Fejkötéses szellem riogatja az embereket Salt Lake City baleseti sebészeténKórházak, amelyekben állítólag szellemek kísértenek.Dél-Pittsburg kórház szellemei: A történelem szerint rengeteg Konföderációs és Uniós katona fordult meg itt, és ezért a Városi Temetőben sok katonát temettek el, de rabszolgák is pihennek itt jelöletlen sírokban.

A kórházzal kapcsolatos legjelentősebb esemény az 1862-es bombázás, amiben nagyon sokan haltak meg, akik között sok amerikai őslakos Cherokee törzs volt. A kórház 1959-ben nyitott meg újra a 2,3 hektáros földterületen, és 1998-ig üzemelt, de akkor örökre bezárták.

Mióta végleg lakat került a kapura, elkezdődtek a paranormális jelenségek. A szemtanúk beszámoltak egész alakos szellemekről, árnyakról, furcsa zajokról, fénygömbökről, testetlen hangokról, érintésekről, ajtó becsapódásokról, és rejtélyes lépések hangjáról.

A régen itt dolgozó ápolók, orvosok, de betegek is meséltek furcsa eseményekről, mint például arról, hogy magától mozgott a gyógyszeres kocsi. A biztonsági őrök lépteket hallottak, de, amikor annak a nyomába eredtek, nem találtak senkit. Az ápolók kisgyerekek sírását, és nők sikoltozását hallották.

A kórház egyik leggyakoribb jelensége egy igen kellemetlen árnyékember, akiről azt gyanítják, hogy pedofil lehetett. A fenyegető, és erős jelenség, aki körül nehéz lesz a levegő, az EVP felvételek alapján olyanokat mond, hogy „Menj a pokolba!”, „Hagyj békén”, „Kifelé!”. De nem csak az árnyékember hozza rá a frászt az emberekre, hanem a legalább nyolc kisgyerek szelleme is, akik közül hat a harmadik emeleten kísért. Az egyikük, akit „Buddy”-nak neveztek el a látogatók, két esztendős korában halhatott meg. Ő nagyon kedveli az embereket és szeret játszani is.

Ugyancsak a harmadik emeleten egy idősebb korú nő is kísért, de leginkább férfiaknak szeret megjelenni. A második emeleten egy olyan férfit figyeltek meg, aki folyamatosan a „Segíts!” szót ismételgeti az arra járóknak.

Az árnyékember mellett a másik legijesztőbb jelenség egy Hazel nevű nő, akinek sikolya halálra rémiszti a látogatókat. Hazel a kórház idősek otthonában élt, és mentális megfigyelés alatt tartották, de nem sokáig, mert három nappal a bekerülése után meghalt.

Az alagsorban is találkozhatunk szellemmel, akit „Pajkos Nővér”-nek neveztek el, mert megérinti az embereket, a fülükbe nevet, vagy belesuttog valamit. Egy, a hatvanas években meghalt, gondnok szelleme is itt ragadt, s a jelek szerint nem fogta fel, hogy a kórház már nem működik, ugyanis még ma is végzi a munkáját.

Idősek otthona Cleveland, Georgia: A Georgia állambeli Clevelandben található a „Friendship Nursing Home” elnevezésű, 87 szobás idősek otthona, aminek lakói arról számoltak be, hogy egy piros sapkás kisfiú szelleme kísért az intézményben.

Általában az előtérben pillantják meg, de előfordult, hogy látták, ahogy a téli hidegben a szabadban ül. Emellett a lakók gyakran arra panaszkodnak, hogy folyton lerepül róluk a takaró. A kisfiú szellemével kapcsolatban megszületett az a hiedelem, amely szerint, ha valaki meglátja, akkor hamarosan hárman meghalnak az otthon lakói közül.

Kísértet kórházak a nagyvilágból: Az amerikai Utah államhoz tartozó Salt Lake City baleseti sebészetével kapcsolatban az elmúlt években több százan beszélte arról, hogy láttak egy fejkötést viselő, mankóval közlekedő szellemet, akiről az ápolók közül néhány azt gondolják, hogy egy műtét közben meghalt idős férfi kísértete lehet.

Az oroszországi Jekatyerinburg állami kórházban egy fehér ruhát viselő női szellemet láttak. Állítólag ő életében az alagsori mosodában dolgozott, majd ott is halt meg alkoholmérgezésben.

A franciaországi Belfort kórházban igazán rémisztő szellem kísért, ugyanis a beszámolók szerint a megcsonkított szellem a folyosókon bolyong és olykor leveszi a koponyája lefűrészelt tetejét, hogy ezzel megijessze az élőket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló