Kislányokkal végzett Jancsó-Ladányi Piroska



Magyar női sorozatgyilkosok.Jancsó-Ladányi Piroska: 1954-ben akasztották fel az akkor 21 éves Jancsó-Ladányi Piroskát Törökszentmiklóson. Jancsó-Ladányi már 14 évesen élénk szexuális életét élt szovjet katonákkal, a kuncsaftokat pedig az anyjával együtt fogadta a lepusztult házukban az 50-es évek elején. Az igazi vérengzésbe 1953-ban kezdett, amikor is különböző indokkal kislányokat csalt el, majd megfojtotta őket, fajtalankodott a holttestükkel, amiket aztán egy kútba dobott.

Amikor Balázsi Istvánné rájött, hogy mit művel, akkor a nekrofil, kéjgyilkos Jancsó-Ladányi őt is megpróbálta megölni, de a nőnek sikerült kiszabadulnia a nyaka köré tekert drót fogságából és egyenesen a rendőrségre ment.

A letartóztatott Jancsó-Ladányi először azt vallotta, hogy a gyilkosságokban az anyja és egy szovjet katona segítette, de ezt később visszavonta, és már azt állította, hogy egyedül követte el a gyilkosságokat, miután vonzódni kezdett a nőkhöz egy pornográf könyv hatására. Ugyanakkor vannak, akik szerint ez nem igaz, mert egyedül nem tudta volna kivitelezni a gyilkosságokat.

Jancsó-Ladányi öt áldozatát a szolnoki Kőrösi úti temetőben közös sírba temették, ugyanis a családtagjaikat annyira sokkolták a történtek, hogy képtelenek voltak hitelt érdemlően azonosítani a maradványokat.

A nikotinos gyilkos: Az 1950-es években, 22 éves korában döntött úgy Papp Erzsébet, hogy gyilkolni fog. A szabolcsi nő 1957 januárjában hozzáment Rostár Istvánhoz, ám a férfi italozása és veszekedős természete hamar tönkretette a kapcsolatukat.

Az akkoriban már terhes Papp fél évnyi házasság után gondolt először arra, hogy megöli a férfit, de mivel nem akarta elrontani a gyilkosságot, ezért úgy döntött, hogy először „gyakorolni” fog. Az első áldozata a szomszéd kislány volt, akivel nikotin tartalmú patkánymérget itatott, majd a lakásadóját, Fürtös Józsefnét ölte meg, bosszúból, ugyanis rájött, hogy a nő róla pletykál Penészleken.

A két sikeres gyilkosság után Papp elérkezettnek látta az időt arra, hogy megölje a férjét. Erre augusztusban került sor, amikor Lillafüreden szórakoztak, ahova a nő magával vitt egy nikotint tartalmazó pálinkásüveget is.

Amikor Rostár eléggé lerészegedett a Vadászkürt étteremben, akkor Papp egy fél decit öntött a nikotinból a férje fröccsébe. A férfi felhajtotta az italt, majd a vécé felé vezető úton holtan esett össze. A boncolás után alkoholmérgezést állapítottak meg a halál okaként.

Papp hamarosan újra férjhez ment, csakhogy már rákapott az emberölés ízére, amivel nem is hagyott fel, ugyanis a következő áldozata a nővére volt, akivel bosszúból végzett. Ezután eladta a nikotinos üveget egy helyi tanítónak, ám mivel a nő nem mosta ki rendesen az üveget, így a benne maradt nikotintól rosszul lett az a négy személy, aki ivott belőle.

Az ügyben indított nyomozás során kiderült, hogy az üvegben nikotin volt, majd a szálak elvezettek Papphoz, akit 1961-ben négyrendbeli gyilkosságban mondtak ki bűnösnek és ítéltek életfogytiglani börtönre. Az ítélet ellen fellebbeztek, aminek eredményeként a sorozatgyilkost halálra ítélték.

A Fekete Angyal: A Fekete Angyal becenéven is ismert Faludi Tímea 1994 óta nővérként dolgozott a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályán. 2001-ben az egyik ápoló észrevette, hogy Faludi úgy ad be injekciót az egyik súlyos rákbetegnek, hogy arra nem kapott orvosi utasítást. A beteg nem sokkal később meghalt, a rendőrség pedig őrizetbe vette a nőt.

A hazugságvizsgálat során Faludi elárulta, hogy nagyjából 40 esetben adott be orvosi engedély nélkül különböző szereket a súlyos betegeknek, akik közül többen meghaltak, ám az ő célja nem a gyilkosság volt, hanem a páciensek szenvedésének enyhítése, viszont azzal tisztában volt, hogy az általa beadott szerek halált is okozhatnak. A Fekete Angyal 11 év börtönt kapott, ami mellett eltiltották a hivatásától, ám a jó magaviselete miatt 2009-ben szabadult.

(Forrás: nlc.hu)

Ajánló

Ajánló