaVision kontextusát, ebből az idézetből arra lehet következtetni, hogy talán Westview lakói közül nem mindenki sejti, hogy akarva-akaratlanul egy színpadi előadás szereplőivé váltak.

Boldogan, amíg meg nem...: A harmadik részben hallható Jon Stewart dal, a „Daydream Beliver” szövegéből arra lehet következtetni, hogy az alkotók ezzel is próbáltak rámutatni arra, hogy Wanda egy kitalált világ foglya, amihez mégis ragaszkodik.

Photon a falon: Képtelenség volt nem észrevenni a falon Maria Rambeau, a S.W.O.R.D. alapítójának emléktábláját, amelyen Photonként hivatkoznak rá. Az már a Marvel Kapitányban kiderült, hogy Maria hívójele Photon, de a képregényekben a lánya használta ezt a nevet, miután különleges képességeket szerzett.

Itt a piros, hol a piros: A negyedik részben megjelent Jimmy Woo ügynök, akinek személyisége sokat fejlődött A Hangya és Darázs óta, hiszen míg ott bosszantó volt, addig a WandaVisionben meglepően szimpatikusan adta elő azt a kártyatrükköt, amit még Scott Langtől tanult el évekkel ezelőtt.

Egy RÉM rendes család: Sok néző kiakadt a WandaVision negyedik részének azon jelenetén, amelyben a halott Vízió látható. A félelmetes látvány felvet néhány kérdést. Az egyik, hogy vajon Wanda mennyire van tudatában annak, hogy mit tesz? Olykor úgy tűnik, hogy tisztában van a helyzetével, míg máskor látszik rajta, hogy ő sem tudja eldönteni, hogy mi is a valóság.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló