Ezt érdemes tudni a Legendás állatok: Dumbledore titkairól!



Néhány fontos dolog, amit jobb, ha tudsz a film megnézése előtt.Dumbledore és Grindelwald románca nem annyira újkeletű, mint azt sokan gondolják: J. K. Rowlingot sokan kritizálták, amiért évekkel később úgy alakítgatta a Harry Potter-történeteket, hogy azok minél jobban erősítse a varázsvilág diverzitását.

Ezek között szokott szó esni Albus Dumbledore homoszexualitásáról, amiről azonban már 2007-ben beszélt Rowling. A Halál ereklyéiben már kaptunk némi információt Dumbledore és Grindelwald fiatalkori kapcsolatáról, amiről az írónő elárulta egy közönségtalálkozón, hogy a vonzalom, legalábbis Dumbledore oldaláról, nem csak baráti volt.

Arra, hogy szerelmi kapcsolatról volt szó, már a Legendás állatok második részében utaltak, de a harmadik film cselekménye már a kánon részévé teheti ezt.

Dél-Amerika és Ázsia varázslótársadalmát is megismerhetjük: A XX. század első felében játszódó Legendás állatok eddigi két része szélesítette a varázsvilág földrajzi világát is. A Harry Potter-sorozat egészen az utolsó részéig nemhogy Angliát, de még Roxfortot is ritkán hagyták el karakterek.

Ezzel szemben a Legendás állatok rögtön az első részével Amerikába vitte a nézőket, majd a második részben ismét Európában és Roxfortban bonyolódott a cselekmény, aminek szálai aztán Franciaországba vezettek.

Bár Roxfort a harmadik részből sem marad ki, mégis a történetben szerepelni fog Németország, Dél-Amerika és Ázsia varázsvilága is. Szerepet fog kapni például a Harry Potter-történetekből ismert, Dumbledore által vezetett Mágusok Nemzetközi Szövetségének akkori elnöke, egy Anton Vogel nevű német mágus, akit Vicência Santos brazil, és Liu Tao kínai mágiaügyi miniszter válthat a posztján.

Az egyik új legendás állat az emberek lelkét is látja: A Legendás állatok-filmek főszereplője Göthe Salmander, aki a Legendás állatok és megfigyelésük című roxforti tankönyv szerzője, aki a mágikus állatok szakértője.

Ebből következik, hogy a cím kötelez, tehát elvárt, hogy a filmekben újabb mágikus állatokat mutassanak be. Ilyen legendás állatok például Göthe állandó útitársai, egy bólintér és egy furkász, akik a harmadik részből sem maradnak ki.

Mellettük azonban szerepelnek új mágikus állatok is a Dumbledore titkaiban, így például valamiféle skorpiószerű lények, akiket a film első előzetesében egy fura tánccal babonáz meg Göthe és testvére, Thézeusz (Callum Turner), majd rájuk támad egy főleg a durrfarkú szurcsókokra hasonlító, de azoknál sokkal nagyobb fenevad.

Egy rejtélyes, csi-lin nevű lény többször is megjelenik. Ez a lény az ázsiai mitológia egyszarvúja, ami képes az emberek lelkébe látni, és csak az igazszívűeknek engedelmeskedik.

Legalább három Dumbledore-t láthatunk majd a Dumbledore titkaiban: Az már kiderült, hogy a Dumbledore titkaiban nem a Jude Law által alakított mágus lesz az egyetlen ilyen vezetéknevű karakter. Az egyik szereplő az Ezra Miller által játszott rejtélyes, Credence nevű árva fiú, akit Grindelwald használt ki még az első részben, és akinek a második rész végén azt mondta, hogy a neve valójában Aurelius Dumbledore. A Harry Potter-regényekben azonban nem esett szó arról, hogy Dumbledore-nak van egy Aurelius nevű testvére, úgyhogy erre magyarázatot kell adnia a franchise-nak.

Ugyanakkor a Roxfort igazgatójának igazi testvéreiről szó esett a könyvekben. Közülük az egyik Aberforth, akit Richard Coyle alakít az új filmben. Aberforth nem egy lángelme mágus, aki azért került börtönbe, mert illegális varázslatot hajtott végre egy kecskén, majd a rácsok mögött töltött idő után a Szárnyas Vadkan kocsmárosa lett.

A Dumbledore titkai olyan, mint az Ocean’s Eleven, csak varázslókkal: A Göthét játszó Eddie Redmayne-nek jutott eszébe az a hasonlat a film népszerűsítése közben, hogy a Dumbledore titkai tulajdonképpen egy olyan hajszafilm, mint az Ocean’s Eleven. Ez alapján szerinte Dumbledore George Clooney karakterére hasonlít, míg ő Brad Pitt figurájára.

(Forrás. hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló