Fia kedvéért tanult meg repülőt vezetni Angelina JolieKevésbé ismert tények a filmsztárról.Fia kedvéért még pilótavizsgát is tett: Jolie igazán különleges ajándékkal lepte meg az első, Kambodzsából örökbefogadott gyermekét, Maddoxot, akivel rendszeresen kimentek a reptérre, hogy ott ebédeljenek, miközben nézik az érkező és induló járatokat.

Az akkor másfél éves kisfiút teljesen elkápráztatták a repülők, ezért Jolie megígérte neki, hogy a második szülinapjára megszerzi a pilóta engedélyt. Bár az ígéretet nem sikerült pontosan betartani, mert a vártnál nehezebben ment a tanulás, mégis Jolie végül a fia harmadik szülinapjára sikeres pilótavizsgát tett.

A színésznő ezután nem sokkal vett egy Cirrus SR22-G2 típusú kisrepülőt, aminek farokjelén az MX betűk szerepelnek, természetesen Maddox miatt. A napjainkban már 20 éves fiú maga is megszerezte a pilótajogosítványt.

Egyetlen liftezés elég volt, hogy egymásba szeressenek második férjével, Billy Bob Thorntonnal: Jolie egy forgatáson jött össze a második férjével, a nála 20 évvel idősebb Billy Bob Thorntonnal, akivel a Mike Newell által rendezett Vakrepülés című romantikus komédiában szerepelt együtt.

A színésznő emlékei szerint Thorntonnal kölcsönösen szerettek egymásba első látásra. Elmondása szerint a vígjátékot Torontóban forgatták, és amikor megérkezett a városba, akkor összefutott a kollégájával a liftben, ahol mindketten úgy érezték, mintha villám csapott volna beléjük, ám ennek ellenére csak hónapokkal a forgatás után jöttek össze rendesen.

Thornton akkor már négyszer vált el, és éppen Laura Dernnel járt jegyben, de végül elhagyta a menyasszonyát Jolie-ért, akit 2000-ben vett feleségül. A házasságuk azonban nem tartott sokáig, ugyanis két évvel az esküvő után szétköltöztek, majd a következő évben hivatalosan is elváltak egymástól.

A színészet mellett zenével is foglalkozó Thornton anno egy dalban örökítette meg a színésznővel való találkozását.

Több videoklipben is felbukkant: Jolie a családi drámákkal és egészen hajmeresztő eseményekkel teli tinédzserkora után döntött úgy, hogy a színészettel akar foglalkozni. Kezdetben csak kisfilmekben tűnt fel, ami mellett egyre gyakran szerepelt videoklipekben, így egy idő után a műfaj visszatérő arca lett. A 90-es évek elején látható volt például Lenny Kravitz, a The Lemonheads vagy Meat Loaf klipjeiben.

Miután a színésznő kezdett egyre híresebbé válni, akkor sem fordított hátat a műfajnak, ahogy akkor is hű maradt hozzá, amikor már igazi A-listás sztárrá nőtte ki magát. Ennek megfelelően 1997-ben látható volt a Roling Stones Anybody Seen My Baby? című számához készült klipben, majd ő játszotta a főszerepet a Tomb Raider második részéhez írt Korn-számhoz, a Did My Time-hoz készült videoklipben.

Bátyja olyan közel áll hozzá, hogy egyesek már gyanús találgatásokba kezdtek: Gyerekkora óta ápol nagyon közeli viszonyt a nála két évvel idősebb bátyjával, Jamie-vel Jolie, aki az Oscar-díj átvételekor is meglepően erős szavakkal és intenzitással fejezte ki a testvére iránt táplált szeretetét.

Habár már erre is sokan felkapták a fejüket, mégis a gyanús találgatások akkor kezdte el igazán elszaporodni, amikor az átadó után lefotózták a színésznőt és Jamie-t, ahogy éppen megcsókolják egymást.

Ugyan Jolie és a testvére leszögezték, hogy kettőjük között nincs semmi más, csak rendkívül erős testvéri szeretet, mégis még évekkel később is rendszeresen rákérdezek a kettőjük közti kapcsolatra, így kénytelenek voltak azt minden egyes alkalommal tisztázni.

Első filmes főszerepével Van Damme örökébe lépett: Jolie még be sem töltötte a 18. életévét, amikor megkapta az első filmes főszerepét, méghozzá a Jean-Clade Van Damme főszereplésével készült, 1989-ben bemutatott sci-fi, a Cyborg második részében.

A Cyborg 2. azonban annyira sokkolta a színésznőt, hogy állítása szerint miután látta, hazarohant és szabályosan émelygett, majd a következő egy évben egyetlen meghallgatásra sem volt hajlandó elmenni.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló