Tönkreteheti Marilyn Mansont a legújabb botránya



Az énekes volt menyasszonya és további négy nő vádolja erőszakkal a hírességet.Bántalmazással, erőszakos viselkedéssel és szexuális erőszakkal vádolta meg Evan Rachel Wood, a Westworld című széria sztárja és további négy nő Marilyn Mansont, akit ennek hatására kirúgott a kiadója, a Loma Vista Recordings, valamint két tévés sorozatából is eltávolították, de FBI nyomozás is indulhat ellene.

Az üggyel kapcsolatban Marilyn Manson is megszólalt. A színész-énekes így reagált az Instagram-oldalán:

Régóta ellentmondások forrása a művészetem és az életem, de a legutóbb ellenem felhozott vádak borzasztóan eltorzítják a valóságot. A kapcsolataimban a partnereim az enyémhez hasonlóan gondolkodtak, és a velük folytatott testi viszonyom mindig teljesen közös megegyezésen alapult. Ez az igazság, akkor is, ha valaki valamiért úgy dönt, hogy félreértelmezi a múltat.”

Marilyn Manson szavaira azonban árnyékot vet, hogy ez már a sokadik hasonló vád ellene, ráadásul az egyik volt munkatársa szerint a körülötte lévő emberek közül mindenki tudott ezekről a dolgokról. A zenészen az sem segít, amilyen képet kialakított magáról az elmúlt húsz évben.

Marilyn Manson, valódi nevén Brian Warner, 1969. január 5-én született Ohio államban. A karrierjét a kilencvenes évek elején kezdte, amikor is az amerikai popkultúra két meghatározó alakja, Marilyn Monroe és a gyilkosságért elítélt zenész, Charles Manson nevének összemosásából választott művésznevet.

Habár sokan kritizálták és jelezték, hogy vissza kellene vennie, ő ezt nem tette meg, hanem inkább kijelentette, hogy a célja a földi káosz. A karrierje is ezt igazolja, hiszen csak a színpadi botrányaiból könyvet lehetne írni.

Marilyn Manson tehát egyértelműen ellentmondásos személyiség, éppen ezért a jelenlegi botrányában a legijesztőbb az, hogy milyen hosszú ideje halmozódnak az ellene felhozott vádak. Három évvel ezelőtt Charlyne Yi színésznő beszélt arról, hogy rasszista és szexista megjegyzésekkel zaklatta őt a zenész, majd ugyanebben az évben a Los Angeles-i ügyészség megvádolta egy 2011-es szexuális visszaéléssel. Ezeket a vádakat Marilyn Manson és a képviselői tagadták.

A zenész és volt jegyese, Evan Rachel Wood, a 2000-es évek vége felé találkozott egymással, tehát akkor, amikor a színésznő még tinédzser volt. Kapcsolatukat 2007-ben hozták nyilvánosságra, majd 2010-ben eljegyezték egymást, de még ugyanebben az évben szakítottak.

A színésznő nőjogi aktivistának állt, majd egy nyilatkozatában elárulta, hogy szexuális erőszak áldozata lett és meg akarta ölni magát. 2019-ben arról beszélt, hogy milyen rettenetes dolgokat élt át egy korábbi párkapcsolatában, de a volt vőlegénye nevét nem említette.

Nem Wood volt az egyetlen, aki a zenész bűneiről beszélt, ugyanis az énekes egyik közeli munkatársa, aki már nem tagja a menedzsmentjének, egy hosszú Twitter-threadben írt arról, hogy miket követett el a zenész a lány ellen:

Egy év alatt teljesen más emberré változtatta Woodot. Megtörte. Olyanokkal fenyegette, hogy megöli, feldarabolja, eltemeti és leégeti az egész világ előtt. Ő jól érezte magát attól, hogy a lány sír és retteg tőle. A közvetlen környezetében mindenki tudott erről, de ahogy én is, úgy ők is féltek beszélni.”

Azt egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mi lesz Marilyn Manson és a karrierje sorsa, de azt ki jelet jelenteni, hogy a jelenlegi botrány sokkal súlyosabb, mint amilyenek az előzőek voltak, hiszen az áldozatok névvel és arccal álltak a nyilvánosság elé, ráadásul a #MeToo utáni világban könnyen a süllyesztőben végezheti azt, akiről kiderül, hogy nemcsak a felvett szerepe szerint szörnyeteg, hanem a való életben is az.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló