2022 legemlékezetesebb filmes botrányai (1. rész)



Melyek voltak a legnagyobb balhék?Ezra Miller ámokfutása: Ezra Miller ámokfutása 2022 márciusa végén kezdődött azzal, hogy letartóztatták, amiért sokakat zaklatott és megtámadott egy karaokebárban, akik aztán távoltartási végzést kértek a színész ellen. Ezután egy lakógyűlésen egy széket vágott hozzá egy fiatal nőhöz, aztán állítólag betört valahova, ahonnan alkoholt és ételt lopott, ám ebben az ügyben ártatlannak vallotta magát.

Ezt követően egy sokkal komolyabb ügy bukott ki, ami szerint évekkel ezelőtt kábítószert és alkoholt adott egy kiskorú lánynak, akit teljesen elhidegített a szüleitől. Bár a már nagykorú, nembináris személyként élő Tokata közleményben kiállt az időközben a rendőrséget Instagramon cukkoló Miller mellett, az kicsit sem segített a dolgon.

A színészről az kiderült, hogy régebben szexszektát üzemeltettet Izlandon, és a közelmúltban befogadott egy anyát a gyerekeivel az egyik kenderfarmján, ahol a gyerekek nyugodtan játszhattak az őrizetlenül hagyott fegyverekkel és a töltényekkel, ráadásul állítólag rendszeresen előfordult, hogy Miller és a vendégei a gyerekek jelenlétében füveztek.

Mindezek után Miller hosszú csendet követően nyilatkozatot adott ki, amiben elárulta, hogy mentális problémái vannak, és ígéretet tett arra, hogy kezeltetni fogja magát. Ugyanakkor valószínű, hogy a színész nem önszántából, hanem a Warner unszolására döntött így, mivel rengeteg pénzt kockáztatnak a színésszel.

Jeffrey Dahmer kontra az áldozatok rokonsága: 2022 egyik legnézettebb és legnagyobb port kavaró sorozata volt a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, ami bemutatta a világ egyik legismertebb, kannibalizmusra hajlamos sorozatgyilkosának történetét.

Bár ebben van, aki kételkedik, mégis a sorozat alkotói alaposan utánajártak az ügynek, és nagy odafigyeléssel mutatták be Dahmer áldozatait is, amivel alaposan felzaklatták néhány áldozat hozzátartozóit, akik állítólag nem adták a beleegyezésüket ahhoz, hogy az egykori családtagjuk szerepeljen a szériában.

Ugyanakkor a készítők nyilatkozata szerint ők mindenkivel megpróbálták felvenni a kapcsolatot, de válaszra sem méltatták őket.

A Depp kontra Heard-per: Élőben közvetítették Johnny Depp és volt felesége, Amber Heard tárgyalássorozatát, amiben a színész azt próbálta bebizonyítani, hogy a színésznő hazudott, amikor azt állította, hogy Depp bántalmazta a házasságuk ideje alatt.

A közvéleményt hosszú heteken át foglalkoztató perből, annak lezárása után egy-két hónappal, filmet is forgattak, a botrányokat meglovagolva, mert abból volt bőven, hiszen egyik fél sem kímélte a másikat.

Mind a ketten finomkodás nélkül teregette ki a szennyest, így rengeteg mocskos és furcsa részletet tudhattunk meg Depp és Heard kapcsolatáról. Az ítélet végül a színésznek kedvezett, ugyanis „csak” 2M dollárt kell fizetnie a volt feleségének, aki becsületsértésért perelte vissza, míg Heard 10M és 350k dollárt kell kiperkálnia az exének.

Kettejük balhéja itt nem ért véget, ugyanis mind a ketten fellebbeztek az őt ért negatív ítélet ellen, ám a második kör végül elmarad, mert sikerült peren kívül megegyezniük. Ennek értelmében Heard biztosítója kifizeti az 1M dollárt Deppnek, aki jótékonysági célra fordítja az összeget.

Will Smith Oscar-pofonja: A legtöbben nem a díjazottak miatt fognak emlékezni a 2022-es Oscar-gálára, hanem azért, mert miután Chris Rock Jada Pinkett Smith kopaszságán élcelődött, a színésznő férje, Will Smith dühösen felment a színpadra és lekevert egy pofont a humoristának. Az incidens után Smitht 10 évre eltiltották az Osca-gálától, ám ami ennél sokkal rosszabbul érintette a színészt az, hogy szinte minden tervezett projektje ment a kukába.

A színész úgy döntött, hogy a kivárás taktikáját választja, ugyanis hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől, majd természetesen nyilvános bocsánatkéréssel tért vissza, ugyanis elérkezett a főszereplésével készült Emancipáció film premierje, ami valószínűleg Oscar-esélyes alkotás.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló