2022 legemlékezetesebb filmes botrányai (2. rész)Melyek voltak a legnagyobb balhék?Sam Elliott és az „igazi” cowboyok: A 2022-es Oscar-gála egyik emlékezetes botránya a díjra esélyes A kutya karmai közt című western körül alakult ki, kezdve azzal, hogy Sam Elliott, magát kicsit sem visszafogva kritizálta a filmet, annak homoszexuális felhangja miatt.

Elliott kifogásolta a western Chippendale-ekre emlékeztető cowboyait és azt, hogy a filmet Új-Zélandon forgatták a nagybetűs Vadnyugat helyett. Erre reagált a film látens meleg főszereplőjét alakító Benedict Cumberbatch, aki szerint nagyon furcsa Elliott kritikája, és attól, hogy valaki cowboy, még nem biztos, hogy heteroszexuális.

A filmet rendező Jane Campion is kiállt az alkotása mellett, és közölte, hogy nem érti Elliott „hisztijét”, mivel ő sem cowboy, hanem csak egy színész, valamint megvédte a forgatási helyszín választását, amit azzal magyarázott, hogy sok spagettiwesternt forgattak Olaszországban és Spanyolországban. A drámázás vége az lett, hogy Elliott bocsánatot kért mindenkitől, akit a véleményével megbántott és közölte, hogy mindig is jó kapcsolatban állt a homoszexuális közösséggel.

David Zaslav, a „DC-tisztító: 2022-ben egyesült a Warner Bros. és a Discovery, ami komoly változásokat jelentett a nagy múltú stúdió mindennapjaiban. Az új vezérigazgató, David Zaslav nem is késlekedett meghozni néhány kemény döntést, amelyek közül a legdurvább már leforgatott Batgirl kukázása volt, az adóvisszatérítés reményében, mert azzal még mindig jobban járnának, mint azzal, ha az eddig 90M dollárba kerülő film utómunkájára költenek még egy vagyont.

Nem a Batgirl az egyetlen áldozat, ugyanis a Scoob! folytatása is kaszát kapott, ám annak alkotói azért is befejezik, bár valószínűleg soha nem fogják bemutatni. Emellett több bejelentett és megújításra váró sorozat, valamint az HBO Maxra szánt tartalom is füstbe ment.

Zaslav tehát alaposan kigyomlálta az előző vezetés rossznak ítélt terveit, amivel a cég 2,3 milliárd(!) dollárt veszített. A tisztogatás mellett az új irányt is kijelölték, aminek értelmében a streaming csak másodlagos a Warner Bros. Discovery számára, a DC új vezetői Peter Safran és James Gunn, akik a DC Studios megalapításával szeretnének sikereket elérni 2023 novemberéről, ami újabb fájó kaszákat vetít előre, ám ezen a téren egyelőre sok a kérdőjel.

Ami biztos, hogy az év egyik nagy pofára esése az volt, hogy Henry Cavill októberben bejelentette, hogy visszatér Supermanként, majd decemberben tudhatta, hogy az egészből nem lesz semmi.

Justin Lin halálos iramú távozása: Ugyan a Tokió hajsza idején nem úgy tűnt, hogy Justin Lin fogja megváltani a Halálos iramban-filmeket, mégis az azt követő három résszel sikerült új szintre emelnie a franchise-t, éppen ezért ujjongtak sokan, amikor a 9. részre visszatért. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert a végeredmény nem lett a legjobb.

Sokan azonban úgy voltak vele, hogy semmi gond, majd a 10. résszel visszatalál magához Lin, ám a rendező a forgatás előtt néhány nappal otthagyta a produkciót, így új embert kellett keresni, miközben az Universal napi 600k és 1M dollár közötti összeget vesztett, amíg állt a forgatás.

A rendezői széket Louis Leterrier foglalta el, ám ő is lelépett, méghozzá állítólag Vin Diesel viselkedése és állandó variálásai miatt, és ahogy ő fogalmazott, ennél sokkal többet ér a mentális egészsége.

A Marvel és a kizsigerelt VFX-művészek különös esete: A vádak szerint a Marvel visszaélt a szépen csengő nevével, ugyanis brutális túlórák és tarthatatlan határidők várnak a VFX-művészekre, akiknek munkahelye könnyen feketelistára kerülhet a stúdiónál, ha nem teljesítenek megfelelően.

Ezt egyik VFX-es cég sem akarja megkockáztatni, ami miatt egyfelől gyenge minőségű, vagy összecsapott CGI-val készült sorozatokat és filmeket kapnak a nézők, másfelől sokan otthagyták a munkájukat néhány idegösszeomlás közeli élmény után, és azért, mert elegük lett a Marvel igényei okozta kizsigerelésből.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló