Érdekességek Joseph Gordon-Levittről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a 40 éves színészről!Online platformja segít a világ kreatív elméinek: A színészkedés mellett saját produkciós céget alapított Gordon-Levitt. A HitRecord kezdetben egy hagyományos weblap volt, ahova feltöltötte a különféle témájú videóit, de mára a felület egy 80.000 tagú kreatív műhellyé nőtte ki magát.

A HitRecord küldetése az, hogy összehozza a különféle alkotókat a világ minden tájáról, hogy azok bátran megosszák egymással a műveiket, legyen az akár dal, akár írás, vagy kisfilm. Az alkotók részesedést kapnak a bevételekből, sőt, ha mázlijuk van, akkor a produkciós cég segít a könyvük vagy filmjük megjelenésében.

Ugyanabba a színésziskolába jártak a Hetedik mennyország gyerekszínészével: Gordon-Levitt együtt nőtt fel és egy színésziskolába járt a Hetedik mennyország Lucy Camdenjét alakító Beverley Mitchell-lel.

Gordon-Levitt 4 éves volt, amikor egy musicaltársulat tagjaként ő alakította a madárijesztőt az Óz, a csodák csodája színpadi előadásában. Ekkor fedezte fel egy ügynök, aki aztán tévéreklám szerepeket szerezett neki.

James Franco helyett került be az Eredetbe: Először James Franco vállalta Arthur szerepét az Eredetben, de a forgatás csúszása miatt ott kellett hagynia a projektet. Franco távozása után Christoper Nolan úgy döntött, hogy Gordon-Levittnek adja a szerepet. A rendező és a színész közös munkája gyümölcsözőnek bizonyult, ugyanis Gordon-Levitt szerepelt a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia harmadik részében, A sötét lovag: Felemelkedésben is.

A színész egyébként később feltűnt egy cameo-szerepben James Franco Az interjú című filmjében. Emellett Gordon-Levitt többször is együtt dolgozott Franco barátjával és alkotótársával, Seth Rogennel. Együtt játszottak a Fifti-fiftiben, ami Golden Globe-jelölést hozott Gordon-Levittnek, illetve a Három király tesó című karácsonyi komédiában is.

Nem Summert tartja az 500 nap nyár főgonoszának, hanem saját magát: Gordon-Levitt még 30 éves sem volt, amikor szerepet kapott az 500 nap nyár című filmben, amiben hősszerelmest alakított. Ez a mozi volt az, amivel Chloë Grace Moretzet befutott, ami kasszasiker-rendezőt csinált Marc Webb-ből.

Gordon-Levitt karaktere egy naiv, csupaszív srác, aki látszólag a film jófiúja, míg a Zooey Deschanel által alakított Summer a gonosz. A színész viszont úgy gondolja, hogy ez valójában fordítva igaz, mert szerinte nem Summer a rossz, hanem az ő karaktere, mert a jófiús külső egy igazán önző, mániákus alakot takar, aki senkivel sem foglalkozik saját magán kívül.

Nagyapja sikeres rendező volt, míg be nem tiltották: Gordon-Levitt anyai nagyapját, Michael Gordont sikeres rendezőként tartották számon a ’40-es évektől kezdve. A karrierjét B-kategóriás akciófilmekkel kezdte, majd film noirokat és a melodrámákat is forgatott.

A rendező sikereinek a McCarthy-érában vetett véget, ugyanis akkoriban túlságosan baloldalinak, kommunistának tartották, tehát tiltólistára kerültek a filmje. Nyolc év kényszerszünet után 1959-ben, a Párnacsaták című romantikus vígjátékkal tért vissza, és nyert Oscar-díjat a legjobb forgatókönyv kategóriában.

Fiatalon elhunyt testvére miatt hord felemás zoknit: Gordon-Levitt bátyjának, a fotósként és tűzzsonglőrként dolgozó Dannek nagy szerepe volt a HitRecord produkciós cég alapításában is, ám azt már nem érhette meg, hogy elkészül a HitRecord on TV című tévéműsor, ugyanis 36 éves korában meghalt.

A sorozat egyfajta varietéműsor volt, amit Joseph Gordon-Levitt vezetett, de csak 16 részt ért meg, ám ennyi is elégnek bizonyult ahhoz, hogy 2014-ben megnyerje a Primetime Emmy-t. A sorozat premier előtti vetítésére a Sundance filmfesztiválon került sor, ahol Gordon-Levitt Dan emlékére ajánlotta fel a sorozatot, valamint elmondta, hogy az elhunyt bátyja tiszteletére visel színes, felemás zoknit.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló