Meglepő érdekességek Michael Clarke Duncanről



Ezeket a dolgokat lehet, hogy még nem tudod az amerikai színészről, aki idén lenne 65 éves.5 dollárt fizetett azoknak, akik eltalálták a nevét: Mivel folyton összetévesztették Ving Rhames-szel és Tiny „Zeus” Listerrel, ezért Duncan úgy döntött, hogy 5 dollárt fizet azoknak, akik felismerik és eltalálják a tejes nevét.

A Szikla egyszer kiütötte: A 2002-es A skorpiókirály fogatásán felpörgött Dwayne Johnson a könyökével állcsúcson találta Duncant, akit ezzel sikerült 5 másodpercre kiütnie 300 szemtanú előtt. Hirtelen az egész stáb elnémult.

Duncan az esetre úgy emlékezett vissza, hogy nem ájult el, csak féltérdre esett. Amikor Johnson megkérdezte tőle, hogy jól van-e, akkor csak annyit felelt neki, hogy hozzá ne érjen. A film rendezője, Chuck Russell úgy jellemezte az esetet, mintha egy bokszmeccset látott volna.

Duncan később úgy tért vissza a jelenethez, hogy a sminkesek teletömték vattával a száját, amitől úgy nézett ki, mintha feldagadt volna az arca, és nem tudja folytatni a munkát. Mivel Johnson és ő régi barátok voltak, ezért a Szikla olyan képet vágott, mint egy szomorú kiskutya, amin már mindenki elnevette magát.

Habár a barátságuk egy pillanatig sem forgott veszélyben, Johnsont mégis gyötörte a bűntudat, és egy egyedi készítésű Rolexet akart Duncannek adni, ám az annyira megtetszett neki, hogy inkább megtartotta magának, a barátjának pedig egy Mickey egeres órát adott.

Nagy rajongója volt a Chicago White Soxnak: A South Side-on felnőtt Duncan mindig is rajongott a helyi baseball csapatért. 1979-ben ott volt a Sox híres Disco Demolation Derby Nightján a régi chicagói Comiskey Parkban, ahol a nagy zűrzavarban megszerezte Bill Melton ütőjét. Azt azonban hamar ellopták tőle, mert az anyja tanácsával nem törődve, kivitte a házból, hogy kipróbálja.

Sok évvel később Kenny Williams, a White Sox igazgatója meghívta a színészt, hogy végezze el a kezdődobást. Duncan azonban pont aznap elaludt, így késve ért oda a meccsre. A színész nagyon rosszul érezte magát, amiért cserben hagyta az igazgatót és lecsúszott a lehetőségről, amiből szeretett volna egy másodikat, de azt már soha nem kapta meg.

Amikor Duncan meghalt, akkor Williams a közeli barátjának, és a valaha ismert legkedvesebb srácnak nevezte a színészt.

Bruce Willis segítette hozzá a Halálsoronban játszott szerepéhez: Amikor Duncant Oscarra jelölték John Coffey megformálásáért, akkor kijelentette, hogy ha megnyeri a szobrot, akkor a beszédében köszönetet fog mondani Bruce Willisnek.

Willis rajongott Stephen Kingért és kisregény-sorozatáért, amivel kapcsolatban biztos volt abban, hogy Duncan a legjobb választás a szerepre. A színész azt tanácsolta a kollégájának, hogy vegye meg a könyvet, ő pedig felhívja Frank Darabont rendezőt, ám ő még akkor szkeptikus volt, amikor személyesen találkozott Duncannel.

Bár több színészt is meghallgattak a szerepre, mégis a rendező valahogy mindig visszatért Duncanhez. Amikor elkezdődött a film forgatása, akkor Duncan teljesen átlényegült, méghozzá úgy, hogy a direktor máig nem tudja, hogy az honnan jött elő a színészből.

Duncan angyalnak nevezte Willist, amiért végül megkapta a szerepet. Darabont szintén hálás volt Willisnek. A színész a Tom Hanksszel való közös munkát is dicsérte, ő pedig mindig nagy szeretettel gondol vissza Duncanre.

Több hírességnek is ő volt a testőre: Az óriás termete miatt Duncan testőrként és biztonsági őrként kapott munkát, miután Los Angelesbe költözött. Ő vigyázott például LL Cool J-re, Martin Lawrence-re, Jamie Foxx vagy Will Smithre.

Azon az éjszakán, amelyen Notoriuous B.I.G. meghalt, ő lett volna a testőre, de az egyik kollégájával cseréltek, így ő Babyface-szel volt. A rapper halála után Duncan felmondott a biztonsági cégnél.

A szakma árnyoldala mellett azért vicces pillanatokban is volt része. Amikor például Queen Latifah testőreként dolgozott, akkor gyakran vitte a hátán a színész-énekesnőt, amiről sokáig senkinek sem beszélt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló