Megoldatlan rejtélyekEzekre az ügyekre máig nincs megoldás.Asha Degree eltűnése: 2000. február 14-én, kora reggel ment el otthonról a 9 éves Asha Degree, aki viharos időjárás ellenére, az Észak-Karolinai autópálya mentén sétált. Az autósok közül az egyik megfordult, hogy lássa, hogy merre tart a gyerek, aki bement az erőben. Miután a szülők rájöttek, hogy Asha eltűnt, értesítették a rendőrséget, akik keresni kezdték a gyereket, de nem találták meg.

Több, mint egy évvel később megtalálták Asha táskáját. A 18-as autópálya mentén, az erdőben pedig egy óriásplakáton látható Asha arca. A hatóság máig nem derítette ki, hogy a kislány megszökött otthonról, vagy elrabolták.

Az FBI 2016-ban kapott egy tippet egy olyan lányról, aki hasonlított az eltűntre, de az a nyom sem vezetett eredményre. Asha továbbra sem került elő.

Sylvia L. Ossa és DC-3: 1976-ban Brazíliából indult Philadelphiába a Sylvia L. Ossa nevű rakományhajó, ami soha nem érkezett meg a célállomásra, mivel eltűnt a Bermuda-háromszögben. Később csak a mentőcsónakot sikerült megtalálni, benne egy megégett mentőmellénnyel.

A rakományhajóhoz hasonló dolog történt 1948-ban a Puerto Rico-ból Miamiba tartó DC-3-as géppel is, aminek pilótája kicsivel a felszállás után jelezte, hogy problémát észlelt, a gép akkumulátorai lemerültek. Ennek ellenére a pilóta folytatta az utat. A gép, rajta 27 fővel, 80 kilométerre Miamitól eltűnt, és soha többé nem került elő.

Sarah L. Winchester Ház: 1881-ben halt meg Sarah Winchester férje. Az özvegy egyedül élt a San Jose-i nyolcszobás parasztházában, amiből egy 160 szobás kastélyt épített, méghozzá egy olyat, aminek több ajtaja és lépcsője sehova sem vezet.

Erre többféle magyarázat is született. Az egyik szerint arról van szó, hogy Sarah a férje vágyát, esetleg a közös álmukat valósította meg. A legfélelmetesebb teória szerint Sarah kapcsolatba akart lépni a halott férjével, amihez egy médium segítségét kérte.

Ez a médium azt mondta a nőnek, hogy meg kell fizetnie a Winchester fegyverek által megölt emberek lelkeiért, ugyanis fegyvergyárosok voltak. Sarahnak ezért kellett annyi szobát építenie, ahány elveszett lélekről volt. Sarah 1922-ben halt meg, és soha nem árulta el az extra szobák titkát.

Keith Bennett maradványai: 1963 és 1965 között ölt meg öt gyereket Ian Brady és Myra Hindley. Négy áldozatukat a Saddleworth Moor-on temették el, de azt soha nem árulták el, hogy mit csináltak az ötödik áldozatuk, Keith Bennett holttestével. Hindley 2002-ben halt meg, míg Brady 2017-ben.

A hatóság sokáig azon a véleményen volt, hog Saddleworth Moor-on kell kutatniuk. 2003-ban és 2009-ben speciális keresést indítottak, de az sem hozott eredményt. Brady egyáltalán nem segítette a nyomozást.

Bár 2012-ben Brady ügyvédje, Jackie Powell azt állította, hogy levelet kapott az ügyfelétől, aki arra utasította, hogy a halála után adja át Keith anyjának az üzenetet, mégis a rendőrség nem talált levelet az ügyvédnél.

A vigyorgó férfi: Az 1970-es években, a skóciai Glasgow-ban történt, hogy több nő is azzal a történettel állt elő, hogy egy különös, rémisztő, 50 év körüli férfi zaklatta őket. Később a zaklatót „Vigyorgó Férfi” néven emlegették, méghozzá azért, mert rendkívül különösen mosolygott a nőkre, miközben a kezeit dörzsölgette.

Az egyik nő arról beszélt, hogy az egyik éjjel, amikor éjfél körül felébredt, akkor a férfi az ágya végén ücsörgött. A nő kiabálni kezdett, ami felébresztette a férjét, de addigra a jelenés eltűnt. Később két 12 éves kislány is azt állította, hogy látták a férfit, amikor hazafelé sétáltak. Az ő elmondásuk szerint a nagyon vékony, kopasz férfi nem szólt hozzájuk, amikor elhaladtak mellette, de furcsán vigyorgott. Amikor a lányok visszanéztek, akkor a férfi már nem volt ott.

1976 és 1979 között 12 panasz érkezett a rendőrségre a férfi miatt. Hat esetben a bejelentő azt állította, hogy az otthonában látta a Vigyorgó Férfit, akinek a kilétét soha nem sikerült kideríteni.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló