Ezekben a filmekben előre lelőtték a poéntMelyik alkotásban és hogyan árulták el a slusszpoént?Az a fickó galagázik! – Bosszúállók (The Avengers, 2012): Ebben az esetben az érdekesség az, hogy nem is szándékos utalásról volt szó, hanem csak Robert Downey Jr. improvizált, jó szokásához híven, de az annyira illett a filmbe, hogy Joss Whedon még egy kicsit rá is segített.

A Bosszúállók anyahajóján játszódó jelenetben egy S.H.I.E.L.D.-ügynök munka közben a 80-as években népszerű arcade-játékkal játszik, amit Tony Stark észrevesz, és szóvátesz: „Az a fickó galagázik!”.

Ez azért volt utalás a film végére, mert a Galaga történetében különféle rovarok támadnak csapatostul, pont úgy, ahogy a Chitauri hadsereg New Yorkban...

A kocsmák nevei – Világvége (The World's End, 2013): Edgar Wright filmjében tulajdonképpen az első három percben felmondják a Világvége egész történetét. Ezután egy 12 megállóból álló legendás kocsmatúrára indul az öt főszereplő, a kocsmák nevei pedig utalások arra, ami a filmben történik.

A The First Post (Az első állomás) az első hely, ahova betérnek, a The Old Familiar (A régi ismerős) belseje majdnem ugyanúgy néz ki, mint a The First Posté. A The Famous Cockban (A híres kakas/f*sz) felismerik Garyt, akit anno tinédzserkorában kitiltottak a helyről.

A The Cross Handsben (Az összefogó kezek) a főszereplők együtt bunyóznak az „ergyákkal”. A The Good Companion (A jó útitárs) cégérén egy boldog és négy szomorú arc látható, ami arra utal, hogy a csapat négy tagja csak megjátssza, hogy boldog, míg Gary tényleg úgy éli az életét, ahogy szeretné, ráadásul ezen a helyen döntik el, hogy Garyvel tartanak, mindegy mi lesz.

A The Trusty Servantben (A hűséges szolga) Green tiszteletesről kiderül, hogy az idegenek szolgája. A The Two-Headed Dogban (A kétfejű kutya) ikrekkel harcol a csapat. A The Mermaidben (A sellő) egy gyönyörű nő szeretné elcsábítani őket.

Ezt követően elfajulnak a dolgok a The Beehive-ban (A méhkas), ahol rajzanak az ergyák. A The King's Headben (A király/King feje) Gary King a fejét veri a falba, és úgy dönt, hogy megy a saját feje után, megtagadva mindenféle segítséget.

A The Hole in the Wallban (A lyuk a falon) Steven áthajt az egyik falon, amin egy méretes lyuk marad utána. Végül a The World's End (A világ vége) nevét nem kell magyarázni.

Mr. Narancs a tégla – Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1992): Quentin Tarantino első rendezése egy nagyon jó tempójú krimi-thriller, amiben egy gyémántrablásra összeverbuvált, egymást nem ismerő, profi bandára csap le a rendőrség akció közben, ezért a csapat kénytelen bujkálni.

A rablóbanda azért bukott le, mert az egyik tag valójában beépített zsaru volt. Arra, hogy melyikük, már korábban rá lehetett jönni, ugyanis Tarantino már a film elején hagyott erre utaló nyomokat. Például a nyitó beszélgetésnél Mr. Narancs gondolkodás nélkül beárulja Mr. Pinket, amiért nem tett borravalót a közösbe.

A másik nyom, hogy a balul elsült rablás után a búvóhelyre siető Eddie autója mögött narancsszínű lufi hömpölyög, ami arra utal, hogy Mr. Narancs a nyomában van. Emellett a háttérben elrejtett fehér, rózsaszín és narancsszínű műanyag flakon közül a narancsszínűt szeparálták el a többitől.

Az élet utat tör – Jurassic Park (1993): Dr. Ian Malcolmnak igaza volt, amikor azt mondta, hogy az élet utat tör magának. Ugyanis úgy tűnhet, hogy a csupa nőstényből álló dinoszauruszpopuláció nem tud szaporodni, ez mégis megtörténik, annak eredményeként, hogy békák DNS-vel töltötték ki a dinók DNS-nek hézagjait.

Erre már rögtön a film elején utalt Steven Spielberg, méghozzá azzal a jelenettel, amelyben a helikopterrel érkező, a szigeten landolni készülő, főszereplők közül Dr. Grant nem találja a biztonsági öve megfelelő részeit. Egy darabig két anya végűt próbál egymásba illeszteni, majd egyszerűen fogja magát és csomót köt belőlük maga köré, ezzel utalva arra, hogy bár két nősténynek nem születhet utódja, mégis egy kis kerülővel, ez is lehetséges.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló