Zack Snyder miatt nem hagyott fel a színészkedéssel Emily Browning



Érdekességek az 55 éves rendezőről.Snyder a „felelős” azért, hogy Emily Browning nem hagyott fel a színészettel: Emily Browning egyszer azt nyilatkozta, hogy ha azt kérné tőle Snyder, hogy mosson fel, akkor ő arra is hajlandó lenne.

A színésznő lelkesedését a rendezőért a 2011-es Álomháború magyarázza, amiben Browning játszotta Baby Dollt, és amire így emlékezett vissza:

Akkoriban gyakran gondolkodtam azon, hogy karriert váltok, és ha őszinte akarok lenni, akkor ez a film volt az, ami meggyőzött, hogy mégis a színészkedést akarom csinálni. Ha egy forgatás lehet ennyire pozitív és felemelő élmény, akkor az hitet ad az iparágban és a szakmában.”

Első rendezéseit James Cameron „nagyon inspirálónak” találta: Snyder napjaink egyik legmegosztóbb rendezője, ám ez nem volt mindig így, ugyanis az első két rendezése, a 2004-es Holtak hajnala és a 2006-os 300 szinte egyforma lelkesedést váltott ki a kritikusokból és a nézőkből.

Ezek után nem túl meglepő, hogy James Cameron az ő és Robert Rodriguez direktori munkásságát találja a leginspirálóbbnak:

Napjainkban már mindketten elismert rendezők, de emlékszem, hogy nagyon inspirálónak találtam azt, hogy amikor először megjelentek a színtéren, akkor máris kialakítottak egy kizárólag rájuk jellemző filmnyelvet. Gyakran előfordul, hogy olyanok gyakorolják rám a legnagyobb hatást, akiknek a nevét sem tudom, de látom, hogy valami igazán egyedit és figyelemreméltót csinálnak.”

Saját bevallása szerint részben a rendszeres testedzés miatt tud jól rendezni: Egy 2016-os interjúból kiderült, hogy Snyder személyi edzője nem más, mint Alistair Casey, akit saját bevallása szerint azért választott, mert jellemző rá, hogy fizikálisan beszél a színészeivel, tehát csak akkor tud igazán jól dolgozni, ha nem csupán mentálisan, hanem fizikailag is a lehető legjobb formában érzi magát.

A DC Moziverzumban Lois Lane-t alakító Amy Adams ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Snyder megköveteli azoktól, akik vele dolgoznak, hogy top formában legyenek, illetve meg kell felelniük az általa megjelölt „testideálnak”. Annak érdekében, hogy ez megvalósuljon, ő is rendszeresen részt vesz a stáb szerint „őrületes” edzéseken.

Az Entertainment Weekly szerint egyike a legokosabb embereknek Hollywoodban: Az Entertainment Weekly 2007-ben állított össze egy listát Hollywood legokosabb embereiről. Ennek a bevezetőjében Sean Smith leszögezte, hogy az elsődleges szempont nem az volt, hogy az egyes iparágak szereplőinek mennyi az IQ-ja, hanem az, hogy mennyire eredetiek az ötleteik, valamint mekkora hatást gyakoroltak Hollywoodra és a filmkészítés egészére.

Szintén lényeges kritérium volt, hogy nem az egykori húzó nevekkel akarták megtölteni a listát, hanem azokkal, akik ott és akkor tűntek aktuálisnak. A helyezésnél leginkább az számított, hogy az adott személy mekkora hatással van az iparágra, majd csak ezt követően vizsgálták meg, hogy jelenleg mekkora hatást gyakorol a saját szakmájára.

A lista első helyét Judd Apatow kapta, míg Snyder a huszonötödiket szerezte meg, olyan neveket maga mögé utasítva, mint például J.J. Abrams, Kathleen Kennedy, Sacha Baron Cohen és Ben Affleck.

Lánya, Autumn „cameózott” egyet Az acélemberben: Amikor Snyder azon jeleneten dolgozott Az acélember forgatásán, amelyben Superman Zod tábornok katonáival harcol, akkor az egyik nap vele ment a lánya, Autumn is.

Ezenkívül a filmzene felvételeire is magával vitte a lányát, aki ennek köszönhetően kapott egy cameót, ám nem a hagyományos formában, ugyanis nem a filmben jelent meg, hanem annak aláfestő zenéjében hallható tőle egy „uh-oh”, még a dobok előtt. A rendező azt soha nem árulta el, hogy ez tervezett szereplés volt, vagy csak véletlenül alakult így.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló