Tudományos érdekességekEzekre a rejtélyekre máig keresik a magyarázatot a szakemberek.Vízcsöpögés járt Don Decker nyomában: Don Decker nagyapja 1983-ban meghalt a pennsylvaniai Stroudsburgben. A temetés után Decker belázasodott, majd transzba esett. Ezzel egy időben víz kezdett csöpögni a ház mennyezetről és a falakról.

Ebben az volt a különös, hogy a falban ott nem futottak vízvezetékcsövek, ezért senki sem értette, hogy hogyan csöpöghet ott víz. Decker egyik barátja kihívta a rendőrséget, akik megkérték a férfit, hogy vigye el Deckert a közeli pizzériába.

Az étteremben megismétlődött ugyanaz, ami a házban. Amikor Decker távozott a pizzériából, akkor a vízcsöpögés megszűnt.

Földrengés előtti rejtélyes fények: A tudósok a mai napig nem találtak magyarázatot arra, hogy mi okozhatja a földrengések előtti, vagy azokat kísérő, fényjelenségeket. 1600 óta 65 olyan bizonyított eset született, amelyben különös fények jelentek meg az égen a szeizmikus aktivitás idején.

Tekintve, hogy ezek a rejtélyes fények a földrengéseknek csak a 0,5 százalékánál fordul elő, ezért rendkívül alacsony a valószínűsége annak, hogy valaki szemtanúja legyen. Ugyan elméletek léteznek a fényjelenségek magyarázatára, de azok egyike sem nyert bizonyítást.

Táncjárvány: 1518 júliusában történt, hogy egy nő kilépett a Strasbourgban található otthona kapuján, és táncra perdült, amit képtelen volt abbahagyni. Egy héttel később már több, mint 34 ember táncolt az asszonnyal, majd egy hónap alatt a táncosok száma több százra bővült.

A megállíthatatlan táncolás során 400 ember belehalt a kimerültségbe, a szívrohamba vagy a gutaütésbe. A „járványra” máig nem létezik hihető magyarázat, mert az elméletek egyike sem indokolja meg, hogy hogyan rendelkezhettek az emberek olyan állóképességgel, amely miatt képesek voltak napokig táncolni.

A titokzatos Bimini-út: A harmincas években állt elő azzal az amerikai fizikus, Edgar Cayce, hogy szerinte a Bahamákhoz tartozó Biminiben kell keresni az elveszett Atlantisz romjait. 1968 szeptemberében Bimini északi részén, a Paradise Point közelében, 700 méteres mélységben olyan mészkőtömbökre bukkantak, amelyek szabályos alakzatban helyezkedtek el.

Ezt a kőformációt nevezik a Bimini-útnak, amiről sokan azt gondolják, hogy az atlantiszi civilizáció maradványa. Mások szerint csupán a tengerfenék mélyülése hozta létre a különleges formációt.

Jéggé fagyott, mégis túlélte: Jean Hilliard úgy döntött 1980. december 20-án a minnesotai Lengbyben, hogy autóba ül és elmegy a szüleihez, ám a kocsi egyszer csak megadta magát útközben. Ekkor a 19 éves lány gyalog indult el a közelben lakó barátaihoz, de eltévedt.

Órákon keresztül bolyongott, mire végre meglátta a házat, amely előtt méterekkel összeesett és hat órát töltött a hóban, -22 fokban. A kórházba szállított lány nem mutatott semmilyen életjelet, ráadásul a teste annyira megfagyott, hogy az injekciót sem tudták beadni neki.

Az orvosok biztosra vették Hilliard halálát, ám alighogy elkezdett felengedni, a lány megmozdult. Három nappal később Hilliard a saját lábán hagyta el a kórházat, majd hat hét után egészségesnek nyilvánították.

A legendás folyó: Andrés Ruzo gyerek volt, amikor a nagyapja többször is elmesélte neki, hogy a legenda szerint létezik egy folyó, ami felfalja az ellenségeit. Ruzo elhatározta, hogy felnőttként megkeresi a különleges folyót.

Amikor már geológusként dolgozott, akkor azzal bízott meg egy sámánt, hogy vezesse el a folyóhoz, amit 2011-ben sikerült megtalálnia. A folyó tehát létezik, ráadásul a vize 86 fokos, pedig a legközelebbi vulkán 700 kilométerre található tőle.

Tengeralatti piramisok: 1986-ban találtak egy teraszos elrendezésű formációt a Japánhoz tartózó Yonaguni-szigetnél a búvárok. Az öt emelet magasságú tengeralatti alakzat tárgyi bizonyíték arra, hogy egykor emberek éltek ott, de ez nem győzte meg a tudósokat. Ha emberi kéz alkotta, akkor az azt jelentené, hogy a jégkorszak előtti civilizációk alkották.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló