Megdöbbentő történetek Michael Caine-ről



Érdekességek a 90 éves filmsztárról.Egyszer az MTK-stadionban focizott: Caine a Hungária körúton található régi MTK-stadionban focizott, amikor a nyolcvanas évek elején forgatták a Menekülés című film meccsjeleneteit. Szintén magyar vonatkozás, hogy ez a film tulajdonképpen a Két félidő a pokolban című Fábri Zoltán-film remake-je, a focistastatiszták között pedig ott volt a későbbi magyar szövetségi kapitány, Egervári Sándor is.

Ebben a filmben Caine egy korábbi profi labdarúgót alakított, akit a nácik elfognak a második világháborúban. A fogságba került focista elvállalja, hogy csapatot szervez a fogolytársaiból, hogy aztán pályára lépjenek egy német katona válogatott elleni gálameccsen.

A focizó foglyok között olyan filmsztárok szerepeltek, mint például Sylvester Stallone, de korábbi sztárfocisták is képviseltették magukat, így például Bobby Moore, Osvaldo Ardiles és Pelé.

Már felnőtt volt, amikor megtudta, hogy az anyja eltitkolta előle a féltestvérét: A színész abban a tudatban élt gyerekként és fiatal felnőttként, hogy egyetlen testvére van, az öccse, Stanley. Az édesanyja halála után azonban kiderült a nagy titka, miszerint a házassága előtt született egy fia, David, aki a súlyos epilepsziája miatt intézetben töltötte az egész életét.

Bár az édesanyjuk rendszeresen látogatta, mégsem beszélt róla soha, még a férjének sem. Caine-t azonban nem zaklatta fel az ügy, ugyanis azt vallja, hogy: „Sose izgasd magad olyasmi miatt, amin nem változtathatsz.”

Kávéreklámban pillantotta meg a második feleségét: Caine először a húszas éveiben nősült, de az a házassága gyorsan félresiklott. A második feleségét a hetvenes évek elején pillantotta meg, amikor az egyik barátjával úgy döntöttek, hogy az esti bulizás helyett inkább tévét néznek, ami során a színész egy brazil kávéreklámban látta meg a gyönyörű nőt, akibe nyomban beleszeretett.

Caine érdeklődését olyannyira felkeltette a nő, hogy mindenáron fel akarta őt kutatni Brazíliában, ám kiderült, hogy a nő valójában néhány utcával arrébb lakik, a neve Shakira Baksh, akinek a telefonszámát is megkapta a filmsztár.

Caine egy tucatszor hívta el randevúzni a nőt, aki a tizenkettedik meghívásra végre igent mondott. Baksh vonakodása nem meglepő, hiszen Caine akkoriban már Anglia szupersztárja és szexszimbóluma volt.

A randevú viszont annyira jól sikerült, hogy azóta is egy párt alkotnak. A házasságukból született egy lányuk, aki már unokával is megajándékozta őket. A második házasságával kapcsolatban Caine elárulta, hogy soha nem okozott gondot, hogy a felesége muszlim, ő viszont keresztény, mert mind a ketten gyakorolják a saját vallásukat, és nincs semmilyen ok, ami miatt ez összeegyeztethetetlen lenne.

Dalt írtak róla: A nyolcvanas években ismert ska-pop banda, a Madness írt egy Michael Caine című dal. A számban maga a filmsztár is hallható néhány mondat erejéig, ugyanis erre sikerült rávennie bandáért rajongó lánya.

Van egy kedvenc szófordulata: Caine-nel kapcsolatban mára szállóigévé vált az egyik kedvenc kifejezése, a „Not Many People Know..” (magyarul: „Nem sokan tudják, hogy...”), ami után általában olyan felesleges érdekességeket árul el a beszélgetőtársainak, mint például a Guinness Rekordok Könyv adatai.

Tekintve, hogy a filmsztár már jó ideje élő legenda, így nem meglepő, hogy sok paródia született róla, ezek pedig szívesen kifigurázzák Caine kedvenc szófordulatát. Egy ideje egyébként ő maga is tréfálkozik vele, sőt, még az egyik könyve címében is szerepel.

A színészi pálya miatt hitte melegnek az apja: Caine elárulta, hogy amikor bejelentette, hogy színészi pályára akar lépni, akkor az apja azt hitte, hogy meleg, ugyanis feléjük mindenki azt gondolta, hogy a színészek melegek, ami néhány esetben igaz is volt.

A „feléjük” egy cockney, külvárosi munkakörnyezetet jelentett, tehát a világ egyik legelegánsabb és legkifinomultabb, igazi angol úriemberre proletariátusból vált azzá. Erre Caine nagyon büszke.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló