Nick Nolte drogosnak hitte Eddie Murphy-t



Öt érdekesség a 80 éves színészről.Tévedésből lemondta az Eddie Murphy-vel esedékes első találkozóját: Nolte karrierjének egyik legnagyobb filmje a 48 óra. Amikor Nolte New Yorkba utazott, hogy találkozzon partnerével, az akkoriban még csak a Saturday Night Live sztárjaként ismert, filmben egyáltalán nem szereplő, Eddie Murphy-vel.

A városba érkezés után Nolte a 48. utcában lakott egy ideig, a fekete szaxofonos barátjánál, majd három nappal később közölte a szállásadójával, hogy most már elmegy, hogy találkozzon azzal a Saturday Night Live-os fickóval, mire a barátja közölte, hogy az egy kokszos, és Nolte a közelébe se menjen.

A színész ezért hazautazott, majd közölte a film rendezőjével, Walter Hill-lel, hogy Murphy kokainozik. A rendező erre azt kérdezte Nolte-tól, hogy ugye nem is találkozott a férfival, mire a színész elmondta, hogy mi történt. Később kiderült, hogy a barátja nem Eddie Murphy-ről beszélt, hanem a Saturday Night Live egy másik résztvevőjéről, Garrett Morrisról.

Színészi pályája kezdetén reklámokban szerepelt: Még mielőtt Nolte igazi sztárrá vált volna, a minneapolisi Elenore Moore ügynökségnek dolgozott, ahol több termék reklámarcaként szerepelt. A 60-as évek végén például a H.I.S. farmerjét, majd 1972-ben a Clairol női hajfestékét reklámozta.

Az utóbbi esetben olyan népszerűségre tett szert a Nyári szőke elnevezésű hajfestékkel, hogy még annak dobozára is felkerült, így a mai napig ő az egyetlen férfi, aki egy női hajfesték dobozán látható.

Huszonévesen 45 év börtönre ítéltek: 1961-ben, 20 évesen kellett bíróság elé állnia Nolte-nak, amiért rendszeresen és nagy tételben hamisított behívókártyákat. Ennek egyáltalán nem volt politikai vagy rendszerellenes indíttatása, ugyanis csak arról volt szó, hogy a hamis személyi iratokkal alkoholhoz akart jutni a barátaival a kocsmákban. A bíróság 75 ezer dollár pénzbüntetésre és 45 éves börtönbüntetésre ítélte, de ennek végrehajtását felfüggesztették.

A Cape Fear szerepe miatt ügyvédként jelent meg a Nagymenők premierjén: Nolte és Martin Scorsese 1989-ben dolgozott először együtt, méghozzá a New York-i történetek című szkeccsfilmen. Ezután a színész megtudta, hogy a rendező arra készül, hogy megvalósítsa az 1962-es Cape Fear remake-jét, ezért Nolte mindenképpen szerepelni akart abban.

A probléma csak az volt, hogy Scorsese más alkatú színészt keresett az ügyvéd Sam Bowden szerepére. Nolte azonban nem adta fel, hanem kitalálta, hogy az asszisztensével, Billy Cross-szal kiválasztják a leginkább ügyvédhez illő öltönyüket, majd elmentek a Nagymenők premierjére.

A páros nem vegyült a tömeggel, hanem megállt oldalt, hogy a hátukat a falnak vetve, némán szemléljék a nyüzsgést. Amikor Scorsese elment mellettük, akkor először fel sem ismerte Nolte-t, és csak akkor jött rá, hogy a korábbi színészéről van szó, amikor megállt és visszanézett.

A rendezőnek ekkor jutott először eszébe, hogy Nolte ideális választás lenne Sam Bowden szerepére, viszont még nagyon sok beszélgetésnek kellett lezajlania kettőjük között ahhoz, hogy Nolte tényleg megkapja a munkát.

Éveken át mindennap élt a leghírhedtebb randidroggal: Nolte-nak mindig is problémái voltak az alkohollal és a drogokkal. Amikor a rendőrség 2002. szeptember 11-én elkapta, amiért a Mercedesével össze-vissza cikázott az autópályán, kiderült, hogy vérében nagy mennyiségű GHB található, amit nem csak a testépítők használnak, ugyanis ez egy népszerű randidrog is. A színész később bevallotta, hogy négy éven át naponta használta a szert. Az ügyben 2002 decemberében hoztak ítéletet, amely értelmében a színész 500 dolláros pénzbüntetést, három év próbaidőre bocsátást és 90 napos elvonót kapott.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló