Kik az Ifjú Bosszúállók?Kik alkotják a csapatot, és hol találkozhattál már velük a Marvel Moziverzumában?Az Allan Heinberg és Jim Cheun által alkotott Ifjú Bosszúállók eredeti képregénysorozata 2005 áprilisában jelent meg. Ennek története kevéssel az Avengers Disassembled című füzet eseményei után játszódott. Abban a történetben esett szét a Bosszúállók csapata, az önuralmát elvesztő Skarlát Boszorkány támadása miatt.

Miután szétesett a Bosszúállók, Amerika Kapitány, Vasember, Jessica Jones és Kat Farrell, a Hírharsona riportere rájön, hogy egy új, fiatalokból álló szuperhőscsapat állt szolgálatba New Yorkban.

Habár az új csapat segített Kang, a Hódító támadásainak megszüntetésében, mégis Amerika Kapitány és társai elég gyorsan nyilvánvalóvá tették, hogy nem hajlandóak eltűrni maguk mellett egy szinte még gyerekekből álló, képzetlen, a saját fejük után menő csapatot. Persze, ez egy pillanatig sem érdekelte az Ifjú Bosszúállókat, és folytatták a küldetésüket.

A szuperhőscsapat eredeti képregénysorozata 13 kötetből állt. Az Ifjú Bosszúállók második kötete 2013-ban jelent meg, de azt már Kieron Gillen és Jamie McKelvie alkotta. Az Ifjú Bosszúállók 2014-ben kapott lezárást, és azóta tulajdonképpen a fiókban hever.

Bár a szuperhőscsapat még nem állt össze a Marvel Moziverzumban, mégis már szinte minden alapítótag felbukkant a filmekben, sorozatokban:

Stature – A 2015-ös A Hangyában, a 2018-as A Hangya és a Darázsban alakította Abby Ryder Fortson Cassie Lang karakterét, akit a 2019-es Bosszúállók: Végjátékban már Emma Fuhrmann játszott.

Cassie a 2023-ban érkező Ant-Man and the Wasp: Quantumaniában is szerepelni fog, de már Kathryn Newton lesz látható a szerepben. A színészcsere (Newton tapasztaltabb) miatt sokan úgy gondolják, hogy ez is egy jele annak, hogy a Marvel komolyabb szerepet szán Cassie-nek, aki talán végre megszerzi azokat a képességeket, amelyekkel is Stature rendelkezik.

Sólyomszem – A Disney+ nemrég indult Sólyomszem című sorozatában mutatkozott be Kate Bishop, akit Hailee Steinfeld kelt életre. A szériának már az első részéből kiderült, hogy Kate Clint hősiességét látva döntött úgy, hogy követi a példáját, így ő az első Ifjú Bosszúálló, aki már a Marvel Moziverzumban is felvette a képregényekből ismert nevét és ruháját.

Patriot – A Sólyom és a Tél Katonája című sorozat első évadában kapott szerepet Eli Bradley, akit Elijah Richardson alakított, és a nagyapja, a Carl Lumbly által játszott, Isaiah. Bár Eli még nem vette fel a Patriot jelmezt, mégis ez megtörténhet az Amerika Kapitány 4-ben, vagy A Sólyom és a Tél katonája második évadjában.

Wiccan és Speed – A WandaVision című sorozatban kapott szerepet Skarlát Boszorkány ikrei, akik ugyan eltűntek a képzelt világgal együtt, mégis az évad úgy ért véget, hogy Wanda azon kezdett dolgozni, hogy hogyan hozhatja vissza a gyerekeit az életbe.

Nem kizárt, hogy ez a történetszál folytatódni fog a 2022 májusában érkező Doctor Strange folytatásában, hiszen az már biztos, hogy az Elizabeth Olsen által játszott Skarlát Boszorkány szerepelni fog a filmben.

Iron Lad – Eleinte az a hír járta, hogy Jonathan Majors először az Ant-Man and the Wasp: Quantumaniában játssza el Kang, a Hódító karakterét, de végül már a Loki sorozatban is megjelent. Ebben a szériában kiderült, hogy Kangnek több variánsa is létezik, ezért egyáltalán nem légből kapott ötlet, hogy Iron Ladként is felbukkan a Marvel Moziverzum valamely jövőbeli projektjében.

Miss America Chavez – A 2022 májusában érkező Doctor Strange az Őrület Multiverzumában című filmben fog először felbukkanni az Xochitl Gomez által alakított America Chavez, akinek dimenzióugrási képességeinek biztos, hogy szerepe lesz a filmben.

Loki – A Loki sorozatban a csínytevés istenének több variánsa is szerepet kapott, köztük a Jack Veal által alakított tinédzserkorú Loki, akinek akár nagyobb szerepe is lehet a jövőben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló