Szenvedélyes gitárgyűjtő Guy Pearce



Meglepő érdekességek az 55 éves színészről.Hatalmas gitárgyűjteménye van: A gitárok iránti szenvedélye A Slipping-Down Life című filmje forgatásán kezdődött a texasi Austinban 1998-ban, ugyanis nem érezte elég hitelesnek azokat a vadonatúj gitárokat, amelyeket a produkciós csapattól kapott a szerepéhez.

Ezért úgy döntött, hogy elmegy a Texas Guitar Show-ra, hogy ott szerezzen be néhány szuper, rockerbarát gitárt. Pearce vett egy 1952-es Gibson Southern Jumbot és 1961-es Gibson 330-at, majd hazavitte azokat, és annyira megszerette a hangszert, hogy mára már 95 darab gitár büszke tulajdonosa.

Kiemelten szereti a Fender elektromos gitárjait, amelyből sok megtalálható a kollekciójába. Egy időben megijedt magától, amiért pontosan tudja, hogy melyik évben váltották fel a platinacsavarok a nikkelcsavarokat, hogy mikor milyen vezetékeket és hangszedőket használtak, hogy mi a különbség az ’58-as Les Paul és a ’60-as Les Paul között. Pearce bármerre jár, ott betér a legközelebbi gitárboltba, amiről sok képet találni a világhálón.

Óriási szenvedélye a zenélés, de szerepelt a Radiohead egyik klipjében is: A színészkedés mellett a zenélés és a dalszövegírás is Pearce szenvedélyei közé tartozik. Eddig két lemeze jelent meg, a Bones (2014) és a The Nomad (2018), amelyeket a saját szerzeményei hallhatók.

Az első albumával évtizedeket várt, ami miatt gondot okozott neki, hogy 30 év zenei terméséből melyik 10 dalt válassza. A második esetében már könnyebb dolga volt, ugyanis azt a válása után jelentette meg.

Pearce az apja halála után kezdett színpadon játszani, ugyanis ott sikerült legyőznie a félénkségét és a szorongását. Emellett zongorázott, szaxofonozott, és úgy érezte, hogy a zene lesz a nyerő, mert az iskolájából sokan zenészként futottak be, míg az amatőr színészkedésnél senki sem vitte többre a színészetben.

A drámatanára viszont azt tanácsolta neki, hogy menjen el meghallgatásokra, aminek eredményként a kapott szerepek miatt helyett cserélt nála a színészet és a zene, ám ez nem jelentette azt, hogy felhagyott a zenéléssel.

Pearce főszerepet játszott a Radiohead 2021. november 1-jén megjelent, Follow Me Around című számukhoz készült videójában. Ezenkívül szerepet az ausztrál Silverchair rockbanda Across the Night és az angol indie rock együttes Before I Fall to Peaces című klipjében. Emellett énekel és gitározik Ron Sexsmith, Vic Chesnutt és Robin Hitchcock dalainak feldolgozásain, és ő adta elő A Slipping-Down Life (1999) című amerikai filmdráma dalait is.

Pearce nemcsak az ének és a dalszövegírói tehetségét csillogtatja meg a dalaihoz készült videókban, hanem a humorérzékét, kreativitását és színészi tehetségé is. Ezek közül talán a legelképesztőbb a Fly Al The Way, amiben 8 karaktert alakít.

Az egy ausztrál reklám- és zenei videóssal készített klip elején egy ausztrál tévés bemondó látható és hallható. Pearce-nek ez az ötlete a reggeli tévéreklámok és a sivár disztópikus sci-fi filmek iránti rajongásának keverékből született, és a nyugtalanító jövőbeli technológiákról szól.

Testépítő bajnokságot nyert: 16 éves korában nyert meg egy testépítő bajnokságot Pearce, akinek bodybuilder múltja nagy segítség volt abban, hogy később formában tartsa magát az akciófilmes szerepei kedvéért.

A testépítéssel tinédzserként kezdett komolyan foglalkozni, és rendszeresen eljárt az úszó és aerobikozó édesanyjával az edzőterembe, ahol kisebb súlyokat emelgetett, majd az edzőterem megszállottjává vált és tudatosan kezdett foglalkozni az izmaival.

Bár elhagyta a testépítő utat, mégis továbbra is lenyűgözi, hogy képes megváltoztatni az izmai alakját. Az izomépítés gyorsan ment neki a Lockout – A titok nyitja forgatás előtt is, amikor is úgy határoztak, hogy az általa alakított Snownak sokkal erősebbnek, férfiasabbnak kell lennie annál, ahogy akkor a színész kinézett. A régi edzéstervét követve, heti 4-5 napi edzőtermi edzéssel, 10 kiló izmot pakolt magára egy hónap alatt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló