Megdöbbentő ok miatt nem eszik sertéshúst Nicolas CageŐrült történetek az Oscar-díjas színészről.Nem eszik sertéshúst, mert a disznók nem méltóságteljesen közösülnek: Nicolas Cage különös és szoros kapcsolatot ápol az állatokkal, ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy az étkezési szokásait is az adott állatfajhoz igazítja.

Sertéshúst például nem fogyaszt, ám ennek nem etnikai vagy vallási okai vannak, hanem az, hogy nem tetszik neki az, ahogy a disznók közösülnek:

„Azt, hogy mit eszek meg, az alapján döntöm el, hogy hogyan párosodik az adott állat. Úgy gondolom, hogy a halak igazán méltóságteljesen közösülnek, ahogy a madarak is. A disznók már nem annyira, ezért sertést és hasonló húsokat nem eszem, csak halat és szárnyasokat.”

Lufi nélkül is megy neki a héliumhang: Cage-nek nemcsak az arcjátéka egyedülálló, hanem a hangja is, amivel ugyancsak elképesztő dolgokra képes. Ilyesmi például az, hogy gyerekként gyakran szórakoztatta a családját azzal, hogy héliumhangon énekelt.

Ebben még nincs is semmi furcsa, hiszen a gyerekek imádják kiszívni a levegőt a héliumos lufikból, ám Cage-nek lufi és hélium nélkül is megy a viccesen magas hang kiadása. A színész annyira jó a héliumhangban, hogy azzal elsősként tehetségkutatót nyert. Ahogy a tehetségkutatón, úgy nemrég Kelly Clarkson talkshow-jában is héliumhangon énekelte el a Yellow Sumbarine-t, ugyanis nagy Beatles-rajongó.

Egyszer halálra ijesztette egy repülőjárat utasait és Charlie Sheent: Cage a hozzá hasonlóan feltörekvő színészekkel barátkozott a nyolcvanas években. Köztük volt Johnny Depp és Charlie Sheen, akik közül az utóbbit majdnem sikerült bajba sodornia egy poénnal, ami azért túlzás volt tőle.

Történt ugyanis, hogy amikor a két színész együtt utazott a Los Angelesből San Franciscóba tartó repülőn, akkor Cage valahogy megszerezte a hangosbemondót, majd azzal kezdte ijesztgetni az utasokat, hogy ő a pilóta, és nem érzi valami jól magát, ezért képtelen a repülőgép irányítására.

Mindenki pánikba esett, de leginkább Sheen, aki nem attól félt, hogy lezuhannak, hanem attól, hogy majd a rendőrség őt is előveszi, mivel Cage utastársa, és meg fogják találni nála azt a csomag kokaint, amivel utazott.

Később a gép igazi pilótája visszaszerezte a hangosbemondót Cage-től, akire valóban fegyveres rendőrök vártak a reptéren. A színésznek valahogy sikerült kidumálnia magát a bajból, aztán pedig leszögezte, hogy Sheen nem volt benne a csínyben, úgyhogy ő megúszta a motozást.

Fiatalon a macskájával varázsgombázott: Nyílt titok, hogy fiatalkorában Cage is használt kábítószert. Egy alkalommal például a macskájával tépett be, ugyanis a Lewis nevű cica figyelmét felkeltette a hűtőszekrényében tárolt varázsgomba, amiből sikerült csennie.

Erre Cage így emlékezett vissza:

„Mohón falta és nagyon élvezte, ezért úgy döntöttem, hogy én is eszem belőle. Arra emlékszem, hogy én az ágyamon, Lewis az ágy melletti asztalon feküdt órákig. Csak mozdulatlanul bámultuk egymást. Ő néha nyávogott egy kicsit, de leginkább csak néztük egymást. Akkor biztos voltam benne, hogy testvérek vagyunk.”

Állatoktól „tanulta” a színészmesterséget: Cage karrierjének elején kelt szárnya az a szóbeszéd, amely szerint Cage vett egy polipot, méghozzá azért, hogy őt tanulmányozva csiszolja a színészi tehetségét.

A történetek egy része biztos, hogy igaz, ugyanis Cage tényleg vásárolt egy polipot a nyolcvanas évek közepén, méghozzá 150 000 dollárért. A polipnak a Cool nevet adta, és két hatalmas akváriumban tartotta az otthonában.

Mindez lehetne csupán városi legenda is, ám a történet valóságtartalmát támasztja alá az, hogy a módszert később is alkalmazta. Ez a 2007-es A szellemlovassal kapcsolatban adott interjújából derült ki, ugyanis Cage akkor elmondta, hogy egy kobra inspirálta a filmben nyújtott alakítását:

„A kobra próbálja hipnotizálni a zsákmányt, aki előtt oda-vissza mozog, mint Axl Rose, majd akkor támad, amikor elaludtál. Arra gondoltam, hogy ez jól mutatna Szellemlovas testbeszédében is.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló