Öt rejtélyesen eltűnt ember



Soha nem derült ki, hogy mi történt az alábbi ügyekben.Larry Hillblom: Az amerikai üzletember társalapítója volt a DHL-nek. A dúsgazdag Larry Hillblom szerette a költséges hobbikat, így a vintage kisrepülőkön való utazást is, ami 1995. május 21-én fulladt tragédiába. A lezuhant gép pilótája és Hillblom üzlettársa biztos, hogy meghalt, ugyanis a mentőcsapatok csak az ő holttestüket találták meg. Hillblom többé nem került elő.

A férfi 1982-ben írt végrendelete szerint minden vagyonát egy egyetem, az UCSF kapja, a gyerekeit pedig kizárta az öröklésből. Egy joghézag azonban lehetővé tette, hogy Hillblom 1982 után született gyerekei követelhessék a vagyon egy részét. Ázsiából, ahol Hillblom hosszabb ideig élt, sorra jelentkeztek a nők, akik azt állították, hogy az üzletembertől született gyerekük.

Mivel Hillblom holttestét nem találták meg, ezért az igazságügyi szakértők a házából próbáltak DNS-mintát szerezni, ám azt tisztára törölték, a mosdókagylókat savval mosták le, és minden holmit, amin DNS lehetett volna, például fogkefét, fésűt, a hátsó udvarba temettek el.

Minden jel arra mutatott, hogy Hillblom tudta, hogy hamarosan halottnak nyilvánítják, és megjelennek a vagyont követelő örökösök.

Dorothy Arnold: A 24 éves, jó módban élő, előkelő New York-i családból származó fiatal nő 1910. december 12-én tűnt el. A lány szülei 1911 februárjában kaptak egy képeslapot, amire azt írták „I am safe” (biztonságban vagyok), az aláírás pedig „Dorothy” volt. A szülők szerint lehet, hogy a kézírás tényleg a lányuké volt, ám ezt nem sikerült bebizonyítani. Soha nem sikerült kideríteni, hogy vajon mi történhetett a nővel.

Kirsa Jensen: 1983. szeptember 1-jén Kirsa Jensen Új-Zélandon, nem messze az otthonától, a parton lovagolt, ám az akkor 14 éves lány nem ért haza vacsorára. A család kétségbeesetten kereste a gyereket, akit soha nem találtak meg, csak a lovát, aki a folyó parton kóborolt.

Az ügy nagy nyilvánosságot kapott, de ennek ellenére sem sikerült megoldani, és a rendőrség is csak arra jutott, hogy a kislányt megölhették, ezért Kirsa eltűnése egyike a nagyon kevés megoldatlan új-zélandi gyilkosságoknak.

Trevaline Evans: 1990. június 16-án, néhány perccel délután háromnegyed egy előtt Trevaline Evans kitett egy cetlit a régiségboltja ajtajára. Az üzenetben az állt, hogy „back in two minutes”, vagyis két percen belül visszajön.

Az akkor 52 éves nőt egy közeli boltban látták, hogy almát és banánt vásárol. Később a boltban banánhéjat találtak, amiből arra következtettek, hogy Trevaline visszament az üzletbe, de ezt nem sikerült bebizonyítani. A bolt örökre bezárt, és a nőt sem látták többé.

Jim Sullivan: 1975. március 4-én, a Los Angeles-i otthonából indult el autóval Jim Sullivan, hogy Nashville-be utazzon. Az amerikai dalszerző-énekes másnap bejelentkezett egy motelba az új-mexikói Santa Rosa-ban.

A férfi az ajtón belül, a zárban hagyta a kulcsot, és elment a kisboltba, hogy vodkát vegyen az éjszakára. Másnap még látták, hogy Sullivan a felhajtónál kiszáll az autójából, majd elsétál onnan. A kocsiban megtalálták Sullivan pénzét, ruháit, gitárját és el nem adott lemezeit, ő maga azonban soha nem került elő.

Soha nem derült ki, hogy mi történt a férfival, de egy vad elmélet szerint kapcsolatba kerülhetett a földönkívüliekkel, akik elvitték. Ezt a teóriát az énekes U.F.O című lemeze miatt találhatták ki.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló