Ez történt a Holdlovag fináléjában!Mi derült ki a hatodik részben, és van-e esély a folytatása?Azt követően, hogy a negyedik részben Arthur Harrow (Ethan Hawke) lelőtte a disszociatív (többszörös) személyiségzavarban szenvedő Marc Spectort (Oscar Isaac), ő és az egyik képzelt személyisége, Steven Grant átkerült az ókori egyiptomi túlvilágra, ahonnan próbáltak visszatérni az életbe, hogy megállítsák Harrow rituáléját, amivel Ammit istennőt próbálta feltámasztani.

Harrownak sikerült megidéznie a istennőt a fináléban, miközben Marc felesége, Layla igyekezett megakadályozni a férfit a tervében, aminek érdekében nemcsak kiszabadította a fogságba esett Honszut, hanem még abban is beleegyezett, hogy Taweret istennő ideiglenes avatárja legyen.

Eközben Marcnak sikerült visszatérnie a halálból, és Holdlovagként, Layla oldalán, szembeszállt Harrowval. A finálé harcjelenetében azonban nem Marc, vagy Layla győzte le az ellenséget, hanem Marc váratlanul megjelenő harmadik személyisége, Jake Lockely, aki átvette az uralmat Marc teste felett, így ő már csak arra eszmélt, hogy a félholtra vert Harrowt szorongatja a markában.

Bár a sorozatban már korábban is utaltak rá Marc „mentális képszakadásaival” és a túlvilági jelenetben látott furcsa szarkofággal, főszerepet azonban csak a stáblistás jelenetben játszott, természetesen Oscar Isaac alakításában.

Ebben a jelenetben Harrowt a Sienkiewicz Psychiatric Hospital (Bill Sienkiewicz képregényművész is dolgozott a Holdlovag-történeteken) kórházból hozza el egy teljesen nem látható, durva, rejtélyes fickó, aki fütyörészés közben egy SPKTR rendszámú (utalás Marc vezetéknevére), „Holdlovag színű” (fehér fényezés, fekete ablakok) limuzinhoz tolja a kerekesszékes Harrowt, miközben elhaladnak egy halott kórházi dolgozó mellett.

Az autóban, ami megegyezik a Holdlovag #3-ban (2014) képregényben szereplővel,Honsu várja az antagonistát, akinek az isten elárulja, hogy Marc nagyot tévedett, amikor azt hitte, hogy a feleségét szemelte ki a következő szolgájának, ugyanis a férfi nem is sejti, hogy mennyire törött az elméje, majd bemutatja Jake Lockleyt, aki hideg cinizmussal, idegen nyelven közli, hogy Harrow-nak veszítenie kell, majd egyszerűen agyonlövi.

Ebből a rövid jelenetből egyértelműen kiderül, hogy Jake egy kegyetlen, bosszúálló gyilkos, aki szemrebbenés nélkül megöli azt, aki a küldetése és Honszu útjába áll, tehát sokban különbözik Marctól, a szelíd Stevennek pedig a pontos ellentéte.

Mivel Marc és Steven mellett Jake a harmadik legfontosabb személyisége Holdlovagnak, ezért ha folytatódik a karakter filmes pályafutása, akkor biztos, hogy nagyobb szerepet kapna, a Marvel pedig árnyalná a karakter.

Bár a Marvel Studios hat részes minisorozatnak szánta a Holdlovagot, mégis már tudjuk, hogy semmi sincs kőbe vésve, hiszen a WandaVíziót is „limitált szériaként” jelentették be, de már készül hozzá egy spinoff, Agatha: House of Harkness címmel, ami Kathyrn Hahn által alakított gonosz boszorkányról, Agatha Harknessről fog szólni.

Az is reményre ad okot, hogy a Holdlovag rendezője, Mohamed Dia egy nyilatkozatában azt mondta, hogy jelenleg ő sem tudja, hogy mi a stúdió terve, tehát nincs kizárva a történet folytatása:

„A Marvel nem konvencionális módon áll hozzá a dolgokhoz, ezért ha tetszik neki a karakter annyira, hogy bővíteni akarja a világát, akkor lehet szó második évadról, egy különálló filmről, de arról is, hogy a hős csatlakozik más karakterekhez. Egyelőre ugyanúgy sötétben tapogatózom, ahogy a rajongók. Soha nem esett szó második évadról, de bármikor jöhet egy kiegészítő, ám azt nem tudom, hogy milyen formában.”

Emellett Dia azt is elmondta, hogy Laylában is van potenciál, tehát még vele is történhetnek érdekes dolgok a folytatásban, nemcsak Holdlovaggal. A folytatásra utalhat az is, hogy május 3-án a Marvel Studios még „sorozatfinálé”-nak nevezte a Holdlovag hatodik részét, de ezt később megváltoztatták „szezonfinálé”-ra, ami nagyon beszédes!

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló