Ezeket a kérdéseket vetik fel a Fekete Párduc 2. előzetesei (2. rész)Minden, amire választ kell adnia a filmnek.Valóban Namor lesz a főgonosz? – Vajon tényleg Namor lesz-e a Fekete Párduc 2. főgonosza. Elvégre még az sem biztos, hogy Talocan robbantja ki a háborút, vagy csak válaszcsapást mér Vakandára egy vélt vagy valós fenyegetés miatt. Emellett az előzetesek alapján Namor egyáltalán nem tűnik ellenszenvesnek, hanem inkább egy olyan karakternek, aki érzi az uralkodás súlyát.

Ha mégis ő lesz a film főgonosza, akkor a Marvel Moziverzum egyik legjobban kidolgozott negatív hőse lehet. Természetesen nem kizárt, hogy az előzetesek félrevezetőek, és majd csak a filmben derül ki, hogy ki az igazi gonosz, aminek hatására Namor arra az elhatározásra jut, hogy békét köt Vakandával.

A képregények alapján nem kizárt, hogy Namor hadnagya, Attuma lesz az igazi ellenfél, hiszen ő már a füzetekben is gondot okozott Namornak. Ugyanakkor az is lehet, hogy egy teljesen új gonosztevő uszítja egymásra a két királyságot.

Mi okozta T'Challa halálát? – Mivel a főszerepet alakító Chadwick Boseman meghalt, ezért az alkotók számára az volt a legnagyobb kihívás, hogy hogyan oldják meg ezt a helyzetet. A Marvel azt egészen korán leszögezte, hogy nem keresnek másik színészt T'Challa szerepére, hanem inkább a vakandai gyászra, a hős és Boseman örökségének megtartására koncentrálnak.

Az eddig bemutatott előzetesek nagy hangsúlyt fektettek T'Challa temetésére. Shuri és a királyné, Ramonda fehér gyászruhát viselnek, az utcákon rituális tánccal ünneplik T'Challát és a örökségét. Ebből kikövetkeztethető, hogy a film első fele azt mutatja be, hogy a király halála után hogyan lehet és kell folytatni az életet Vakandában.

Az viszont egyelőre rejtély, hogy mivel magyarázzák T'Challa halálát a Fekete Párduc 2-ben. A második előzetes szerint egy hatalmas szökőár pusztított Vakandában, amire talán Namor és a talocaniak csaptak le ily módon. Tehát lehet, hogy T'Challa a szökőár egyik áldozata, vagy megölték?

Vagy talán Chadwick Boseman tiszteletére úgy döntöttek az alkotók, hogy T'Challa is egy hosszan tartó betegségbe halt bele? Elvégre a színész és a karakter eggyé vált, és a kollégái nagyon szerették, tisztelték, ráadásul tudjuk, hogy a rák a Marvel világában is létező betegség.

Mi ugrasztja össze Talocant és Vakandát? – Bár a Marvel mindent megtesz, hogy eltitkolja a Fekete Párduc 2. cselekményét, mégis az előzetesek alapján úgy tűnik, hogy igazak a pletykák, amelyek szerint a történet fókuszában a Vakanda és Namor víz alatti királysága, Talocan közti háború áll.

A két ország igencsak hasonlít egymásra ugyanis mindkettő fejlett, évszázadok óta elszigeteltségben élő civilizáció, ami felett emberfeletti képességű királyok uralkodnak. A kérdés tehát az, hogy mi bajuk van egymással?

Tenoch Huerta, aki Namort alakítja a filmben, egy interjúban megemlítette, hogy a háború kirobbanásának köze van a Fekete Párduc végkifejletéhez. Abban ugyanis T'Challa úgy döntött, hogy felfedi Vakanda hatalmának titkát a külvilág előtt, ezzel pedig valamiféleképpen nemcsak Vakandát, hanem Talocant is célponttá teszi.

A kérdés az, hogy ebben a harcban melyik ország az agresszor. Talán Vakanda robbantja ki a háborút? Talán annak a rejtélyes tengermélyi földrengésnek lesz köze hozzá, amelyről Okoye a Bosszúállók: Végjátékban beszélt?

Mi köze van ehhez az egészhez az USA kormányának? – Az előzetesekből úgy tűnik, hogy az amerikai kormány rész vesz a vakandai politikai konfliktusban. Erre utalt az a jelenet, amelyben egy CIA-s, vagy más katonai osztag lerohan egy óceáni létesítményt, amiben megfenyegeti a tudósokat. Felmerül azonban a kérdés, hogy mi köze Amerikának Vakanda és Talocan háborúhoz?

Vajon az USA kormánya a békét próbálja elősegíteni, vagy inkább azt akarja, hogy a két királyság pusztítsa el egymást, hogy aztán rátehesse a kezét a vakandai vibrániumra? Bárhogy is lesz, az biztos, hogy a Martin Freeman által alakított Everett K. Rossnak kiemelt szerepe lesz a történetben.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló