Hugh Jackman rekordtartó a szuperhősök között



Kevésbé ismert tények a közkedvelt filmsztárról.Rekordtartó a szuperhősök között: Hugh Jackman Wolverine szerepében való első és utolsó felbukkanása között 16 éve és 228 nap telt el. A karaktert összesen kilencszer játszotta el, de ehhez még hozzá lehetne adni a Deadpool 2-ben és Az új mutánsokban látott megjelenéseit, valamint látható volt, ha más nem, akkor legalább egy rövid cameo erejéig, az összes X-Men filmben, amit 2000 és 2017 között mutattak be.

Egyszerre köszöntött rá a szakmai siker és a magánéleti boldogság: Jackman színészi karrierjében az áttörést az 1995-ös Correlli című minisorozat hozta meg. Ebben a tíz részes szériában a színész egy elítéltet alakít, aki a börtönbe szállítása során szenved olyan súlyos fejsérülést, hogy annak következtében elfelejti, hogy mi történt vele.

A börtönben egy pszichológusnő próbál segíteni neki felidézni az eseményeket, a közös munka során pedig szépen egymásba szeretnek. Ez azonban nemcsak a minisorozatban következett be, hanem a valóságban is. Jackman és a pszichológusnőt alakító Deborra-Lee Furness 1996 áprilisában házasodott össze, és azóta is boldogan élnek két örökbefogadott gyermekükkel.

Visszautasított egy szerepet a legnépszerűbb ausztrál szappanoperában: Jackman a 90-es évek elején tehetséges, feltörekvő színészként kapott szerepajánlatot Ausztrália legnépszerűbb szappanoperájában, a Szomszédokban, aminek indulásakor olyan későbbi nagy sztárok szerepeltek benne, mint Guy Pearce, Russell Crowe, Margot Robbie, a Hemsworth fivérek, Kylie Minogue és Jason Donovan.

Jackman azonban úgy döntött, hogy nemet mond a kétéves szerződésre, amit azzal indokolt, hogy nem tud eleget a szakmáról, ezért inkább a Nyugat Ausztrál Előadóművészeti Akadémia (WAAPA) színészképzési programját választotta, ahol három éven át tanult reggel 9-től este 6-ig.

Egy musical hozta meg számára az igazi hírnevet Ausztrálián kívül: Meglepő lehet, de igaz, hogy Jackman számára nem egy mozifilm hozta meg az áttörést a szülőhazájában, Ausztráliában és azon kívül.

Ausztráliában a Correlli című minisorozat hozta meg a népszerűséget a színésznek, míg külföldön az Oklahoma! című, Rodgers-Hammerstein duó által jegyzett musical főszerepe tette ismertté a nevét 1998-ban a londoni West Enden, ahol a zenés mű hatalmas sikert aratott, amivel együtt elindította Jackmant a világhírnév felé.

A színész egyébként gyerekkora óta rajong a musicalekért, annak pedig életre szóló hatása volt, amikor 10 évesen látta a La Mancha lovagja egyik középiskolai előadását. Ugyanakkor Jackman nemcsak musicalben énekelt, hanem a filmvásznon is, ugyanis a Nyomorultak adaptációjában és A legnagyobb showmanben is megcsillogtatta az énektudását.

Legnagyobb szerepálma Jason Vorhees: Karrierje során Jackman szinte minden műfajban kipróbálta magát, de a horror még hiányzik. Ez leginkább azért meglepő, mert a színész rajong a horrorokért, amit az is jól mutat, hogy a legnagyobb szerepálma is ezzel kapcsolatos, ugyanis fiatalkorában minden vágya az volt, hogy ő kapja Jason Voorhees, a Péntek 13 gyilkosának szerepét. Ugyanez játszott szerepet abban is, hogy a sztár a színészi pályát választotta.

Visszautasította Bond szerepét: Jackman egyike azon kevés színészeknek, akik nemet mondtak James Bond szerepére. A színésznek a 2000-es évek elején ajánlották fel, hogy legyen ő a következő 007-es ügynök, de ő először azzal indokolta a visszautasítást, hogy a legutóbbi Bond-filmek forgatókönyvei már nagyon elszálltak és túlságosan elrugaszkodtak a valóság talajától, pedig szerinte sokkal keményebbnek, valósághűbbnek kellene lenniük.

Amikor Jackman ügynöke jelezte, hogy nyugodtan igent mondhat, mert a producerek az általa vázolt irányba terveznek fordulni, akkor a színész azzal az indokkal mondott mégis nemet, hogy az X-Men sorozat mellett időben sem érne rá egy másik franchise-ra, és nem akart megválni az akkor már megkedvelt Wolverine szerepétől.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló