R2-D2 legjobb pillanataiA Star Wars asztrodroidja többször is bebizonyította, hogy ő a nap hőse.Padmé megmentése a droidgyártó üzemben: A klónok támadása fináléjában az látható, hogy Obi-Wan, Anakin és Padmé a Geonosis bolygón tartózkodik, ahol a Kereskedelmi Szövetség egy nagy droidgyártó üzeme található.

A menekülő Anakin és Padmé egy gyártósoron találja magát, ahonnan nehéz kiszabadulni, hiszen a futószalag folyamatosan halad, a gyártósor egységei pedig bármikor és bárhonnan lecsaphatnak. Egy Jedi még csak képes megoldani a helyzetet, de Padmé igazán szorult helyzetbe kerül az öntőüstben, ami hamarosan forró fémmel fog feltöltődni. A volt királynő végül elkerüli a biztos halált, hála R2-D2-nek, aki épp időben hackeli meg a rendszert.

Az autopilóta kikapcsolása: Amikor a Naboo bolygóra érkező Anakin hirtelen egy űrbéli csatában találja magát, akkor úgy dönt, hogy segít a Kereskedelmi Szövetség ellen harcolóknak, elvégre nemrég megmutatta a Tatooine-on, hogy micsoda pilótatehetség.

A fogathajtóverseny sztárja számára azonban ismeretlen a N-1 csillagvadász műszereinek nagy része, ezért az autopilóta kikapcsológombját sem találja, pedig az űrcsata olyasmi, amiben rengeteget kell manőverezni. Anakin szerencséje az, hogy vele van R2-D2, így egy szavába kerül, hogy átvegye az irányítást az N-1 csillagvadász felett.

Kicsi a bors, de erős: Egy egyszerű asztrodroidnak aligha van esélye egy harci droid ellen, kettő ellen pedig pláne nincs. Erre azonban rácáfolt R2-D2, aki Obi-Wan megsegítése közben könnyedén elintézett két harci droidot.

A nem hétköznapi asztrodroid eszköztára olyan, mint egy svájci bicska, de hatásos fegyvere nincs a droidok ellen, ezért trükkös megoldáshoz folyamodik: először olajjal fecskendezi le az ellenfeleit, majd beindítja a mini hajtóműveit, amivel lángra lobbantja a droidokat, aztán elegánsan távozik.

Az első hőstett: Ha időrendi sorrendben nézzük a filmeket, akkor a Baljós árnyakban találkozunk először R2-D2-val, akinek első hőstette is itt látható. A jelenetben a főhőseinknek ki kell jutnia a blokád alá vett Naboo bolygóról, ám a Kereskedelmi Szövetség mindent megtesz ennek megakadályozása érdekében.

Mivel a hajón tartózkodik Padmé Amidala, így a kis asztrodroid dolga igazán nemes feladat, amikor az összecsapásban megsérült pajzsgenerátort neki kell megjavítania. Ehhez azért némi szerencse is kellett, hogy ne érje találat munka közben a kis asztrodroidot, ám végül ő mentette meg a főhősök életét.

Profi zavarkeltés Grievous hajóján: Azt követően, hogy úgy tűnt, hőseink sikeresen kiszabadították Palpatine-t Dooku gróf fogságából, ismét csapdába estek. Grievous tábornok testőrsége nem könnyű falat, pláne nem két fegyvertelen Jedinek, de egy okos trükkel sikerül javítani az esélyeiken.

Ehhez R2-D2 leleményességére van szüksége Obi-Wannak és Anakinnak, ugyanis amíg a kis asztrodroid beveti az összes funkcióját, hogy megzavarja Grievoust és csatlósait, addig a két Jedi elég időt nyer, hogy az Erő használatával visszaszerezzék a fénykardjaikat, amiknek birtokában már könnyen elbánnak az ellenséggel.

Egy fontos üzenet: Azt, hogy R2-D2 levetítette Leia hercegnő üzenetét a Tatooine-on remeteként élő Obi-Wan Kenobinak, úgy is értelmezhetjük, hogy a kis asztrodroid adott új reményt a Lázadásnak, hiszen lehet, hogy az egykor Jedi mester nélkül Luke soha nem ismeri meg az Erőt.

Bár a kézbesítés nem nagy hőstett, mégis ez az, amivel R2-D2 a legtöbbet tette a Galaktikus Birodalom elleni harcban.

R2-D2 meghackeli a Halálcsillag belső rendszerét: Leia hercegnő kiszabadítása közben a főhősök lézerpisztoly-harc elől menekülve egy olyan szeméttárolóban kötnek ki, ahol különös szörnyek élnek. Ha ez nem lenne elég gond, akkor még hozzá kell tenni, hogy a Birodalmiak összepréselik az űrbe szánt szemetet, ez a folyamat pedig éppen akkor indul be, amikor a csapat ott tartózkodik. A főhősöknek azonban nem esik baja, hála R2-D2-nak, aki meghackeli a Halálcsillag belső rendszerét.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló