Érdekességek Will Ferrellről



Ezeket a dolgokat talán még nem tudtad az 55 éves komikusról.Megválasztották a legrosszabb és a legjobb Saturday Night Live-tagnak is: A kilencvenes évek elején válságba került a Saturday Night Live, ezért a producerek kénytelenek voltak megújítani a szereplőgárdát.

Ferrell és The Groundings tagjai éppen jókor voltak jó helyen, és remek vicceket mondtak, ezért lehetőséget kaptak a műsorban, ám ezzel nem tudott mindenki jól élni, így például Ferrell sem, akit megválasztottak a Saturday Night Live legrosszabb újoncának.

Az idő múlásával azonban sikerült megtalálnia a helyét és a hangját, ami főleg a hírességeket kifigurázó utánzásainak volt köszönhető. Később kitalálta a saját figuráit, amiket egyre jobban megszeretett a közönség.

Amikor Ferrell 2002-ben elhagyta a műsort, akkor ő volt az egyetlen a Saturday Night Live történetében, aki nyíltszíni búcsút kapott. 2014-ben pedig megszavazták minden idők legjobb Saturday Night Live-szereplőjének.

A kedvenc hangszere a tehénkolomp: Ezt a hivatalosan meg nem erősített információt arra lehet alapozni, hogy egyfelől Ferrell egy tehénkolompon játszó, hiányos fogazatú limuzinsofőrt alakított a Beastie Boys „Make Some Noise” című klipjében.

Másfelől amikor Jimmy Fallon tévéműsorában dobpárbajban vett részt a Red Hot Chilli Peppers dobosa, Chad Smith ellen, akkor egy arany tehénkolompot kapott a győzelméért. A természetesen csak poénból megnyert dobpárbaj indoka az volt, hogy Ferrell is Smith annyira hasonlítanak egymásra, hogy akár ikrek is lehetnének.

Emellett Ferrell tehénkolompon kísérte a Red Hot Chilli Pepperst, amikor beállt melléjük eljátszani a Don’t Fear the Reaper című számot. Ez az egész pedig ebből a híres szkeccsből indult ki.

Tagja a legendás hollywoodi Frat Pack társaságnak: Ahogy Jack Black, Ben Stiller, Steve Carell, Vince Vaughn, Owen és Luke Wilson, úgy Ferrell is tagja a Frat Pack társaságnak. Ezt a nevet nem ők, hanem a sajtó találta ki nekik, méghozzá a Sulihuligánok hasonló nevű baráti társaságának nyomán. Ebben a filmben a Frat Pack több tagja is szerepelt.

A csapat tagjai nagyjából egykorú hollywoodi komikusok, akik a kilencvenes évek közepe óta a legsikeresebb vígjátékszínészek és szívesen játszanak együtt a filmekben, miközben a civil életben is jó barátok. Azt viszont a Frat Pack minden tagja tagadja, hogy rendszeresen összejárnak és hatalmas bulikat csapnak.

Majdnem tévébemondó lett belőle: Meglepő lehet, de attól még igaz, hogy A híres Ron Burgundy legendája története némileg önéletrajzi ihletésű, ugyanis Ferrell sportközvetítés szakra járt a University of Southern California egyetemen, és megszerezte a BA diplomát belőle 1990-ben.

A diplomaszerzés után gyakornokként helyezkedett el az NBC Sports-nál, ám onnan hamar távozott, ugyanis rendszeresen megnevettette az egész stúdiót a felolvasandó szöveg állandó megváltoztatásával.

Ezt követően különféle munkákat vállalt, kevés sikerrel: egyszer egy hotelban dolgozott parkolóinasként, de amikor egy túl magas autóval akart átmenni egy túl alacsony gerenda alatt, akkor ennek a munkájának is vége lett...

Pénztárosként is kipróbálta magát, de mivel az első két napján több szár dollárnyi mínuszt hozott össze, amiért figyelmetlenül adott vissza a vásárlóknak, elbocsátották. Az egyik télen áruházi Mikulásként is dolgozott, majd az édesanyja biztatására döntött úgy, hogy Los Angelesbe kötözik és szerencsét próbál a komédiázással.

Először csatlakozott a The Groundings nevű improvizációs komikuscsapathoz, ahol például kitalálta a bulikon reménytelenül csajozni próbáló Butabi testvéreket, akiknek történeteiből később híres SNL-szkecc lett, majd ebből született meg a Diszkópatkányok című film.

Volt Sherlock Holmes is: 2018 karácsonyán érkezett egy különleges Sherlock Holmes feldolgozás, amiben Ferrell alakította a híres angol magándetektívet, Watsont pedig John C. Reill. Az alkotás műfaja természetesen komédia, de elég alpári a stílusa.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló