Ilyen filmekkel bővülhetne a Halálos iramban



Néhány ötlet, hogy milyen irányba folytatódhatna a franchise.Mr. Senki: A Kurt Russell alakított karakter egy tipikus szervezeti nagyágyú, akit bármikor és bárhol be lehet vetni, éppen ezért tele van lehetőségekkel. Mr. Senki önálló filmje szólhatna arról, hogy a férfi már nyugdíjba készül, amikor megneszeli, hogy az ügynökségnél, amelynek dolgozik, valami nincs rendben. Ez a gyanúja igazolódna be, amikor a kollégái rátámadnak.

Mivel Mr. Senki nem lenne biztos abban, hogy kiben bízhat, ezért csak a lánya, Tess (Brie Larson) és Kis Senki (Scott Eastwood) segítségére számíthat. Végül kiderülne, hogy az ügy hátterében az Eteon áll, az a szervezet, amellyel már Hobbs és Shaw is összeakadt, vagy az áruló Aimes (Alan Ritchson).

Halálos űramban – Mert a család az űrben is család: A kétrészes finálé első felvonásában az Eteon több éves előkészület után élesíti a legnagyobb titokban felépített űrállomását, amit különleges, igencsak veszélyes fegyverekkel szereltek fel, ezért az amerikai kormány le akarja lőni az építményt.

A gond azonban az, hogy az űrállomás védelmi rendszere már a Föld légkörében kiiktatja a rakétákat. Ekkor jön az ötlet, hogy küldjék fel az űrbe a legjobb pilótákat az új egyszemélyes rakétákban, amelyek gyanúsan hasonlítanak az autókra.

Mivel Mr. Senki kedvenc filmje az Armageddon, ráadásul van egy menő autóversenyzős csapata, ezért nekik adja a feladatot, hogy aztán egy háromnapos felkészülés után az űrben cselezzék ki a rakétákat és a lézereket.

Néhány látványos űr-autós üldözés után a csapatnak sikerülne kiiktatni az állomás agy részét, majd elmenekülnének. Az utolsó pillanatban azonban az ellenség aktiválná a rendszerben lévő mesterséges intelligenciát, ami célba venné az ellenséget, majd bombázni kezd néhány nagyvárost, ami ellen a csapat semmit sem tehet, legalábbis egyelőre.

A Shaw család: Ez a film adja magát, hiszen egy már bejáratott, négyfős, vagány családról van szó. A Halálos iramban hatodik részében szerepelt Owen (Luke Ewans) és Decard (Jason Statham), akik először gonosznak tűntek, de később átálltak a jó oldalra, mivel segítettek Domnak visszaszerezni a fiát, és szinte minden gaztettet visszacsináltak a készítők, ami a nézőknél már kicsapná a biztosítékot egy hősnél.

Owen és Decard mellett ott van még a Hobbs és Shawban megismert Hattie (Vanessa Kirby), a titkosügynök kishúg, és a Helen Mirren által alakított simlis anyuka, Queenie Shaw, aki már négy filmben szerepet. A film cselekménye lehetne az, hogy Queenie egy olyan balhéba keveredik, amiből csak a gyerekei húzhatják ki.

Egyéni spin-offok, szólófilmek: A Halálos iramban-filmekben már rengeteg mellékszereplő megfordult, sokukban pedig van annyi potenciál, hogy megérdemelne egy saját filmet, amelyben kibontakozhatna szólóban, vagy egy kisebb csapat tagjaként. Erre már van is példa Hobbs és Shaw esetében. Ugyanígy kapna saját filmet például Tej és Roman, de szintén érdekes lenni ennyi év újra összehozni Hant és Seant, csak most már driftelő versenyek nélkül.

Halálos iramban: Új nemzedék: A már ismert csapat bőven eleget akciózott, ezért többségük csak nagyon ritkán vállal új megbízást, úgyhogy Mr. Senkinek muszáj egy teljesen új csapatot összeállítania a tehetséges fiatalokból, és olyan mellékszereplőkből, akik legalább egyszer szerepeltek a korábbi részekben.

Toretto Jr. és O’Conner Jr.: Ebben a filmben Dominic Toretto és Brian O’Conner gyerekei már fiatal felnőttek, akik imádják az autókat, ahogy a szüleik, gyakran versenyeznének, és előfordulna, hogy a szüleiknek kell kihúzni őket a bajból.

Amikor Brian Toretto megtudja, hogy az anyja még életben lehet, akkor az apja hallani sem akar a dologról. Brian és az unokatestvére együtt járna az ügy végére, amiben segítené őket egy régi csapattag, aki folyton azon problémázna, hogy Dom biztos, hogy el fogja látni a baját, ha erre rájön. Végül kiderülne, hogy Brian anyja tényleg halott, és az egész csak egy csapda volt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló