Kicsoda az Evolúció Mestere, A galaxis őrzői vol. 3. főgonasza?Ezt kell tudni az új szupergonoszról.Herbert Edgar Wyndham az 1996-ban megjelent A hatalmas Thor 133-134. számában jelent meg először, mint az evolúció megszállottja tudós, és azt a célt tűzte ki maga elé, hogy mesterségesen felgyorsítja az emberi faj fejlődését.

Wyndham igyekezett az emberileg lehetséges legmagasabb szintre emelni az intellektuális képességeit. A karakter egy olyan tudós, aki szinte mindenhez ért a biológiától kezdve a fizikán át az informatikáig.

Például képes irányítani más lények fejlődését és visszafejlődését, emberfeletti erővel és állóképességgel rendelkezik, szubatomi szinten manipulálja a valóságot, ért a telepátiához, a telekinézishez és a kozmikus szférákhoz. Az öltözéke egy külső vázból áll, ami védelmet nyújt, illetve segíti a gyógyulásban, ha sérülést szerez.

A galaxis őrzői vol. 3. első előzetesében a csapat a Földre látogat, ám valami nincs rendben a bolygón, így hamarosan egyértelművé válik, hogy valójában az Ellenföldön járnak. Ez a hely tulajdonképpen az Evolúció Mesterének védjegyének számító alkotás.

A Föld mesterséges változatát Wyndham egy paradicsomi helyként hozta létre, hogy ott kíváncsiskodók és az emberi erkölcs láncai nélkül végezhesse az etikátlan kísérleteit. Az Ellenföld a Föld szinte pontos tükörképe, ami a Nap ellentétes oldalán található.

Mivel itt az idő teljesen máshogy jár, ezért ez lehetővé teszi Wyndham számára az evolúciós kísérletei felgyorsítását. Itt kerül a képbe Adam Warlock, akit Will Poulter kelt életre a májusban érkező filmben.

A képregényekben a Lélekkő segítségével alkotta meg az Ellenföldet az Evolúció Mestere, aki azt követően, hogy Man-Beast, az egyik félresikerült teremtménye, óriási pusztítást végez a bolygón, Adam Warlockra bízta a Lélekkövet, és azzal bízza meg, hogy szabadítsa fel a tükörbolygót.

Jelenleg tehát biztosra vehető, hogy A galaxis őrzői vol. 2-ben belebegtetett Adam Warlock szoros kapcsolatban áll az Evolúció Mesterével a Marvel Moziverzumban. Nem kizárt, hogy a szupergonosz tudós alkotta Ayesha kérésére, ám természetesen, az majd csak a filmből derül ki, hogy az alkotók mennyit használtak fel a képregényes forrásból.

Már csak azért is, mert a Bosszúállók: Végjátékban a Lélekkő a többi Végtelen Kővel együtt megsemmisült. Ebből következik, hogy James Gunnéknak nagy változásokat kellett kitalálniuk ahhoz, hogy beillesszék Adam Warlockot A galaxis őrzői 3. cselekményébe.

A képregényekben az Evolúció Mestere erősen érdeklődik Nathaniel Essex, az X-Men gonosztevő Mr. Sinister, munkássága iránt, amit aztán meg is haladt a saját munkájával. Ahogy Essex, úgy Wyndham célja is az, hogy kísérleteken keresztül tökéletesítse az emberi genetikát, aminek eredménye akarva-akaratlanul is az, hogy új, beszélő állatokból álló fajt hoz létre egy Wundagore nevű helyen, ami „a tudomány fellegvára”.

A galaxis őrzői vol. 3. előzetesében látható lényeknek a New Men, azaz „Új emberek” elnevezést adja. Az Evolúció Mesterét több szál köti össze a Marvel Univerzum kozmikus részével, és Galactusszal, illetve Silver Surferhez, azaz Ezüst Utazóhoz hasonlóan, a Fantasztikus Négyeshez.

Az Evolúció Mestere azonban korábban szerepelt a kilencvenes évek animációs X-Men sorozatában, később szerepelt a Pókember határok nélkülben, majd legutóbb az eredetileg Disney XD-n futó, ugyancsak animációs A galaxis őrzői-sorozatban.

Az utóbbi történetében az Evolúció Mestere foglyul ejtette Mordályt, akinek a Marvel Moziverzumban szereplő változatának háttértörténete tele van megválaszolatlan kérdésekkel. Ezekre talán választ kapunk, ugyanis a Comic-Conon bemutatott első fotókon a fiatal Mordály volt látható, tehát úgy tűnik, hogy ő is szerepel A galaxis őrzői vol. 3-ban.

Az első előzetes alapján el lehet kezdeni elméleteket gyártani, Gunn pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy a filmben bemutatják Mordály szomorú sorsát. Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy Mordály születésének köze van az Evolúció Mesteréhez.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló