Érdekességek Paul Bettanyről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Vízió 50 éves megformálójáról.Egyszer úgy vett rész egy meghallgatáson, amin Robert De Niro is ott volt, hogy közben a gyerekét is cipelte: Bettany elmesélte, hogy találkozója volt Robert De Niróval, és mivel a felesége éppen forgatott, ezért bébiszittert fogadott, hogy vigyázzon a gyerekére.

Csakhogy problémák adódtak, így a találkozóra csak később kerülhetett sor, ám akkor a bébiszitter már hazament, így Bettany kénytelen volt egy BabyBjörn babahordozóval megjelenni, és a meghallgatáson hol ő, hol De Niro cipelte a kicsit.

Ugyanakkor Bettany elmondása szerint Travis Bickle megformálójának ezzel nem volt semmi problémája és nagyon jól bánt a kicsivel.

Szerinte Anthony Mackie-nek jobb hátsója van, mint Chris Evansnak: Valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a Bosszúállók: Végjáték stábja nem a film fináléján vitatkozott a legtöbbet, hanem az „Amerika legjobb hátsójáról” szóló viccen, ám a blockbusterhez készült audiokommentárban Joe Russo elárulta, hogy így volt.

Emiatt alakult ki egy kisebbfajta rivalizálás Chris Evans és Anthony Mackie között, ami állítólag kompressziós rövidnadrágos „párbajba” torkollott. Bár győztest nem hirdettek az ügyben, mégis Bettany nem titkolta, hogy melyik kollégája hátsófele nyűgözte le:

Muszáj elmondanom, hogy Anthony hátsója elképesztő! Az egyik forgatáson láttam, ahogy a hátsófelükről beszélnek, és kitalálták, hogy guggolásból felugrás-versennyel fogják eldönteni a kérdést. Mackie azonnal kikérte magának, hogy miről beszél Chris, és kijelentette, hogy biztos legyőzi. Egyetértettem vele.”

A 2001. szeptember 11-ei események hozták össze a feleségével: 2003-ban házasodott össze Bettany és a szintén színészként dolgozó Jennifer Connelly, aki bevallotta, hogy azóta szerelmes volt a színészbe, amióta fiatalkorában megpillantotta a Jim Henson-féle Fantasztikus labirintusban.

A 15. házassági évfordulójuk alkalmából a házaspár elmesélte, hogy már az első közös munkájuk a 2001-es Egy csodálatos elme forgatásán megtetszettek egymásnak, de akkor még mind a ketten valaki mással alkottak egy párt, így semmi sem történt köztük.

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás azonban mindent megváltoztatott, méghozzá mind a kettőjük számára. Erről Bettany így mesélt:

Ahogy sok más emberré, úgy az én életem is megváltozott akkor. Visszarohantam a házba és azzal töltöttem a következő két nap nagy részét, hogy egy olyan nőt próbálok felhívni, akit alig ismerek.

Nagyon jól emlékszem, hogy folyamatosan azt kérdezgettem magamtól, hogy mégis mit művelek? Akkor jöttem rá, hogy beleszerettem. Amikor végre sikerült utolérnem, akkor csak annyit mondtam neki, hogy úton vagyok hozzá és házasodjunk össze. Akkor még egyetlen egy randink sem volt.”

Már temette a karrierjét, amikor megkapta Vízió szerepét: Bettany elmondta, hogy 2015-ben közölte vele egy producer, hogy ennyi volt a színészi karrierje, nem fog több munkát kapni:

Jól emlékszem, hogy kiléptem az egyik hollywoodi utcára, leültem egy padkára, az egyik lábamat a vizesárokba lógatva és az járt a fejemben, hogy a rohadt életbe.

Aztán váratlanul megcsörrent a telefonom, és Joss Whedon, az Ultron kora rendezője keresett azzal, hogy nem vállalnám-e el Vízió szerepét a következő Bosszúállók-filmben. Naná, hogy igent mondtam.”

A rengeteg vallásos szerepe ellenére ateistának vallja magát: Ha valaki végignézi Bettany eddigi filmográfiáját, akkor azt gondolhatja, hogy a színész mélyen vallásos, ő azonban egy interjúban így fogalmazott:

Bárcsak hívő lennék, akkor minden sokkal könnyebb lenne, ám még nem fedeztem fel Istent a saját életemben. Vagyis nem látom őt. Ezzel nem azt mondom, hogy részemről ennyivel le van zárva a létezésével kapcsolatos vita, hanem csak egyszerűen nincs bizonyítékom arra, hogy létezik.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló