Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Sebastian Stanről



Érdekességek a 40 éves színészről.Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló premierje idején még annyira szegény volt, hogy albérletet sem tudott fizetni: 2021-ben, amikor bemutatták A Sólyom és a Tél Katonája című sorozatot, Stan kerek évfordulót ünnepelt, ugyanis akkor volt tíz éve, hogy bemutatkozott az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban, mint Bucky Barnes.

Ezzel kapcsolatban a Sam Wilsont, azaz Sólymot, alakító Anthony Mackie megjegyezte, hogy ez egy évtizednyi csekket jelent, tehát aznap Stan állja a számlát. Erre így reagált Stan:

„Vicces, hogy ezt mondja, mert 2011-ben, egy hónappal Az első bosszúálló bemutatója után, azzal hívott fel a menedzserem, hogy csupán egy hónapom van kitalálni, hogy miből fogok lakbért fizetni. Elég érdekes ezekre visszagondolni, nem igaz? Senki sem tudhatja, hogy hogyan mennek majd a dolgai. De ne izgulj, Anthony, ettől még meghívlak vacsorázni!”

Az anyja egyszer felhívta őt amiatt, hogy “igazából nem is szerepel” a Fekete Párducban: A Marvel Moziverzum rajongói nagyon jól tudják, hogy érdemes végigülni a stáblistát, mert mindig akad 1-2 extra jelenet, ami általában előrevetíti, hogy mi várható a folytatásban.

Sokan azonban otthagyják a mozitermet, így lemaradnak ezekről a pluszokról. Így járt Stan anyukája is, aki nem ülte végig a Fekete Párduc stáblistáját, így nem látta a fia cameóját.

Saját bevallása szerint a legnagyobb becsben tartott tulajdona egy… gyertyatartó: „Mondhatjuk, hogy fanatikusan rajongom az ötvenes évekért, és az abban a korban élt színészekért, így például Montgomery Cliftért, James Deanért és Anthony Perkinsért. Odáig voltam az egész Tennessee Williams (amerikai drámaíró, az A vágy villamosa, a Macska a forró bádogtetőn és Az ifjúság édes madara szerzője) és Elia Kazan (az Édentől keletre, az Amerika, Amerika és A vágy villamosa direktora) nevével fémjelzett éráért. Maga New York és az egész korszak amolyan romantikus ideaként él a fejemben” – árulta el Stan egy interjúban, majd hozzátette, hogy a legnagyobb becsben tartott tulajdona egy gyertyatartó, amiről úgy tudja, hogy korábban James Deané volt.

A színész elárulta, hogy amikor 2006-ban A rombolás ideje című filmben alakította a főszereplő Leo Waters (Anthony LaPaglia) fiát, Martint, akkor az egyik producer megjegyezte a forgatáson, hogy a fiatal James Dean jut az eszébe róla. Ezután amikor ez a személy Deanről készített doktori disszertációt, akkor meglátogatta a színészlegenda még élő rokonait, akik egy időre el is szállásolták, majd hálából, amiért nagy figyelmet tanúsított Dean iránt, a szóban forgó gyertyatartót adták neki, majd a tárgy Stanhez került, ajándékként.

A színész eredetileg Amerika Kapitány szerepére jelentkezett: A 2008-as Vasember óta egyre csak duzzadó Marvel Moziverzum egyike azon franchise-oknak, amelyhez szinte minden színész csatlakozni szeretne valamilyen szerepben.

Ezt a lehetőséget kapta meg Stan, akinek a tehetsége mellett némi szerencse is segített. A végül Bucky Barnes szerepét megkapó színész ugyanis eredetileg Amerika Kapitány szerepére jelentkezett, de azt Chris Evans kapta, ugyanis őt kosztüm nélkül is tökéletes Steve Rogersnek tartotta a Marvel Studios produkciós részlegét vezető Stephen Boussard.

A The Story Of Marvel Studios: The Making Of The Marvel Cinematic Universe-ből azonban kiderült, hogy míg Broussard és Kevin Feige Evansre vártak, addig elmentek megnézni a Todd Lincoln-féle A jelenés című 2012-es horrort, amiben Stan alakítja az egyik főszereplőt, Bent.

A színész alakítása olyan meggyőző volt, hogy a tesztfelvételeket felügyelő két casting-vezető, Sarah Finn és Randi Hiller véleménye ellenére is felajánlották Stannek Bucky szerepét, amit a színész elfogadott, főleg akkor, amikor Feige bemutatta neki a legfontosabb képregényes történetszálakat.

Stan elmondta, hogy hihetetlenül hálás a sorsnak, amiért Amerika Kapitány helyett Bucky Barnes lett, mert szerinte ennek így kellett történnie.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló