Ezeket a kérdéseket vetik fel a Fekete Párduc 2. előzetesei (1. rész)Minden, amire választ kell adnia a filmnek.Vakandában kitör a polgárháború? – Ami az előzetesek alapján biztos, hogy a T'Challa halála nagy káoszt teremt Shuri és családja életében, ugyanis T'Challának nincs közvetlen örököse a Marvel Moziverzumban, viszont sokan pályáznak a trónra.

Az első filmben látott kihívás tehát nem jöhet szóba, mert nincs uralkodó, akivel párbajozhatna a trónkövetelő. Az előzetesekben látottak arra engednek következtetni, hogy egyelőre Ramonda, T'Challa édesanyja tölti be az uralkodó szerepét régenskirálynőként.

Kérdés azonban, hogy mi lesz hosszú távon? Vajon a királyság öt törzse elfogadja őt? Talán Shuri szeretné elfoglalni a trónt, vagy nem akarja a nyakába venni az uralkodás súlyos terhét? Ezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a belső ellentétek ugyanúgy veszélyeztetik Vakanda jövőjét, mint Namorék külső fenyegetése.

Nem kizárt, hogy M'Baku és a dzsaban törzs követeléssel áll elő. Vagy akár a királyságot Thanos csettintése után vezető Okoye is bejelentkezhet a trónra. Ha így lenne, akkor a vakandai hadsereg elég tehetetlen lenne az elit harcosokból álló Dora Milaje osztaggal szemben. Természetesen az sem kizárt, hogy a vakandai népnek elege lesz a királyságból, ezért fellázadnak.

Az, hogy mi lesz, egyelőre kérdés, de Ta-Nehisi Coates Fekete Párduc-képregényei adnak néhány ötletet.

Milyen szerepet játszik Riri Williams a történetben? – Amellett, hogy Namor bemutatkozik a Fekete Párduc 2-ben, még szintén itt debütál Dominique Thorne alakításában, Riri Williams is, avagy Ironheart.

A film előzeteseiben már szerepelt is néhány rövid jelenetben: az egyikben keményen dolgozik valamin, a másikban Shurival pacsizik, a harmadikban a kész páncéljában lép akcióba. Vele kapcsolatban a legnagyobb kérdés az, hogy miért ebben a fimben debütál, amikor kap saját sorozatot, ráadásul a képregényekben semmi köze Vakandához.

A képregényes története szerint Riri a zűrös Chicagóból származik, kirúgták a műszaki egyetemről, miután Vasemberéhez hasonló páncélt készített, majd ő is szuperhősnek állt. Ez alapján feltételezhető, hogy a Marvel Studios átdolgozta a háttértörténetét úgy, hogy az kapcsolatban álljon Vakandával.

Egyelőre ennek a legvalószínűbb megoldása, hogy Riri a vakandai tehetséggondozó centrumon keresztül jut be az országba. Talán az elmúlt években ott tanult Vakanda legjobbjaitól, most pedig eljött az ideje, hogy a tettek mezejére lépjen és segítsen megvédeni a hazáját.

Milyen képességei lesznek az új Fekete Párducnak? – Az előzetesek alapján egyértelmű, hogy a Marvel mindenáron próbálja elkerülni, hogy túl sokat mutassanak az új Fekete Párducból a film bemutatása előtt.

A képregények és néhány kimondottan spoileres kapcsolódó LEGO-termék alapján azonban elég biztosnak tűnik, hogy melyik szereplő lehet T'Challa utódja. Ennél is fontosabb kérdés az, hogy milyen képességei lesznek az új Fekete Párducnak?

A módosított páncélhoz tartoznak vibrániumkarmok, illetve szinte biztos, hogy képes elnyelni a rezgéseket, ám erre már T'Challa továbbfejlesztett ruhája is képes volt. Az előző Fekete Párduc egy szív formájú gyógynövényből nyerte az erejét, gyorsaságát és a kifinomult érzékeit, ám Erik Killmonger a rövidke uralkodása idején felgyújtotta a szent templomot, amiben a növény termett.

Ez alaposan megnehezíthette az új Fekete Párduc dolgát. Kérdés, hogy a templom leégése ellenére maradt-e valahol a gyógynövényből, vagy az új hős kénytelen még inkább a technológiára hagyatkozni, hogy azzal pótolja a szuperképességei hiányát? Ami biztos, hogy Namor egy olyan ellenség, aki még egy emberfeletti erővel rendelkező szuperhős számára is nagy falat.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló