Egy regény miatt vált népszerűvé az öngyilkosok körében az AokigaharaMegdöbbentő tények a japán öngyilkosok erdejéről.Egy regény népszerűsítette a sötét múltját: Az Aokigahara Seichō Matsumoto miatt vált ennyire népszerűvé, ugyanis a japán író 1960-ban írta meg a tragikus regényét, ami arról szól, hogy Kuroi Jukai elveszti a szerelmét, ezért az erdőben akarja megölni magát.

A könyvet sokan az öngyilkosság kézikönyveként kezdték emlegetni, míg az Aokigahara erdőről elterjedt, hogy az a legjobb hely, ha valaki meg akarja ölni magát.

Az öngyilkos erdőt jó eséllyel kísértetek lakják: A legenda a gonosz lelkek veszik rá az embereket arra, hogy térjenek le a kijelölt útról.

Szinte nem is lehet segítséget hívni, ha bajba kerülsz: Ha valakinek segítségre lenne szüksége az erdőben, akkor elég nagy bajban lenne, ugyanis a mágneses mező miatt nem működik a GPS, a mobiltelefon, de még az iránytű sem. A babonások közül sokan abban hisznek, hogy ez valamiféle démon műve.

Japánban régi tradíció az öngyilkosság: Japánban régi hagyománya van az öngyilkosságnak, ám míg nálunk ez inkább elítélendő dolog, addig a japán kultúrában a Seppuku, a szamurájok öngyilkossága, tiszteletre méltó szokás volt a feudális időkben. Mára ez kikopott a mindennapokból.

Nem mindenki meghalni indul az erdőbe: A rengeteg öngyilkosság ellenére sokan vannak, akik nem meghalni indulnak az erdőbe, hanem azért, mert kíváncsiak a természet szépségére, a 300 éves fákra, a Fuji hegyre és a Narusawa jégbarlangra, valamint élvezni szeretnék a lenyűgöző és egyben misztikus tájakat.

Az Aokigahara a legnépszerűbb célpontja az öngyilkosoknak az egész világon: Napjainkban az öngyilkosok egyik legnépszerűbb helye az Aokigahara. Bár pontos adat nincs, de állítólag évente nagyjából száz ember vet véget az életének az erdőben.

Japánban a legmagasabb az öngyilkosságok aránya: Nem igaz, hogy Japánban az erdőben ölik meg magukat a legtöbben, ugyanis az egész világra nézve elmondható, hogy ebben az országban rengeteg vetnek véget az életüknek. 2008-ban 2645 ember választotta a halált a gazdasági válság miatt. Ez a szám 2009-ben 15 százalékkal csökkent.

Az öngyilkosságot több módszerrel is próbálják megelőzni: A japán kormány nagyon szeretne véget vetni az öngyilkossági hullámnak az erdőben. Annak érdekében, hogy ez sikerüljön, már számos módszert kitaláltak. Az elképzelések között szerepelt például az, hogy biztonsági kamerákat telepítenek és megnövelik az őrséget.

Szintén az öngyilkosságok megelőzése érdekében terapeuták és a rendőrség segíti az embereket, valamint olyan üzeneteket helyeztek ki az erdőben, amelyeken olyan feliratok állnak, mint például, hogy „Gondolj a családodra!”, „Az élet egy gyönyörű ajándék, amit a szüleidtől kaptál.”

A sötét legendák kezdete: Az eutanázia egyik legbizarrabb, nem meglepő módon, nem túl népszerű változata az Ubasute. A japán történelemben néha előfordult, főleg a nehezebb időkben, hogy ha egy családnak nem volt elég élelme ahhoz, hogy az idősebb rokonokat megetessék, akkor elküldték őket egy hegyre, ahol meghalhattak.

Az így kitett öregek nem lettek öngyilkosok, hanem éhen és szomjan haltak, vagy halálra fagytak. A legendák szerint rengeteg idős személyt tettek ki az Aokigahara erdőbe.

Az akasztás a legnépszerűbb öngyilkossági forma az erdőben: Az erdőben a legtöbben felakasztják magukat. A második leggyakoribb öngyilkossági forma a mérgezés, a harmadik pedig a túladagolás.

1970 óta minden évben tartanak keresést az erdőben: 1970 óta szokás, hogy minden évben önkéntesek fésülik át az erdőt, hogy felfedezzék az újabb holttesteket, és rendesen eltemessék azokat. Az elmúlt években a japán kormány már nem árulja el, hogy összesen mennyi halottat találtak, de a 2000-es években 70 és 100 között volt ez a szám.

Aki letér az ösvényről, annak szörnyű élményben lehet része: Az interneten található képek tanulsága szerint, az Aokigahara tele van emberi csontokkal, hátrahagyott tárgyakkal, ágakról lelógó holttestekkel.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló