Tíz érdekesség az 50 éves Jared LetórólEzeket a dolgokat talán még nem tudod az énekes-színészről.Köszvényhez vezetett a drasztikus testsúlyváltozása: Jared Leto is azon színészek közé tartozik, akik nem veszik félvállról a munkájukat, hanem képesek teljesen beleélni magukat a szerepükbe, ami kedvéért akár olyan átalakulásra is képesek, ami veszélyes.

A Rekviem egy álomért főszerepe esetében Leto éheztette magát, lefogyott és két hónapig nem élt nemi életet. A Chapter 27 című filmben ő alakította Mark David Chapmant, amiért meghízott, majd egy léböjt kúrával, ami rengeteg citromléből, juharszirupból, cayenne-borsból és vízből állt, 10 kilót fogyott 10 nap alatt. A drasztikus testsúlyváltozás nem maradtak következmény nélkül, ugyanis köszvényt diagnosztizálták nála.

Hippi közösségben nőtt föl: Leto a gyerekkorát egy hippi közösségben töltötte a testvérével, az édesanyjával, Constance Letóval és a mostohaapjával.

Álnéven rendezte a 30 Seconds to Mars videóit: Jared Leto és testvére, Shannon, 1998-ban alapította a 30 Seconds to Marsot. A banda 2005-ös The Kill (Burry Me) című dala hatalmas sikert aratott. Akkoriban Leto azt állította, hogy a dal klipjét egy dán, albínó rendező, Bartholomew Cubbins rendezte.

A név számos videó alatt megjelent, sőt, Leto még azt is elhíresztelte, hogy a rendező azt tervezi, hogy nem sokkal a The Kill rendezése után nyugdíjba vonul. Leto azonban ismert a kissé fura humoráról, ráadásul, aki ismeri Dr. Seuss munkásságát, az egyből rájöhetett, hogy Bartholomew Cubbins soha nem létezett, és csak Leto használta álnévként, amikor rendezett.

Saját rajongói törték el az orrát: A 30 Seconds to Mars egyik koncertjén eltört Leto orra, ugyanis a rajongói megtaposták, amikor lement a tömegbe. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy folytassa a koncertet, sőt, elmondása szerint, ez volt a legjobb turnéja.

Tényleg vak volt a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán: Leto alakította a vak Niander Wallace-t a Szárnyas fejvadász 2049-ben. A hitelesség kedvéért Leto egy olyan kontaktlencsét viselt, amitől valóban nem látott semmit.

Elmondása szerint ez sokat segített a játékában, főleg akkor, amikor az egyik kedvenc színészével, Harrison Forddal forgatott közös jelenetet, ugyanis a The Tonight Show-ban bevallotta Jimmy Fallonnak, hogy valószínűleg elájult volna, ha meglátja a híres színészkollégáját.

Önkéntesként dolgozott Haitin a 2010-es földrengés után: Gyerekkorában egy rövid ideig Haitin élt az édesanyjával Leto, aki önkéntesként tért vissza a 2010-es földrengés után. A színész-énekes fotókat készített, majd azokból és a személyes élményeiből megjelentetett egy könyvet, amit elárvereztetett. Az árverésből befolyt összeget jótékonysági célra fordította.

Lenyűgözte a producereket az első nagyobb szerepében: Leto első nagyobb szerepét az 1994-es My So-Called Life című tévésorozatban kapta, ahol Claire Danes oldalán bizonyíthatott. Ő alakította Jordan Catalanót, egy helyes, laza, diszlexiás fiút, akibe szerelmes a Danes által alakított Angela. Mivel Leto gyorsan elkápráztatta a producereket a játékával, ezért megtették állandó szereplővé, majd a sorozat zenéjének szerzésébe is bevonták.

A zene miatt mondott nemet Clint Eastwoodnak: Sokan nem értették, hogy Leto hogyan mondhatott nemet Clint Eastwoodnak, ám a színész-énekes elmondta, hogy akkoriban jelent meg a 30 Seconds to Mars egyik új albuma, így minden figyelmét a zenének és a tervezett turnénak akarta szentelni.

Eljegyezte Cameron Diazt, majd a szakítás után állítólag Scarlett Johanssonnal randizott: Az ezredforduló környékén alkotott egy párt Leto és Cameron Diaz. Bár már az eljegyzésre is sor került, mégis végül négy év után szakítottak. Állítólag Lero nem bánkódott sokáig, ugyanis hamarosan már egy másik színésznővel, Scarlett Johanssonnal találkozgatott.

Kivágták A fülkéből: Bár Leto szerepet kapott a Joel Schumacher által 2002-ben készült, A fülke című filmben, mégis a végső változatból kivágták.

(Forrás: puliwood.hu)

Ajánló

Ajánló