Titkos házakba bújhat el a világ zaja elől Jackie Chan



Elképesztő tények a 67 éves színész-harcművészről.Van néhány titkos háza, ezekben titkos szobákkal: Amikor 2004-ben a Conan O'Brien show-jába vendégeskedett, akkor arról kérdezték Jackie Chant, hogy a színész háza tényleg tele van-e titkos átjárókkal és szobákkal.

Chan akkor nem adott egyértelmű választ, de később a TLC csatorna riporterének nemcsak elmondta az igazat, hanem még körbe is vezette az egyik titkos házába, ahova elbújhat a zajos sztárvilág elől.

Van egy luk a koponyáján, amit egy műanyag dugóval tömtek be: Maga a színész-harcművész sem tudja, hogy összesen hányszor sérült meg forgatásokon. Egy összeállítás szerint minimum 70-szer fordult elő, hogy eltörte, összezúzta magát, vagy valamilyen hasonló sérülést szenvedett.

A legkomolyabb sérülését Az istenek fegyverzete forgatásán szerezhette, ugyanis ebbe majdnem belehalt. A baj akkor következett be, amikor egy magas falról kellett átugrania egy szomszédos fára. Bár az első felvétel tökéletesen sikerült, mégis Chan mindenképpen meg akarta ismételni azt. A fa ága azonban letört, a színész pedig 5 méter zuhanás után csapódott a betonnak.

Chan feje betört, a koponyacsontjának egy darabja pedig az agyába fúródott permanens lyukat hagyva maga után. A rögtön kórházba szállított színészt azonnal megműtötték, ami során a lyukat egy műanyag dugóval tömték be, amit máig nem vettek ki Chan fejéből.

8+1 nyelven beszél: Chan folyékonyan beszél kantoniul, mandarinul és angolul. Emellett beszél egy kicsit koreaiul, japánul és thaiul, amit annak köszönhet, hogy Hong Kongban nőtt fel, ahol sokféle néppel találkozik. Ezeken kívül még a spanyolhoz és a némethez is konyít.

A nyelvtudása ahhoz ugyan nincs meg, hogy ezeken a nyelveken előadásokat tartson a filmkészítésről, de az biztos, hogy nem veszne el ezekben az országokban. Ha pedig ennyi nyelvismeret nem lenne elég, akkor hozzá kell még tenni, hogy az amerikai jelbeszédhez ért valamicskét.

Egy centet se hagy a fiára, Jaycee-re: Chan egyetlen fia 1982-ben született, s bár Jaycee elég privilegizált körülmények között nőhetett fel, az apja 350M$-os vagyonából egy centet sem fog kapni. Ezt maga Chan jelentette ki 2012-ben, amikor egy nyilatkozatában közölte, hogy ha a fia képes rá, akkor megkeresheti a saját vagyonát, de ha nem, akkor az övét is csak elpazarolná.

Azt azért nem lehet mondani, hogy Jaycee nem próbálkozott, hiszen az éneklés és a színészet terén is dolgozott, de nem aratott olyan nagy sikert, mint apja. Sőt, 2012-ben a Double Trouble című filmje, ami csak 9.000$ bevételt termelt, minden idők egyik legnagyobb bukása lett.

Ennél sokkal nagyobb bajt okozott azzal, hogy 2014-ben letartóztatták kábítószer-birtoklásért, s mivel a vádak szerint másokat is drogozásra buzdított, ezért akár halálra is ítélhették volna, de amikor Chan nyilvánosan bocsánatot kért a fia viselkedéséért, akkor Jaycee büntetését 6 hónapra változtatták, amit le is ült.

Az apja titokban kém volt, az anyja pedig ópiumcsempész: A Hong Kongban született Chan elmondhatja magáról, hogy nem mindennapi szülőkkel áldotta meg az élet. A színész sokáig azt hitte, hogy az édesapja, Charles Chan (valódi nevén Fang Daolang) szintén színész, ám az csak jóval később, az édesanyja, Lee-Lee 2001-es halála után derült ki, hogy az apja a kínai nacionalista párt kéme volt, és a kínai polgárháború idején kénytelen volt elhagyni az első házasságából született két fiúgyermekét.

Chan anyjának két lánya született az előző házasságából. Annak érdekében, hogy őket el tudja tartani, a nő ópiumcsempésznek állt, Fanggal pedig akkor ismerkedett meg, amikor tetten érte őt, ám a férfi megszánta, és futni hagyni. Lee-Lee-t ez nem térítette jó útra, ugyanis szerencsejátékozni kezdett, amivel olyan sokat nyert, hogy hamarosan a „Nagy Nővér” becenevén vált ismertté az alvilágban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló