Családok életét tették tönkre a szellemekMegdöbbentő történetek poltergeist jelenségekről.A mai napig nincs magyarázat arra, hogy valójában mi történt az alábbi történetek szereplőivel, akik életét állítólag szellemek keserítették meg.

A kísértetjárta Oldnall Road: Az Angliában található West Midlands területén található az Oldnall Road, ami egy rövid országút, amin különösen sok az autóbaleset. Ha reálisak akarunk lenni, akkor valószínű, hogy ennek oka az, hogy az út veszélyes, mégis néhány rejtélyes megfigyelés arra enged következtetni, hogy szellemjárta.

Az autóvezetők éveken át azt állították, hogy azért rántották el a kormányt, mert az út közepén megjelent egy viktoriánus ruhát viselő, fiatal lány, aki furcsa módon eltűnt, mikor a sofőrök kiszálltak a kocsijukból.

A hatóságok értetlenül álltak a fiatal lány megjelenése előtt, és inkább azt gyanították, hogy a fagyos út miatt tévesztettek irányt az autósok. A sofőrök viszont azt állították, hogy az út száraz volt.

A Parson család esete: Mike Parsons és családja kálváriája akkor vette kezdetét, amikor a férfi felesége kinyitott egy dobozt, amiben talált egy szótárat, amit égett fadarabok vettek körül. Ezt követően a konyhában lángra kapott egy zsák cukor, de a tűz magától kialudt, amikor Mike megérintette a zsákot.

A későbbi tüzekben egy játékbaba, egy doboz és a hálószoba sarkai pörkölődtek meg. Az RCMP vizsgálat szerint nem történt gyújtogatás, viszont más magyarázatot sem találtak a problémára. Végül egy pap elment a házba, amire áldást mondott, a tüzek pedig úgy tűnt, hogy ennek köszönhetően megszűntek.

A szkeptikusok szerint a Parson család maga gyújtotta a tüzet, ám mivel nem volt biztosítás a tanyán, így sok értelme nem lett volna annak, hogy olyan tüzet gyújtsanak, ami tönkreteheti a megélhetésüket. Mivel hihető, megcáfolhatatlan magyarázat nincs, így továbbra is rejtély, hogy hogyan keletkeztek a tüzek a Parson-farmon.

Caledonia Mills tűzkísértete: A kanadai Új-Skóciában található a Caledonia Mills farm, ahol állítólag 1900 körül kezdett kísérteni egy különösen erőszakos szellem. Miután egy januári este Janet MacDonald rákiáltott az idős édesanyjára, hogy az ördög vigye el, másnap reggel 9 óra előtt meghalt az idős nő.

A furcsa jelenségek ezt követően kezdődtek el a ház körül. Előfordult, hogy tárgyak, köztük mezőgazdasági felszerelések, eltűntek és teljesen máshol bukkantak fel, sőt, olykor a ló farkát valami befonta.

A legrémisztőbb eset 1922 januárjában, egy hóviharkor történt. A 16 éves Mary Ellen MacDonald átment a szomszédjához segíteni, majd mikor mindenki visszatért a saját házába, akkor égésnyomokat találtak az épület körül, egyes tárgyak pedig kék lánggal égtek. Összesen 38 tűz volt. A család még azon az éjszakán elhagyta a házat, ahova többé be nem tették a lábukat.

Egyes elméletek szerint Mary Ellen MacDonald volt a poltergeist célpontja, de más teória szerint inkább Janet elhunyt édesanyja átkozta el a házat, ami rejtélyes körülmények között leégett 1971 májusában.

A szellemjárta Vörös Palota: 1908 májusában azt kérte a törökországi Konstantinápolyban élő francia diplomata, akit csak M. Constansnak neveztek, hogy vigyék vissza Franciaországba, ugyanis állítólag egy szellem terrorizálta a feleségét a Vörös Palotának nevezett nyári otthonukban.

A források szerint ez a szellem az évekkel korábban a Vörös Palotában magát felakasztó Ypsolanti hercegé lehetett. A nagytermetű Constans azt állította, hogy az egyik éjszaka kilökték az ágyából, ám senki sem tartózkodott a közelében. Egy másik alkalommal valami úgy felemelte az ágyát, hogy az szinte merőlegesen állt a padlóval.

Ennél sokkal erőszakosabb dolgok történtek a férfi feleségével, akit egy alkalommal láthatatlan erő lökött le a lépcsőn, máskor pedig kint a kertben rátámadt egy fekete kecskére hasonlító lény. A követségen négy rejtélyes halálesetet is történt egy hónapon belül. Az nem derült ki, hogy végül mi lett a Constans házaspárral.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló