A világ legbizarrabb tematikus vidámparkjaiTe melyikben mennél el a legszívesebben?Szent Föld Élmény - Orlando, Florida, USA: A Magic Kingdom, azaz a varázslatos Birodalom közelében található a tematikus park, aminek célja oktatni azokat, akik szeretnének többet megtudni a kereszténységről.

A Szent Föld Élmény különböző vallási tárgyakról, írásokról tart vetítést a közönségnek, ám a fő attrakció az, hogy minden nap eljátsszák Jézus Krisztus megkínzását és keresztre feszítését. Az élő produkció kimondottan hátborzongató.

Alien Apex Resort - Roswell, Új Mexikó, USA: A világon rengeteg olyan helyszín található, ahol állítólag valami furcsa jelenség történt. Ezek közül az egyik leghíresebb az új mexikói Roswell, amiről mindenkinek a földönkívüliek jutnak az eszébe.

A hívők minden évben összegyűlnek ott, abban reménykedve, hogy megpillantanak egy idegen, azonosítatlan repülő tárgyat. Természetesen a nagyon is földi gondolkodású emberek ebben is meglátták a hasznot, ezért vidámparkot építettek a város közepére.

Az Alien Apex Resort remek szórakozást kínál, és földönkívüli „témájú” utazásokkal örvendezteti meg a látogatókat. Az itt kipróbálható fedett hullámvasutak a földönkívüli eltérítéseket szimulálják.

Tiger Balm Gardens – Szingapúr: 1937-ben, egy testvérpárnak hála, épült Haw Par Rezidenciája. A Tiger Balm Gardens-ben tényleg csak azoknak érdemes ellátogatniuk, akik nagyon bátrak, ugyanis a park tele van bizarr és ijesztő szobrokkal, amik garantálják, hogy este rémálmok gyötörjenek.

Az egyik kiállítás a Pokol Tíz Színét mutatja be. A névtelen 11-es színpad maga a park. Akinek van bátorsága végigmenni a parkon, az láthat itt nyomorékokról, szikla által összezúzott emberekről, és vértócsába fulladt emberekről mintázott szobrokat.

Amora - London, Anglia: A 2007-ben megnyitott Amora nyugodtan nevezhetjük London „szexparkjának”. Habár vidámparkként tartják számon, itt mégsem található hagyományos játék, éltre kelt szuperhősök, sőt, gyerek sem fordul meg a helyen. Ezek helyett található itt rengeteg képernyő, szobrok és interaktív kiállítás, valamint olyan játékok, mint a prosztatakereső és ütésszámláló. Emellett Amora összes szolgáltatásának aktív résztvevője lehet az, aki úgy dönt, hogy felkeresi a parkot.

Drakula Földje - Erdély, Románia: Ha extrém vidámparkra vagy kíváncsi, és még a vámpírokért is rajongsz, akkor elég csak átmenned Romániába, ugyanis állítólag ott található Drakula Földje. Annyi igaz a vámpírlegendából, hogy Bram Stoker írót ott ihlették meg a rémisztő börtönök, kastélyok, azt pedig a történelemből jól tudjuk, hogy Karóbahúzó Vlad, akit vámpírrá változtattak a novellában, rémes dolgokat művelt a helyszínen.

Abashiri Börtön - Hokkaido, Japán: Alapvetően a börtön nem az a hely, ahova szórakozni jár az ember, ám a japánok még ebben is meglátták az üzleti lehetőséget, ugyanis tematikus vidámparkká alakították át a hírhedt Abashiri börtönt.

Korábban az Abashiri rabjai strigulákat húztak a falra, hogy így tartsák számon, hogy még mennyi időt kell letölteniük a szabadulásukig. Az Abashiri híres volt arról, hogy borzalmas állapotok között sínylődnek a fogvatartottak, akik kénytelenek voltak eltűrni a kegyetlen bánásmódot.

Napjainkban azonban az Abashiri szórakoztató parkká vált, ahol mozgó robot őrök és rabok mutatják be a korábbi börtönéletet.

Törpe Birodalom - Kunming, Kína: A Kínában található tematikus parkban több száz törpe él gomba alakú házakban. A helyiek naponta kétszer jelmezbe bújva dalolnak, táncolnak és akrobatikus mutatványokat mutatnak be a belépőjeggyel rendelkező látogatóknak, akik bejárhatják a falut, beszélgethetnek a törpékkel, és megnézhetik a furcsa épületeket. Állítólag a Törpe Birodalom lakói sokkal jobban keresnek, mint a legtöbben Kunming-ban.

Napoleonland - Dél-Párizs, Franciaország: A Yves Jego által tervezett tematikus vidámpark Bonaparte Napoleon előtt szeretne tisztelegni a múzeumaival és a híres csatáinak történelmi újra kihirdetésével.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló