Senki sem tudja, hogy mi állt valójában Elizabeth Knapp rohamainak hátterében



Hátborzongató történetek állítólagos démoni megszállásokról.Elizabeth Knapp: Az 1670-es években dolgozott szolgaként Samuel Willard a Massachusetts-i Groton-templom tiszteletesének háztartásban. Knapp megszállása abban különbözött a többi esettől, hogy Williard tudományosan közelítette meg az esetet.

Williard 1671. október 30-tól kezdve, egészen 1672. január 12-ig dokumentálta Knapp állapotának romlását. A lányt rohamok, hallucinációk kínozták, a testén torzulások jelentek meg és állatias, mély hangokat adott ki, ami a megszállásra utalhatott.

November 28-án Knapp rohamot kapott, ami két napon keresztül tartott. Ezt követően katatóniás állapotba került december 8-ig. A lány elmondta, hogy az ördög támadta meg, és nem volt más választása, mint az, hogy szerződést köt vele.

Ekkortájt Willard arról beszélt, hogy az ördög Knappen keresztül szólt hozzá, és szélhámos miniszternek nevezte őt. A férfi ezt követő feljegyzése 1672. január 10-én keletkezett, és ebben Knapp kijelentette, hogy az ördög teljesen átvette felette a hatalmat.

A lány január 15. után nem produkált újabb tüneteket, így Williard arra a döntésre jutott, hogy hagyja, hogy a továbbiakban az idősebbek és megfontoltabbak foglalkozzanak az esettel. Az máig rejtély, hogy valójában mi történt a lánnyal.

Ronald Hunkeler: Az 1973-ban megjelent Ördögűző című film Ronald Hunkeler történetén alapszik. Az 1940-es évek végén furcsa dolgok történtek a 13 éves fiúval, aki az elhunyt spiritiszta nénikéjét gyászolta.

Hunkeler kaparászó hangokat hallott a szobája falán, a csöveken és a falakon pedig víz csöpögött. Mikor a fiú ágya magától megmozdult, akkor a szülei úgy döntöttek, hogy elviszik a gyereket egy helyi jezsuita paphoz, E. Albert Hugheshoz, aki 1949 februárjában ördögűzést hajtott végre a fiún.

A szertartás sikertelennek bizonyult, ugyanis hamarosan karcolások jelentek meg Hunkeler testén, aki levizelte az ágyát és káromkodni kezdett, amikor újabb jezsuiták érkeztek. A fiú szülei úgy döntöttek, hogy komolyabb kezelésre lesz szükség, ezért elvitték a fiút a St. Louis-i Alexian Brothers kórházba.

Április 8-án, húsvét utáni hétfőn szent és megáldott tárgyakkal takarták meg Hunkeler testét. A fiú lassan magához tért, és azt mondta, hogy a Sátán elment.

Clara Germana Cele: Azt állította 1906-ban a 16 éves Clara Germana Cele, hogy szerződést kötött az ördöggel a dél-afrikai Umzinto Marianhill iskolájában, ahol a szülei halála óta lakott. Néhány héttel az állítólagos szerződéskötés után, a lány fura hangokat kezdett kiadni és ősi nyelveken kezdett beszélni, ezért ördögűzésnek vetették alá.

A folyamat során Cele bőre felforrósodott a szentelt vízzel való érintkezés hatására, és többször is lebegett, mindezt 170 jelenlévő szeme láttára. Egy jelentés szerint Cele kígyóként vergődött és vonaglott a földön. A két napig tartó kimerítő szertartás után sikerült kiűzni az ördögöt Cele testéből.

Anna Ecklund: A 14 éves lány hívő katolikus volt, ahogy a családja is, kivéve az apját és a nagynénjét, mert ők boszorkánynak vallották magukat. A történet szerint megátkozták Annat, akinek az ételét különböző növényekkel mérgezték meg. Nem sokára Anna a megszállás tüneteit produkálta. Nem bírta elviselni a szent tárgyak közelségét, szexuálisan léha lett, megtagadta Istent, és nem ment templomba. 1912-ben sikeresen kiűzték belőle a démont.

Ezzel azonban nem ért véget Anna gyötrelme, mert az apja és a nagynénje folyamatosan a Sátánhoz imádkozott, hogy a kamasz még jobban szenvedjen. Egy évvel később megint papi segítségre szorult. 1928-ban egy kolostorban hajtották végre az újabb ördögűzést Annan, akinek az állapota rohamosan romlott. Az ördögűzés huszonhárom napig tartott, de végül a papok teljes bizonyossággal kijelentették, hogy Anna testében egy démon sem maradt.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló