Kevésbé ismert tények Woody Harrelsonról



Öt meglepő érdekesség a ma 60 éves színészről.Épp abban a filmben mutatkozott be, mint egyik állandó, későbbi partnere a vásznon: 1985 szeptemberében vetítették le a Cheers első részét az amerikai tévékbe, méghozzá Harrelson szereplésével. Fél évvel később a mozikba bemutatták a színész első mozifilmjét, a Goldie Hawn főszereplésével készült Vadmacskákat, ám ez a film még az előtt készült, hogy csatlakozott volna a sorozathoz.

A Vadmacskák volt tehát Harrelson első mozifilmje, ahogy Wesley Snipesnak is. A két színész ezután még kétszer játszott főszerepet, először az 1992-es Zsákolj, ha tudszban, majd az 1995-ös Pénzvonatban. Emellett Snipes egy kis cameót is kapott az Ilyen a bokszban.

Sem Az éhezők viadalát, sem pedig a Solót sem akarta először elvállalni: Habár Az éhezők viadala volt az egyik legnépszerűbb sorozat az elmúlt években, mégis Harrelson eleinte nemet mondott Haymitch Abernathy szerepére. Végül a film rendezője Gary Rossnak és a producere, Alli Shearmu győzte meg, hogy vállalja el a munkát.

Néhány évvel később Harrelson a Star Wars spinoffjának, a Solónak sikerében sem bízott, ezért Shearmu ismét közbelépett, hogy meggyőzze a színész, akinek azonban ebben az esetben nem volt teljesen rossz a megérzése.

Egyszer győztes gólt lőtt az angol válogatott kapujába: Annak ellenére, hogy Harrelson amerikai, imádja az európai focit, amivel kapcsolatban meg kell említeni, hogy 2010-ben, a Soccer Aid nevű jótékonysági eseményen az ő 11-esének köszönhetően nyert az angol válogatott, amiben rajta kívül olyan hírességek játszottak, mint például Zidane, Figo vagy Maldini.

Egy teljesen ismeretlen lány tanácsának is köszönheti karrierjét: Habár Harrelson elmondhatja magáról, hogy a pályáján sok művész segítette, mégis rengeteget köszönhet egy ismeretlen lánynak, akivel csak pár percet töltött együtt, ám az a találkozás mégis sorsfordítónak bizonyult.

A színész még a húszas évei elején járt, amikor New Yorkban próbált szerencsét a színészettel. Egy nap a buszon megszólította őt egy ismeretlen lány, akinek feltűnt a férfi pattanásos arcbőrére és orrfolyása, amiből arra következtettet, hogy laktózérzékeny lehet.

A hölgy azt tanácsolta a férfinak, hogy ne fogyasszon tejtermékeket, és akkor már három nap után érezni fogja, hogy a szervezete és az arcbőre kedvezően reagál az étrendváltozásra. Bár Harrelson kételkedett, azért megfogadta a tanácsot, aminek köszönhetően valóban megszűntek a pattanásai, amikkel már sok éve küzdött, méghozzá pont azelőtt, hogy beindult volna a színészi karrierje. A színész egyébként már évek óta vegán, tehát kerüli a hús, a tej, a liszt és a cukor fogyasztását.

Apját bérgyilkosságért kétszeres életfogytiglanra ítélték: Harrelson apját, az 1938-ban született Charles Harrelsont, először 1960-ban a fia világra jötte előtt ítélték el fegyveres rablásért, de az ötéves börtönbüntetéséből végül csak hónapokat kellett leülnie.

A szabadulása után a férfi még néhány évet az akkori felségével és három gyerekével töltött, de aztán végleg lelépett. Harrelson akkor 7 éves volt, az apját pedig csak 10 évvel később, 1981-ben látta újra, de már a rácsok mögött, ugyanis a férfit 1973-ban emberölésért 15 évre ítélték, amiből 5 évet ült le.

Hamarosan azonban újra elfogták, méghozzá egy szövetségi bíró megölése miatt. Mint kiderült, Harrelson apjának 250 ezer dollárt fizetett a drogkereskedő Jamiel Chagra azért, hogy gyilkolja meg a rendkívül szigorú ítéleteiről híres, és ezért Maximum Johnnak is nevezett bírót, aki előtt a drogkereskedőnek is meg kellett volna jelennie.

A kétszeres életfogytiglanra ítélt férfi 2007-ben, 68 éves korában halt meg a cellájában. A színésznek vegyes érzései vannak az apjával kapcsolatban. Egyfelől egy rendkívül elragadó, művelt és olvasott emberként tekintett rá, de soha nem tudott igazi apaként gondolni rá.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló