David Duchovny lehetett volna Hulk



Színészek, akik majdnem megkapták valamelyik Marvel szerepet.A képregényes filmeket sokáig senki sem vette komolyan, azokat a színészeket pedig sajnálták, aki szerepet vállalt egy-egy ilyen alkotásban, ám napjainkban más szelek fújnak, és nagy szónak számít, ha valaki Marvel vagy DC karaktert kelthet életre.

A Marvel esetében mindenki tudja, hogy melyik Bosszúállót, melyik színész alakítja, ám azzal kevesen vannak tisztában, hogy kik kaphatták volna még meg Hulk, Vasember, vagy például Drax szerepét.

David Duchovny (Hulk): A Marvel és az Universal David Duchovny és Edwart Norton nevét dobta be a kalapba, amikor a Hulk-film főszereplőjét keresték. Állítólag Duchovny már aláírta a szerződést, amikor kiderült, hogy Norton kapta a szerepet. Mint kiderült, a választás rossz volt, hiszen Norton annyira problémásnak bizonyult, hogy a Hulk-film után Mark Ruffalo vette át Norton szerepét.

Sam Rockwell (Vasember): Amikor a Marvel Studio csak születőben volt, A Vasember pedig csak kezdett körvonalazódni, akkor a rendezőnek választott Jon Favreau úgy gondolta, hogy Sam Rockwell az ideális színész Tony Stark szerepére.

Végül Favreau Robert Downey Jr.-t találta ideális jelöltnek, állítólag a Durr, durr és csók című filmben nyújtott alakítása miatt. Rockwell nem maradt ki teljesen a Marvel világából, mert a Vasember második részében ő kapta Justin Hammer szerepét, aki tulajdonképpen egy Stark-klón volt.

Jason Momoa (Drax): A Trónok harca című sorozat sztárja lesz Aquaman, ám még az előtt, esélye volt arra, hogy megkapja Drax szerepét A galaxis őrzőiben. Momoa visszautasította a szerepet, amit azzal indokolt, hogy már játszott hasonló karaktert. A színész helyett Dave Bautista kapta Drax karakterét.

Saoirse Ronan (Skarlát Boszorkány): Joss Whedon első gondolata az volt, hogy Saoirse Ronan, a Hanna bérgyilkosa lehetne a legjobb Skarlát Boszorkány a Bosszúállók: Ultron korában. A színésznő tett arra utalást, hogy elfogadná a szerepet, de azt mégis visszautasította, amikor 2013-ban felajánlották nek. Whedon és a Marvel ekkor döntött Elizabeth Olsen mellett, aki a Martha Marcy May Marlene című thrillerben nyújtott alakításának köszönhette a megkeresést.

Liam Hemsworth (Thor): Kenneth Branagh rendező eredetileg nem Christ, hanem Liamet nézte ki Thor szerepére. A második meghallgatáson aztán eldőlt, hogy inkább az idősebb Hemsworth lesz a vihar istene. Ehhez köze lehetett annak is, hogy Whedon már dolgozott Chrisszel a Ház az erdő mélyén című filmen.

Jim Carrey (Mordály): Jim Carrey már szerepelt képregényes filmekben (A maszk, Kick-Ass 2), de azok egyike sem tartozott a Marvel Moziverzumba. A pletykák szerint, amikor A galaxis őrzőihez keresték Mordály hangját, akkor Carrey és Adam Sandler is versenyben volt. Végül Bradley Cooper kapta meg a szerepet.

Emily Blunt (Fekete Özvegy és Carter ügynök): A színésznő kétszer is nagyon közel került ahhoz, hogy csatlakozzon a Marvel világához. Először megkapta Fekete Özvegy szerepét a Vasember 2-ben, de a forgatás egybeesett volna a Gulliver utazásai című filmmel, így Blunt helyett Scarlett Johansson kapta meg Fekete Özvegy szerepét.

Blunt hasonló problémával szembesült, amikor Peggy Carter szerepére jelentkezett Az első bosszúállóban, amiben végül Hayley Atwell kelthette életre a karaktert. Talán harmadjára összejön neki.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló