A sötét lovag se tette híressé Aaron Eckhartot



Színészek, akik a szuperhős szerepek ellenére se váltak hollywoodi sztárrá.Aranykorukat élik a képregényfilmek, amelyek közül szinte mindegyik anyagi és kritikai sikereket ér el, ám nem is olyan régen még nem volt ennyire biztos a műfaj sikere, sőt, nem egyszer sajnálták azokat a színészeket, akiknek csak szuperhős szerep jutott.

Amellett, hogy a közelmúltban sok képregényfilm megbukott, még arra is volt példa, hogy a siker ellenére sem vált hollywoodi sztárrá egy-egy színész, ám a többségük a kudarc ellenére sem adta fel a szakmai álmait.

Aaron Eckhart (A sötét lovag): A képregényes szerep előtt sem volt hollywoodi sztár Aaron Eckhart, aki A sötét lovag óta továbbra is vállal filmszerepeket, ám már túl van a fénykorán. Valójában Aaron Eckhart esetében nem lehet mentségül felhozni azt, hogy a film bukott meg, hiszen a Christopher Nolan-féle Batman-trilógia második része a valaha volt egyik legjobb szuperhősfilm.

A sötét lovag után Aaron Eckhart olyan alakítást nyújtott az Engedd el! című filmben, hogy azért több díjra is jelölték, tehát még van remény a számára.

Jennifer Garner (Elektra): A kétezres évek elején jóval fényesebb karriert jósoltak a színésznőnek, aki a Hirtelen 30 című filmmel a romantikus vígjátékok rajongói kedvence lett, majd az Alias tévésorozattal bizonyította, hogy akcióhősként is megállja a helyét.

A színésznő ezen a vonalon akarta folytatni a pályafutását a 2003-as Daredevillel és a két évvel utána érkező Elektrával, ám a kritikusok és a képregények rajongói is utálták mind a két filmet. Nem ez volt azonban az egyetlen dolog, ami megakasztotta Jennifer Garner karrierjét, ugyanis a Daredevil forgatása utána a színésznő összejött Ben Affleckkel, akivel belevágtak a családalapításba.

Jennifer Garner nem lett hollywoodi szupersztár, de még volt néhány jó filmje, nemrég pedig akcióhősként tért vissza a Peppermint - A bosszú angyala thrillerben.

Christopher Reeve (Superman 4.: A sötétség hatalma): Az 1978-as Superman még sikeressé tette a színészt, aki akkor követett el hibát, amikor negyedszer is eljátszotta a legismertebb szuperhőst. Habár a franchise harmadik része sem volt túl acélos, mégis a Superman 4.: A sötétség hatalmával már a legnagyobb rajongók sem tudtak mit kezdeni, ez pedig Christopher Reeve karrierjét is megakasztotta.

A színész esetében ennél sokkal nagyobb tragédia volt, hogy 1995-ben lovas balesetet szenvedett, aminek következményeként nyaktól lefelé teljesen lebénult. Ezt követően Christopher Reeve annak szentelte az életét, hogy a mozgássérülteknek segítsen.

Wesley Snipes (Penge: Szentháromság): Először sikertörténetnek tűnt a Wesley Snipes főszereplésével készült Penge, hiszen ez a film taposta ki az ösvényt a többi képregényes film előtt, ráadásul az elég szigorú R-kategóriás besorolás ellenére is sok néző volt rá kíváncsi.

Az első rész után a film franchise lett, aminek még a második része is elég jól teljesített, de a trilógia utolsó darabja nem hozta a várt szintet. Állítólag ebben Wesley Snipes hozzáállása is szerepet játszott, mert több jelenetben is kaszkadőrökkel kellett helyettesíteni. Erre nagyon ráfizetett a színész, hiszen a Penge óta nem volt olyan szerepe, amiben valami emlékezetest alakított volna.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló