Senkinek kell Michael Jordan háza



Hírességek elhagyatottan álló, vagy eladásra kínált ingatlanjai.Michael Jordan: 2012-ben, 29 millió dollárra jegyeztette be a Chicago Bulls egykori sztárjátékosa az Illinoisban található házát, amit még 2017-ben sem sikerült eladnia, hiába csökkentette többször is az árat. Jelenleg közel 15 millió dollárért kínálják az ingatlant, amiben házimozi, edzőterem és egy 23-as számmal ellátott kosárpalánk is található.Obama család: Az Obama család minden nyarát a birtokon töltötte 2003-ig, amikor is úgy döntöttek, hogy eladják. 2015-ben 22,5 millió dollárért kínálták, majd néhány hónappal később még lejjebb vitték az árát, 2017-ben pedig csaknem 18 millióért árulták, de továbbra se vette meg senki.A Minelli kastély: Liza Minelli édesapja, a rendezőként dolgozó Vincente Minnelli a halála előtt azt kérte, hogy a lánya kapja a Beverly Hillsben található házát, de csak azzal a feltétellel, hogy hagyja, hogy abban éljen a mostohaanyja, Lee Anderson a haláláig, vagy addig, amíg ő maga úgy nem dönt, hogy elköltözik.

Anderson tíz éven át, 2002-ig, nyugodtan élhetett a házban, ám akkor Liza úgy döntött, hogy el akarja adni az ingatlant. Bár Liza másik lakást ajánlott fel neki, mégis a mostohaanyja úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A nő azzal vádolta Lizát, hogy leválasztotta az ingatlant a közüzemi hálózatokról, és olyan embereket vett fel a személyzetbe, akik miatt aggasztó és megalázó helyzetekben volt része. A kérelmet végül elutasították.

Anderson 2009-ben bekövetkező halála után fel kellett volna újítani a házat, de ez a mai napig nem történt meg.Bruce Lee kastélya: Rendkívül nagy örökséget hagyott hátra Bruce Lee a filmjei, könyvei és tárgyai formájában, amelyek által az emberek megismerhetik az edzési módszereit és az életfilozófiáját. A sztár Hongkongban élt a családjával, de halála után Yu Pengnian vette meg a házát.

Az üzletembert sokan „Love Hotel King” néven ismerték, ugyanis rengeteg szállodája volt, és Lee egykori otthonából is azt akart kialakítani, nem foglalkozva azzal, hogy az emberek azt kérték tőle, hogy inkább kung fu múzeumot nyisson.

Évekkel később turisztikai központtá akarta alakítani az ingatlant, de nem sikerült megállapodnia a kormánnyal. Amikor 2015-ben meghalt, akkor az unokája örökölte a házat, amit zeneiskolává alakított át 2018-ban. 2019-ben szinte az egész épületet lebontották, hogy tanulóközpontot húzzanak fel annak helyére.Pablo Escobar nápolyi birtoka: Különböző birtokok megvásárlása után építette a helyet Pablo Escobar unokatestvére. Az ügyletek lezárása után elkezdődtek a munkálatok, amelyek során megszépítették a helyet, kipofozták a szobákat, felújították a medencét és kisebb tavat is kialakítottak a birtokon.

Később a vendégek szórakoztatása céljából állatkerti látogatással, bikaviadallal, versenyautó vezetéssel és más lehetőségekkel bővítették a hely kínálatát. Az ingatlan azonban elhagyatottá vált 1993-ban, Escobar halála után.


Egy hosszas jogi procedúra után a kolumbiai kormány megszerezte a birtokot, majd 2006-ban felmerült, hogy szórakoztató komplexumot csinálnak belőle.Michael Jackson Neverland Ranch: Otthonként és vidámparkként tartotta számon Michael Jackson a Neverland Ranchot, amit beteg gyerekek szórakoztatására hoztak létre 1990-ben. Az énekes a Pán Péter „Neverland” szigete után nevezte el a helyet, ahol nagyon sok időt töltött.

1993-ben jogi problémák merültek fel, majd 2005-ben eladásra kínálták. A helyet William Bone üzletember vette meg, majd évekkel később több, mint a háromszoros áron eladta. Az ingatlan ára jelentősen csökkent a 2019-es „Leaving Neverland” című dokumentumfilm miatt.50 Cent: Connecticutban található a rapper otthona, amit 18,5 millió dollárra jegyeztetett be. Azt követően, hogy anyagi nehézségei támadtak, 50 Cent csökkentette az árát, és már csak 8,5 millió dollárba került. 2016-ban még lejjebb ment az ár, és már 6 millió dollárért kínálja a házat, mind a mai napig.

(Forrás: vilagunk.hu)

Ajánló

Ajánló