Érdekességek Morgan Freemanről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudod a 85 éves színészről.Megjárta a börtönt is: Freeman és az egyik barátja Los Angelesben stoppolt, amikor két rendőr megállította őket, mert azt gyanították, hogy engedély nélküli eltávozáson vannak. Bár Freeman be tudta mutatni az igazolását, amit magánál tartott, mégis négy napot a cellában töltött, mert nem akarta magára hagyni a nála kevésbé felkészült barátját.

Tagja volt az Amerikai Egyesült Államok Légierejének: Habár a színész elmondása szerint a Jackson Állami Egyetem ösztöndíjat ajánlott neki az 1955-ös érettségije után, ő mégis inkább csatlakozott a légierőhöz, méghozzá azért, mert gyerekkori álma volt, hogy pilóta lesz. Annak érdekében, hogy megvalósítsa ezt a vágyát, még arra is hajlandó volt, hogy egy évig radartechnikusként dolgozzon, amíg fel nem szabadul egy pozíció a pilótáknál.

Amikor megkapta a lehetőséget, akkor Freeman rájött, hogy félreértelmezte az álmát. Erről korábban így beszélt:

„Amikor már közel jártam a kiképzés elkezdéséhez, akkor beülhettem néhány percre egy sugárhajtású vadászgépbe, aminek meglátva a rengeteg gombját, úgy éreztem, hogy egy bomba orrában ülök. Akkor jöttem rá, hogy nem a szakmába, hanem a pilóta élet ideájába szerettem bele.”

A felismerés ellenére Freeman még három évet dolgozott a haderőnél, aztán Los Angelesbe költözött, hogy színészetet tanuljon.

Egy 2017-es videója miatt kitiltották őt Oroszországból: A Committee To Investigate Russia (nagyjából Oroszország Vizsgálóbizottsága) csatornájára feltöltött videóban Freeman olyanokat mondott, mint például, hogy „Amerika hadban áll”, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin kiberháborút indított több ország ellen, mint „egy KGB-s kém”, valamint felszólította Trumpot, hogy köntörfalazás helyett vallja be az igazat.

A videóra természetesen nem maradt el az oroszok reakciója, ugyanis az állami hírcsatorna, a Russia-24 egyik adásában pszichológusok állították, hogy a színész minden bizonnyal Messiás-komplexusban szenved, ami azért alakulhatott ki nála, mert már több filmben is eljátszotta Istent. Putyin szóvivője, Dmitry Peskov pedig egyszerűen alaptalannak nevezte Freeman állításait.

Mivel a színésznek nem állt szándékában reagálni a fejleményekre, ezért úgy tűnt, hogy ezzel véget ért az ügy, ám idén május 21-én az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma közleményben tudatta, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, a Facebook-alapító Mark Zuckenberg és Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau mellett Freemant is kitiltják Oroszországból.

Az indoklásban ez állt:

„A híres színész 2017 szeptemberében videóüzenetet vett fel, amivel Oroszországot az USA elleni összeesküvéssel vádolta és hazánk elleni harcra buzdított.”

Egy büntetés miatt kezdett el színészkedni: A színész 12 éves korában kihúzta a plátói szerelme alól a széket, mire a tanárra nem a szokásos büntetések egyikét rótta ki rá, hanem arra kötelezte, hogy szerepeljen az iskolai drámaverseny. Freeman azonban nem szenvedésként élte meg azt, hanem rájött, hogy szeret színészkedni.

Van két blueskocsmája: Freeman és Clarksdale egykori polgármestere, Bill Luckett aligha sejtette, hogy mennyire meg fogja változtatni az életüket egy házépítéssel kapcsolatos papírmunka, pedig ez történt, ugyanis ők ketten akkor barátkoztak össze, amikor az ügyvédként dolgozó Luckett segített a színésznek a Mississippi államban épülő lakása körüli jogi ügyekben.

Néhány évvel később rájöttek, hogy ha már a Clarksdale-be látogató turisták folyton azt kérik tőlük, hogy ajánljanak egy helyet, ahol igaz bluest hallgatnak, akkor akár nyithatnának is nekik egy helyet. Az ötletet hamarosan megvalósították, ugyanis 2001-ben megnyílt a Ground Zero Blues Club.

A névválasztásról Freeman elmondta, hogy azért lett „ground zero”, azaz epicentrum, mert azt a bizonyos területet tartják a blues bölcsőjének. A brand bevált, hiszen tavaly megnyitották a második klubot a Mississippiben található Biloxiban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló