Meglepő tények a 75 éves Sylvester Stallone-ról



Ezeket a dolgokat talán még nem tudtad a sztárról.Két bokszoló és Dolph Lundgren is gyakorlatilag kiütötték, mégis ott van az ökölvívók dicsőség csarnokában: Annak érdekében, hogy a Rocky-filmek igazán hitelesek legyenek, Stallone valóban bokszolt a leendő ellenfeleivel. A 3. rész negatív hősét eredetileg a nehézsúlyú ökölvívó Earnie Shavers játszotta volna, de őt annyira felhergelte a színész a tesztmeccsük során, hogy egy igazi ütést vitt be neki a bordái alá, amivel tulajdonképpen kiütötte. Ezek után érthető, hogy miért nem ő, hanem Mr. T alakította Clubber Langet.

Stallone Rocky Balboa bajnokától, az antagonista szerepét vállaló Antonio Tarvertől is kapott egy K.O.-t, ugyanis még mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a ringben valóban bokszoljanak, már csak azért is, mert a hitelesség kedvéért sporteseményként hirdették meg a nagyjelenet forgatását.

A Rocky 4. esetében Dolph Lundgren Ivan Dragója majdnem halálra verte a színészt, ugyanis vele is igaz boksz ment a közös jeleneteikben, és ezek egyike esetében Stallone olyan bordást kapott, ami a szíve szegycsontját érte.

Nem azonnal lett rosszul, hanem éjszaka, amikor is úgy érezte, mintha belülről égne a mellkasa, a teste bal fele duzzadni kezdett a vérnyomása pedig 200 felett volt. A színészt helikopterrel szállították át Kanadából Kaliforniába, ahol 8 napot töltött a kórház intenzív osztályán akut szívnagyobbodással. Ez természetesen nem tette tönkre Lundgren és a színész kapcsolatát.

2010-ben Stallone bekerült a ökölvívók dicsőségcsarnokába, de nem kimondottan a Rocky-filmek miatt, hanem leginkább a profi boksz szponzorálása miatt.

Születési rendellenessége védjegyévé vált, és nem csak olasz vér csörgedezik az ereiben: A színész 1976. július 6-án, New York Cityben született Michael Sylvester Gardenzio Stallone néven, ám ez nem ment könnyen, ugyanis a szülészorvos egy speciális fogóval próbálta világra segíteni, de eközben megsértette az érzőidegeit az álla környékén, ezért az arca bal oldala alsó fele, a fél ajka és a nyelve lebénult.


Stallone ebből kovácsolt előnyt, hiszen a testi hibája nélkül nem lenne ugyanolyan Rambo ordítása és grimasza, amikor gépfegyverrel sorozza az ellenséget, de Rocky jellegzetes beszédstílusa sem lenne olyan, amilyen.

Az akciósztár édesapja, Francesco Stallone családja a dél-olaszországi Gioia del Colle nevű faluból költözött az Egyesült Államokba, míg az édesanya Jacqueline Labofisz családja a mai Ukrajna területéről származik, de anyai ágon francia ősei vannak. Stallone tehát olasz-ukrán-francia-amerikai származású.


Pályája kezdetén hajléktalan lett, úgyhogy pornózásra kényszerült: Az 1960-as évek végén kidobták a lakásából, ami után három hetet a New York City Port Authority buszpályaudvar termináljába élt. Ekkor látta meg a hazánkban Broky címen ismert soft pornó, a The Party at Kitty and Stud's hirdetését, amire jelentkezett, mert akkor már tényleg nagyon kellett neki a pénz.

Ebben a Kittyt „alakító” pornós Henrietta Holm mellett Stallone volt Stud, aki orgiát szervezett a közös lakásukra. A kétnapos forgatásért Stallone 200 dollárt kapott, ami arra elég volt, hogy otthagyhassa a buszpályaudvart.

Habár a felnőtt filmben enyhe szado-mazo és csoportos szex is látható, egyes pletykál szerint létezik egy vágatlan verzió, amiben Stallone „keményen akciózik”, mégis a színész azon a véleményen van, hogy az alkotás annyira bugyuta és ártalmatlan, hogy ma már akár gyerekek is megnézhetnék.

Miután Stallone befutott Rockyval, a pornó producerei éltek az alkalommal, és újravágták a filmet, amit „Olasz csődör” címmel mutattak be.

Bár alapvetően republikánus, ő az egyik legnagyobb fegyverellenes színész Hollywoodban: Stallone-nak azonban jó oka van arra, hogy fegyverellenes legyen, ugyanis 1998-ban a színész barátját, az író és színész Phil Hartmant a saját otthonában, az ágyában lőtte agyon a mentálisan beteg felesége, aki aztán saját magával is végzett.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló