Fákhoz kötődnek a vándorok szellemeiÍme Vietnam legérdekesebb legendái és rémtörténetei!Vándorok szellemei kötődtek a fákhoz: Vietnam tragikus és erőszakos múltja miatt sok legenda szól a vándorló szellemekről, akiknek horgonyt kell találniuk ahhoz, hogy a létüket folytassák, ezért sokuk a fákhoz kötődnek.

A Vietnam erdeiben és dzsungeleiben járók közül már többen is számoltak be arról, hogy olyan érzésük támadt, mintha mindenhonnan figyelnék őket. Ugyanehhez kapcsolódik a babona is, amely szerint balszerencsét hoz, ha ezeken a területeken kivágnak egy fát.

Ezt elkerülendő egy szertartás keretében megkérik a szellemeket, hogy távozzanak a fából, illetve a fától, majd csak a rituálé után vágják ki azt.

Kínai átkot szórtak a plázára: Saigon forgalmas kínai negyedében áll három, egyenként 33 emelet magas, torony. Az A és a B épület üres, a C épületben 20 emeletet laknak. Az eredeti terv szerint pezsgő bevásárló-, szórakoztató- és lakónegyednek épült, de végül szinte lakatlanul álló Thuan Kieu Plazához két legenda kapcsolódik.

Az egyik arról szól, hogy a 80-as évek végén több munkás is meghalt az építkezésen a rossz biztonsági előírások miatt. Amikor elmaradt a megfelelő kártérítés, bosszúból egy kínai átkot, amit a híres kínai ács után „Lo Ban” -nak neveztek el, szórtak a területre. A rontás óta különös események és kellemetlenségek helyszínévé vált a 100 000 négyzetméteres épület.

Egy másik rémtörténet arról szól, hogy egy taxit hívtak a komplexumhoz, hogy vegyen ott fel egy lányt, de amikor a taxis megérkezett, akkor nem talált ott senkit. A sofőr felhívta a lányt, de a vonal túlsó végén csak nehéz légzést és tompa sikolyokat hallott. A rémült taxis elhajtott a helyszínről.

Később a taxisofőrnek azt mondták, hogy valószínűleg annak a lánynak a szellemével beszélt, akit a barátjával együtt azon a helyszínen öltek meg 2005-ben.

A vietnami háború szörnye: 1947 óta szólnak legendák arról az emberhez hasonló lényről, akinek a Batutut nevet adták. A történetek szerint a lény lakhelye a vietnami dzsungel. A Batutut-mitológia a vietnami háború idején és annak vége után erősödött meg, mert több száz amerikai jelentés azt állította, hogy látták az öt láb magas, izmos testű, vörös szőrzetű lényt.

Szellemlány vásárolt és kért házhozszállítást a bevásárlóközpontban: A legenda úgy szól, hogy egy nap, ebédidőben egy fiatal lány betért a Big C Hai Phongba, hogy vásároljon néhány élelmiszert és egy hűtőt, majd házhoz szállítást kért.

Amikor a szállító megérkezett a címre, akkor egy idős hölgy nyitott neki ajtót. Az asszony nem akarta átvenni a rendelt termékeket, mert ő semmit sem kért. A kézbesítő felolvasta a lány nevét, életkorát és címét a számláról, mire az idős hölgy elsírta magát, hisz a néhány hónappal korábban meghalt lánya adatai szerepeltek a papíron.

Démoni arcú szomszéd rágta le a gyerek karját: A vietnamiak rendszeresen kiakasztják, általában a kertben, a húst szárítani a hűtés előtt. Egy ezzel kapcsolatos rémtörténet arról szól, hogy egy vidéki faluban azt vette észre egy pár, hogy éjszaka eltűnt a kiakasztott hús.

A pár ki akarta deríteni, hogy mi történt, ezért a következő éjszaka fennmaradtak. Éjfél körül azt látták, hogy a szomszédban élő beteg és öreg nagymama átugrik a kerítés fölött, majd démoni arccal, egészben lenyeli a nyers húst.

Napokkal később a pár elment este, a gyerekükre bébiszitter vigyázott. Amikor hazaértek, akkor sikoltást hallottak a csecsemőjük szobájából. Kiderült, hogy az éjszakai húsvadászatra indult öregasszony lerágta a gyermek karját.

Elhunyt katonák kísértenek az alagutakban: Több ezer katona vesztette életét a vietnami háború idején, miközben a számukra ismeretlen terepeken próbálták kitisztítani az alagutakat. Közülük sokat golyók és repeszek találták el, míg mások olyan biológiai csapdák következtében haltak meg, mint például a skorpiók és a viperák. Néhány legenda szerint a meghalt katonák közül többen is az alagutakban és az adott területeken kísértenek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló