Meglepő érdekességek Ralph Fiennesról (2.rész)Ezeket a dolgokat lehet, hogy még nem tudod a 60 éves színészlegendáról.Kezdetben nem érdekelte Voldemort szerepe, aztán mikor a láttán egy gyerek sírva fakadt, tudta, hogy jó úton jár: A Harry Potter és a tűz serlegében (2005) jelent meg először teljes valójában Lord Voldemort, akinek szerepére Fiennest nézték ki, ám őt eleinte nem érdekelte a varázslóvilág.

Az első három film nyerte el a tetszését, a könyveket nem olvasta, tehát egyáltalán nem kapcsolódott a karakterhez, akinek a motivációját sem értette. Egy ideig kérette magát és vonakodott a szereptől, amire míg egyes családtagjai rá akarták beszélni, addig mások ellene érveltek.

Finnes lánytestvére, a filmrendező és producer, háromgyermekes Martha, azt tanácsolta neki, hogy mindenképpen vállalja el a szerepet, ám a végső döntést akkor hozta meg, amikor megnézte a Voldemort készült koncepciórajzokat. Állítólag amikor a forgatáson az egyik gyerek sírva fakadt, mikor meglátta a színészt beöltözve és kisminkelve, akkor tudta, hogy jó úton jár.

Gyerekkorában 15 év alatt 14-szer költöztek: Finnes édesanyja regényíró volt, az édesapja gazdálkodóból lett fotós. A hat testvére közül ő a legidősebb. Bohém, nomád életet éltek, és sokat ingáztak Anglia és Írország között. Finnen mind a két országban elvégezte a tanulmányait, majd a festészetet cserélte színészetre.

Elmondása szerint eleinte frusztrálta, hogy mindig ott élnek, ahol az apja éppen munkát kapott, de mégis volt ebben valami romantikus. Mivel a szülei anyagi gondokkal küszködtek, ritkán került ajándék a karácsonyfa alá, de cserébe ott volt a szeretet, egymás támogatása és bátorítása.

Finnes apja bármit meg tudott csinálni a két kezével, az anyja pedig 8 éves korában ismertette meg vele Shakespeare-t. Meggyőződése, hogy a sok költözködés segített neki felkészülni a színészéletre, és azóta is csak annyi időt tölt egy helyen, amennyit a munkája miatt kell.

Olykor összetévesztik Liam Neesonnal: Több színész esetében is előfordult, hogy összekeverik egy másikkal. Finnes esetében előfordul, hogy gratulálnak neki az Elrabolva-filmekért, míg Liam Neesonnal Az angol betegben nyújtott alakítását dicsérik tévesen.

Neeson szerint az összetévesztés oka az, hogy profilból valóban nagyon hasonlítanak, főleg az orruk. A színész elárulta, hogy egyszer aláhamisította Finnes nevét, amikor valaki összetévesztette vele és autogramot kért tőle.

Magánéletét nem osztja meg a nyilvánossággal: Finnes is azon színészek közé tartozik, akit frusztrál a filmipar és rosszul érzi magát hírességként, ezért egy szót sem árul el a magánéletéről a sajtónak.

A beszélgetős műsorokban legtöbbször lazán viselkedik, jókedvűen sztorizgat, megnevettet mindenkit, de ha egy mélyinterjú során olyan érzékeny pontokra tapintanak rá, mint az apjával való kapcsolata vagy a gyerekvállalás, akkor könnyen kijön a sodrából.

Ugyanakkor azért néhány dolgot még így is lehet tudni a magánéletéről. Így például azt, hogy azért váltak el Alexa Kingston színésznővel, mert egy forgatáson Finnes összejött Francesca Annis színésznővel, akivel állítólag szintén egy titkos viszony miatt szakítottak 11 év után.

Az is köztudott, hogy 2007-ben volt egy kalandja a Quantas légitársaság utaskísérőjével, Lisa Robertsonnal, akivel a Darwinból Mumbajba tartó repülőgép mosdójában tűntek el, ez pedig a nő állásába került.

Finnes színházi rendező barátja, Jonathan Kent egyszer azt mondta, hogy a színészről többet árulnak el az általa választott színházi szerepek, mint amennyit ő valaha el fog.

Az UNICEF brit nagykövete: Az elszánt diplomata (2005) című film kenyai forgatásán szembesült a nyomornegyedek kilátástalan világával Finnes, aki a stáb néhány tagjával összefogva kezdett szervezkedni, hogy alapfokú oktatásban részesítsék az ott élő gyerekeket, akiknek az életkörülményeiken is próbáltak javítani.

A színész az UNICEF brit nagykövete, aminek keretében már járt Indiában, Ruandában és Romániában is jótékonysági célból.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló