Balhés tinédzser volt a most közkedvelt Dwayne Johnson



Érdekességek az 50 éves színészről.A mostani imidzse ellenére kifejezetten balhés gyereknek számított: A tinédzser Johnson egyáltalán nem volt olyan szimpatikus és kedves férfi, mint amilyennek manapság ismerik világszerte.

Tinédzserként többször is meggyűlt a baja a törvénnyel. Először 13 évesen tett rossz fát a tűzre, majd emlékei szerint, 8-9 alkalommal vette őrizetbe a rendőrség 17 éves koráig, méghozzá különféle bűncselekmények miatt, így például lopásért, csalásért és garázdaságért.

Elmondása szerint a honolului haverjaival jól láthatóan gazdag turisták pénzét és ékszereit lopták el, majd adták el gyorsan. Érdekesség, hogy ilyen tinédzserkor után fiziológia és kriminológia szakon végzett a Miami egyetemen.

Középiskolás osztálytársai beépített zsarunak hitték: 1972. május 02-án született a kaliforniai Hayward városában Dwayne Johnson, aki gyerekkorában sokat költözött a családjával. A középiskolát a Hawaii-szigeteken, Honolulun kezdte, de egy évvel később már Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben folytatta a tanulmányait.

A színész már 15 éves korában nagydarab volt, ugyanis 193 centire nőtt és 100 kilót nyomott, ráadásul a bajusza is serkent már, ezért amikor az osztálytársai meglátták, akkor azt hitték, hogy Johnson valójában beépített zsaru.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt leginkább azért hihették az iskolások, mert akkoriban indult a 21 Jump Street című sorozat, amivel Johnny Depp szerzett igazi népszerűséget.

Pankrátori karrierje előtt először az amerikai focival próbálkozott: A színészet előtt pankrátorként szerzett magának hírnevet Johnson, viszont eleinte egy másik sportban, az amerikai futballban próbált érvényesülni.

Bár a Miami Egyetemtől sport-ösztöndíjat kapott, mégis az egyetemi évei alatt csak a cserepadon ülhetett a Miami Hurricanes csapat tagjaként, és kezdőként csak egyszer léphetett pályára. Az egyetem után a kanadai Calgary Stampedershez szerződött, ahol sorhátvédi pozíciót kapott, ám két hónap után nemcsak a csapatot hagyta ott, hanem a sportágat is.

Később visszatért az amerikai focihoz, de nem játékosként, hanem színészként, ugyanis egy irányítót alakított a 2007-es Gyerekjáték című vígjátékban, majd az HBO gyártásában készült, 2015-ben indult, 5 évadot megélt, Nagypályások című sorozatnak nemcsak főszereplője, hanem egyik producere is volt. Ebben a szériában Johnson egy visszavonult focistát alakított, aki menedzserként tér vissza a sportágba.

A Star Trek-tévésorozatban is hasznát vették pankrátori múltjának: 2000 februárjában szerepelt a Star Trek: Voyager hatodik évadának Tsunkatse című epizódjában Johnson, aki egy idegen faj, a humanoid pendarik egyik képviselőjét alakította.

Johnsonnak ez volt a második színészi munkája, és ahogy az első esetében, úgy itt is teljesen személyre szabott karaktert alakíthatott, amely során remekül kamatoztathatta a tapasztalatait, ugyanis a színész alakította az idegen bolygó Tsunkatse nevű küzdősportjának a bajnokát, aki a porondon legyőzte az űrhajó Borg tagját, Hetest.

Azt, hogy ebben a rövid, különösebb színészi tehetséget nem igénylő, de több mondatos szerepben mennyire önmagát kellett alakítania jól mutatja, hogy néhány rájellemző, a nézők által is ismert mozdulatsorát átemelte a játékába a sportolói pályafutásából.

Filmgyártó cégének nevével a nehéz éveire utal: 2012-ben, a volt feleségével, Dany Garciával alapított produkciós céget Johnson, az elmúlt években pedig a színész legtöbb filmjében gyártóként vettek részt.

Johnson már több tízmillió dollárt kap a szerepei után, ám a vállalkozásának a Hét dolcsi (Sevens Bucks) nevet adta, aminek oka a színész önéletrajzában keresendő, ugyanis amikor 1995-ben elhagyta a Calgary Stampeders focicsapatot, akkor volt egy alkalom, amikor a pénztárcájában tényleg csak egy ötös, egy egydolláros és némi apró volt. A sokkoló pillanat után Johnson úgy érezte, hogy kellő elszántsággal és erővel képes lesz megvalósítani az álmait.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló