Mi várhat Wandára és a Darkholdra a Doctor Strange 2-ben?



Így folytatódhat a WandaVision a Marvel filmben!Wanda családjának és a Fehér Víziónak várható sorsa: A WandaVision fináléjában rengeteg minden történt, köztük az is, hogy Wanda azonosult a Skarlát Boszorkány-identitással annak érdekében, hogy legyőzze Agathát, ám nem valószínű, hogy a lelki sebekkel teli Wandának jót tesz ez a hatalom.


Ugyancsak negatív hatással lehet rá az is, hogy végül elengedte a manipulált Westviewt, ezzel egyúttal pedig lemondott a kertvárosi életről, a saját maga által teremtett Vízióról és az ikreiről, bár a stáblista utáni jelenet arra enged következtetni, hogy a gyerekeket megpróbálhatja visszahozni a Darkhold nevű veszélyes varázskönyv felhasználásával.

Annak tehát nagy a valószínűsége, hogy Wanda ikrei visszatérnek, de kérdés, hogy hol és milyen áron. Egyes teóriák szerint Billy és Tommy, akik izgalmas történeteket kaptak a képregényekben, egy Fiatal Bosszúállók-sztoriban, akár Disney+-os sorozat keretében jelenhetnének meg újra.

Az eredeti történet szerint az ikrek a Marvel egyik legnagyobb gonoszához, Mephistóhoz tartozik. Ő az, akit már a WandaVision indulásakor emlegettek, mint a sorozat antagonistáját, ami végül nem valósult meg, de a stáblista utáni jelenet arra enged következtetni, hogy már közeledik a démon.

A képregénytörténetben Billy és Tommy lelkét Mephisto ejtette foglyul, és tartotta rabságba addig, amíg a gyerekek újjá nem tudtak születni emberként. Elképzelhető, hogy a Marvel Moziverzumban is hasonlóképpen fognak megmenekülni, majd Wiccanná és Speeddé fognak változni, köszönhetően a szuperképességeiknek, amelyek a WandaVisionben már kibontakoztak.

Jelenleg szintén kérdéses, hogy mi lesz a sorsa a S.W.O.R.D. által az eredeti maradványaiból összetákolt Fehér Víziónak, akit Wanda Víziója úgymond „megtérített”, így tulajdonképpen visszakapta az emlékeit is, ám attól, hogy kívül-belül hasonlít az eredetire, még nem lesz egyenlő a szinte emberként viselkedő, eredeti Vízióval.

A Darkhold sorsa és a Doctor Strange folytatásában várható szerepe: A WandaVision eseményei miatt kérdés, hogy vajon a Darkhold, avagy Az elátkozottak könyve milyen szerepet tölthet be a Doctor Strange folytatásában.

Minden bizonnyal nagyot, elvégre egy nagy hatalmú varázskönyvről van szó, ami korábban más sorozatokban ( A S.H.I.E.L.D. ügynökei, Runaways) is szerepet játszott. Azt viszont nem tudni, hogy ez az eredeti könyv, vagy másolat, mert nem egészen úgy néz ki, mint a korábbi verziók.

Az szinte borítékolható, hogy ennek központi szerepe lesz a Doctor Strange folytatásában. A WandaVision stáblista utáni jelenete miatt az is biztos, hogy Wanda a varázskönyv megszállottja lett, ráadásul a főhős olyan tempóban olvasott, amilyen már Doctor Strange-től is látható volt, tehát ez lehetett utalás arra, hogy kettőjüknek bőven lesz dolga egymással.

Talán Wanda a nagy tapasztalattal rendelkező Strange-től kér majd segítséget, és a hős segíthet megérteni a Skarlát Boszorkány-identitást, valamint az azzal járó erőt Wandának. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy Strange keresi meg Wandát, mert megtudta, hogy mi történt Westviewban, és ezért úgy ítélte meg, hogy Skarlát Boszorkány veszélyes, és távol kell tartani a Földtől.

Legyen szó bármiről, az biztos, hogy kettőjük kapcsolata nem lesz problémamentes, hiszen Strange egy markáns egyéniség, konkrét célokkal, Wanda pedig megszállottként akarja visszakapni a szerelmét és a gyerekeit.

Ők ketten könnyen összetűzhetnek Doctor Strange elvei és az általa védett törvények miatt, főleg akkor, ha Wanda túlságosan a Darkhold hatása alá került, tehát akár az is lehet, hogy Wanda lesz a Doctor Strange in the Multiverse of Madness főgonosza, elvégre Wandának már többször voltak antagonistaszerű megnyilvánulásai.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló