Rami Malek megmentette Mr. Robotot



Érdekességek a 40 éves színészről.Bizonyos értelemben megmentette a Mr. Robotot: Sam Esmail, a Mr. Robot showrunnere elárulta, hogy a casting idején még nemigen tudta, hogy pontosan kit és mit keres. A szereplőválogatáson sokakat meghallgattak Elliot Anderson szerepére, köztük néhány remek színészt is, de mindegyikük esetében úgy érezte, hogy nagyon ridegek, ezért kételkedni kezdett forgatókönyvben.

Olyan érzése támadt, hogy a karakter valójában kioktatja és nagyon ellenszenves. Esmail már közel járt ahhoz, hogy jelzi a USA Networknek, hogy inkább felejtsék el az egészet, vagy legalábbis újraírja a szkriptet, mert Elliot annyira idegesítő, hogy nem hiszi, hogy bárki is hétről hétre nézni akarná.

Amikor aztán megjelent Malek, akkor az ő alakításában Esmail felfedezett egyfajta sebezhetőséget és melegséget, aminek hatására már nem idegenkedett a karaktertől, hanem inkább át akarta ölelni, meg akarta érteni. Esmail úgy érezte, hogy Malek életre keltette Elliotot, s ebben nem tévedett, ugyanis a 2016-os Emmy-díjátadón a színész átvehette a legjobb drámai színésznek járó díjat.

Több videojátékon is dolgozott, mint szinkron- és mocap-színész: Malek a 2015-ös Until Dawn című horror videojátékban alakította Josh Washingtont, ám a színésznek nem ez volt az egyetlen ilyen típusú munkája, ugyanis az ő hangján szólalt meg Tahno a 2014-es The Legend Of Korrában.

Ben Stiller is kiállt mellette, mikor az Éjszaka a múzeumbant forgatták: Egyiptomi gyökerei miatt nem meglepő, hogy a 20th Century Fox eredeti terve az volt, hogy ő játszhatja Ahkmenrah-ját a 2006-os Éjszaka a múzeumban, ám a stúdió elég gyorsan aggódni kezdett az interpretációja miatt:

„Lehet, hogy akkoriban túlzásba vittem a Karib-tenger kalózai-filmek nézését? A stúdió másik színészt akart keresni a szerepre, de végül maradhattam, mert Ben Stiller hitt bennem és kiállt mellettem.” – mesélte az esetről Malek.

Egy osztályba járt Kirsten Dunsttal: A lakhelye miatt az annak közelében található Notre Dame-ba járt középiskolába, ahol többek között, Kirsten Dunsttal és Rachel Bilsonnal ismerkedett meg. Dunst elmesélte, hogy ugyanazokra a színházi órákra jártak és Malek igazán népszerű volt a lányok körében. 2016-ban Malek egy interjúban elárulta, hogy tetszett neki Dunst, de végül nem történt semmi kettőjük között.

Van egy egypetéjű ikertestvére: Sami Malek a megszólalásig hasonlít az Oscar-díjas színész testvérére, Ramira, aki elmondta, hogy fiatalkorukban alaposan visszaéltek azzal, hogy egypetéjű ikrek:

„Nagy bajkeverők voltunk gyerekkorunkban. Egy alkalommal, amikor már főiskolára és egyetemre jártunk, hazafelé tartottam a színházi iskolából, mikor a bátyám pánikolva felhívott, hogy tudok-e fejből egy görög monológot valamelyik görög tragédiából.

Persze, hogy tudtam, hiszen akkor már négy éve, többek közt, azokkal foglalkoztam. Erre ő azt mondta, hogy mindenképpen el kell mennem az egyetemére, ami egy igen jó hírű Los Angeles-i iskola volt, és elő kell adnom a monológot, mert akkor elég pontot kap ahhoz, hogy megszerezze a diplomáját.

Úgy döntöttem, hogy miért is ne. Elmentem, előadtam a monológot, ami után még meg is tapsoltak, annyira tetszett mindenkinek az előadásom. Sami professzora azonban gyanakvóan méregetett, majd faggatni kezdett, hogy mégis hogyan sikerült összehoznom ezt az előadást, ugyanis egész tanévben figyelt, és nem látta rajtam semmi jelét annak, hogy érdekelne a színészet.

Erre olyasmit hebegtem-habogtam, hogy csak mostanában kezdett el érdekelni. Erre ő azt kérdezte, hogy elő tudnám-e adni még egyszer az egészet a 30 perc múlva kezdődő óráján, szemléltetésképp. Válaszul csak megkérdeztem, hogy megkapom-e a diplomához szükséges pontokat, mire rávágta, hogy persze, mire én azt mondtam, hogy muszáj mennem, mert most jut eszembe, hogy tilosba parkoltam, aztán elrohantam.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló