A Marvel Moziverzum megválaszolatlanul hagyott kérdései



A legújabb filmek és sorozatok elvarratlan szálai.Marvelek: A Ms. Marvel sorozat utolsó részének stáblistás jelenetében felbukkant Marvel Kapitány, ami egyértelművé tette, hogy eljött az összefogás ideje. A probléma csak az, hogy ő és Ms. Marvel valahogy helyet cseréltek, ugyanis Marvel Kapitány kilépett a lány ruhásszekrényéből, Kamala pedig eltűnt az éterben. Az egyelőre nyitva hagyott kérdés, hogy ez hogyan történhetett.

Ms. Marvel, a mutáns: A Ms. Marvel sorozat azt sugallta, hogy Kamala Khan egy dzsinn lesz, akinek az ereje az őseitől, illetve belülről származik. Végül azonban Kamala barátja, Bruno, kiderítette, hogy a lány génjeiben kimutatható a mutáció, tehát mutáns.

Ennek tudatában már értelmet nyer, hogy miért szólt a jelenet alatt az X-Men animációs sorozat főzenéje, és a is egyértelművé vált, hogy a Ms. Marvel folytatta az X-csapat apránkénti bevezetését a Marvel Moziverzumba.

A képregényekben azonban Kamala nem mutáns, hanem Embertelen, ezért több kérdést is felvet a leleplezés azzal kapcsolatban, hogy mi lesz az X-Men jövője a Marvel Moziverzumban. Azt már biztossá tette a Ms. Marvel, hogy az X-Men csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz, ám egyelőre Kamala nem hozzájuk, hanem Carol Danvershez csatlakozik, ahogy azt a sorozatzáró is megerősítette.

Man-Thing: Az Éjjeli vérfarkas című különkiadás vezette fel a klasszikus szörnyhorrorok által kitalált karaktereket a Marvel Moziverzumba. Ebben szerepelt Man-Thing, aki kezdetben egy hagyományos monstrumnak tűnt, mert rá vadásztak, de aztán kiderült, hogy a jó oldalon áll, ha a címszereplő oldalát annak vesszük.

Az Éjjeli vérfarkasban őt és Jack Russellt is megkedvelték a nézők, majd a kiszínesedett zárójelenetben egész jó barátságban búcsúztak. A kérdés tehát az, hogy mikor bukkannak fel a Marvel Moziverzumban.

Brian Gray vezető producer azt megerősítette, hogy Man-Thing biztos, hogy szerepelni fog még. Mivel a képregényekben volt szerepe az X-Men-történetekben, ezért lehet, hogy majd a mutánsokkal együtt tér vissza valamelyik filmben vagy sorozatban.

Namor: A nemrég bemutatott Fekete Párduc 2. legfontosabb új karaktere Namor, a Torpedó, akinek háttértörténetét megváltoztatták a filmben, ugyanis míg a képregényekben Atlantisz ura, addig itt egy szintén víz alatti királyság, Talokan uralkodója.

Miután Shuri legyőzte a filmben, Namor elismerte őt királynőként, de ez valószínűleg csak egy újabb trükk a részéről. Sőt, nagyon valószínű, hogy Namor abban reménykedik, hogy Talokan sokat nyer ezzel a behódolással, mivel Vakanda rengeteg kapcsolattal gazdagodott annak eredményeként, hogy nyitott a világ felé, és Namor királyságának is ugródeszka lehet. A kérdés Narmorral kapcsolatban az, hogy mikor és hogyan tér vissza.

Hulk-hármas: Az Amazon: Ügyvéd sorozatban derült ki, hogy Hulknak van egy fia, Skaar, tehát már összesen három Hulk van a Földön. Az egyelőre rejtély, hogy milyen jövőt szánnak Skaarnak a Marvel Moziverzumban, de mivel már sok képregényben szerepelt, így elég jól meg lehet tippelni.

A füzetekben Skaar elég tragikus háttértörténetet kapott, és vele kapcsolatos a Hulk Világháború is, amiben Hulk a Sakaarra megy, majd olyan dühösen tér onnan vissza a Földre, hogy mindent el akar pusztítani.

Az Amazonban ezt egy kicsit megváltoztatták, mert Hulk továbbra is okos, Skaar él, ám ismerve Kevin Feige-ék eddigi munkáját, nem lepődnénk meg, ha a jövőben jönnének az igazán kemény események.

Vasszív/Riri Williams: A Fekete Párduc 2-ről tudni lehetett, hogy ebben a filmben debütál Riri Williams is, aki tulajdonképpen Vasember utódja. A film nem csinált titkot Riri sorsából, ráadásul már bejelentették a Vasszív-sorozatot, amiben majd jobban bemutatják a karaktert.

A hősnővel kapcsolatban azonban van egy fontosabb kérdés, méghozzá az, hogy mennyire lesz Vasember utódja a Marvel Moziverzumban, valamint mennyire kapcsolódik a története Vakandához és milyen hatással lesz az életére a Fekete Párduc 2-ben történtek.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló