Minden fontos információ Namorról, a Fekete Párduc 2. főgonoszáról!



Ezt érdemes tudni a Tenoch Huerta által alakított Torpedóról!1939-ben, a Timely Comics első Marvel-képregényében jelent meg először a Bill Everett által alkotott Namor, a Torpedó.A félig ember, félig atlantiszi, hirtelen haragú, büszke szuperhős Atlantisz királya, aki mindenre képes annak érdekében, hogy megvédje a királyságát.

Amellett, hogy a Bosszúállók és az X-Men tagja, még ő a Védelmezők egyik alapítója, és Amerika Kapitány oldalán harcolt a nácik ellen a II. világháborúban, ám nem lehet olyan jótét léleknek nevezni, mint Steve Rogerst.

Namort a vérmérséklete és arroganciája miatt olyan antihős, akinek a szeme sem rebben, ha el kell pusztítania azt, ami közé és a céljai közé áll. Az első megjelenésekor mélységes ultraembereként jellemezték Namort, aki a földön és a vízben is él, képes repülni és az ereje ezer emberével ér fel. Miután megtörtént a karakter első, halálos találkozása az emberekkel, az édesanyja mesélte el az történetét az olvasóknak.

Namor szülei Fen, az atlantiszi hercegnő és az ember, a felfedező Leonard McKenzie. Ők ketten akkor találkoztak, amikor Fen hercegnőt kémkedni küldték az emberek közé, ahol beleszeretett a férfiba, akihez feleségül ment, de a küldetését soha nem felejtette el.

Bár Fen hercegnő jó embernek tartott Leonardot, ez mégis kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megbízzon az emberi fajban, ugyanis őket tartotta felelősnek a királyság pusztulásáért. Ezeket a nézeteket tanította a „bosszúálló fiának”, Namornak is, ám ő gyakran őrlődik a két világ között, és habozás nélkül harcolt az emberek oldalán a II. világháborúban a tengelyhatalmak ellen.

A képregények aranykora után Namor népszerűsége is megkopott, egészen 1962-ig, amikor is Stan Lee hozta vissza a Fantasztikus Négyes 4. számában, amiben az új Fáklya, Johnny Storm talál rá az amnéziás Namorra New Yorkban.

Ekkor Namor története összekapcsolódott a Fantasztikus Négyessel, ugyanis beleszeretett Sue Stormba, ami miatt rivalizálás alakult ki a Torpedó és Reed Richards között, Doctor Doomról pedig azt hitte, hogy a szövetségese.

Az elmúlt években Namor harcolt a szárazföldi világ mellett és ellen is, miközben mindig kizárólag azt tartotta szem előtt, hogy mi a legjobb a saját népének. Emellett Namor többször volt szerelmes emberi, atlantiszi és idegen nőkbe.

Namor az ereje és az emberfeletti teherbírásának hála képes túlélni a víz alatti nyomást. Elképesztő sebességgel úszik, telepatikusan kommunikál a tengeri lényekkel és az atlantisziakkal. A bokáján lévő szárnyacskákat, amelyek lehetővé teszik, hogy repüljön, egy mutációnak köszönhetőek. Namor a víz alól kirepülve indítja a meglepetésszerű támadásait, amelyek esetében mindig elkiáltja a jelmondatát, ami így szól: Imperius Rex!

Namor Atlantisz trónörököse, aki időnként képes a diplomatikus viselkedésre. A John Byrne által írt képregényekben még az üzleti érzékét is megmutatta Namor, aki akkoriban egy kis ideig a szárazföldi vállalati világban tevékenykedett.

Namor első mozivásznas bemutatkozása a Fekete Párduc 2-ben lesz, ám az első előzetes alapján úgy tűnik, hogy a karakter nem szuper- vagy antihős lesz, hanem a film főgonosza. Az, hogy a mexikói Tenoch Huerta kapta a szerepet, valamint az előzetesben látott ruhák arra utalnak, hogy Atlantisz egy közép- vagy dél-amerikai királyságként jelenik majd meg a Marvel Moziverzumban.

Az előzetes azt nem leplezte le, hogy Atlantisz miért üzen hadat Vakandának, viszont a Bosszúállók: Végjátékban Okoye beszélt egy különös, tengeralatti földrengésről, ami később nem kapott magyarázatot, ezért lehet, hogy Atlantisz már akkor Vakanda megtámadására készült.

Bár Namor és T’Challa megromlott kapcsolata fontos része az újabb Bosszúállók-képregényeknek, a Marvel Moziverzum esetében Chadwick Boseman halála miatt a két király rivalizálása nem valósulhat meg. Valószínű, hogy Shuri lesz az, akivel Namor összerúgja a port a Marvel Moziverzum 4. fázisát lezáró Fekete Párduc 2-ben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló