Ezeket a dolgokat talán még nem tudod Kevin Baconről



Érdekességek a 65 éves színészről.Ezért szeret meztelenkedni: Kevin Bacon nem a filmekben szeret meztelenkedni, hanem otthon, méghozzá azért, mert úgy gondolja, hogy van valami gyógyító ereje a meztelenségnek, ami által az ember megszabadul a külsőségektől és a kötöttségektől. Szerint a ruha csak a felszínt mutatja meg az embernek. Ugyanakkor a színész arra oda figyel, hogy a bejárónő előtt ne, csak a felesége és a gyerekei előtt gyakorolja ezt a szokását.

Fel akarja éleszteni a Tremorst: A Gumiláb után nehéz évei voltak a színésznek, ugyanis beskatulyázták, mindenki azt akarta, hogy ugyanazt a karaktert játssza el, és egymás után buktak meg a filmjei.

Némi felüdülést jelentett számára a Tremors - Ahová lépek, szörny terem című horrorvígjáték, aminek alapfelállása miatt szabályosan rátört a hiszti, ugyanis úgy érezte, hogy teljesen mélypontra került a karrierje.

Kár volt azonban temetnie a karrierjét, ugyanis a Tremors kultfilm lett, aminek több folytatása is készült, igaz már Bacon nélkül. Az elmúlt években azonban többször is lehetett hallani arról, hogy a színész visszatérne a szerepéhez, méghozzá egy sorozatban. Bár 2017-ben a SyFy csatorna megrendelte a pilotot belőle, végül nem rendelte be a sorozatot.

Hadilábon áll a díjakkal: Kevin Bacon az év keserű időszakának nevezi az Oscar-szezont, mert mindig kimarad belőle. A keserűsége nem alaptalan, hiszen pályafutása során öt olyan filmben játszott, amit a Legjobb film díjra jelöltek (JFK - A nyitott dosszié, Egy becsületbeli ügy, Apollo 13, Titokzatos folyó, Frost/Nixon), de ő eddig egyetlen Oscar-jelölést sem kapott.

Színészként a legnagyobb elismerést, amit magáénak tudhat, egy Golden Globe, amit A lélek útja című tévéfilmért kapott 2010-ben. Ugyanezért a szerepéért Emmyre jelölték és SAG-díjra is esélyes volt.

Rendezőként is aktív és imádja kifigurázni saját magát: Jelenleg úgy tűnik, hogy feladta a komoly próbálkozást a rendezés terén. Először 1996-ban foglalta el a rendezői széket a Losing Chase című tévéfilm kedvéért, amit aztán 3 Golden Globe-ra is jelölték, de végül egyiket sem kapta meg.

Emellett a híresség saját mozifilmet is rendezett, bár a 2005-ös Kincsem (Loverboy) sehol sem zavart sok vizet. A film főszereplője a színész felesége volt. Később Bacon dolgozott a felesége sorozatában, A főnökben, amiből négy részt rendezett. 2019 és 2022 között a Showtime-on vetített Város a hegyenben nemcsak játszott, hanem egy részt rendezett is.

Mostanában azonban inkább csak kisfilmekben poénkodik. Eddig három olyan kisebb munkája volt, amiben önmaga fiktív változatát alakította (Duck: A Film by Kevin Bacon, Free the Bacon, Duck: A Film by Kevin Bacon).

A színész más esetekben is szívesen kifigurázza magát. Erre kiváló példa a kamu parfümreklám James Corden tévéshow-jából, de A galaxis őrzői 2022-es ünnepi különkiadás is megmutatta, hogy Bacon mennyire önironikus.

Maszturbált Tommy Lee Jones és Joe Pesci mellett - persze csak egy filmben: Bacon a mai napig úgy gondolja, hogy a JFK - A nyitott dosszié volt az a film, ami megváltoztatta a karrierjét. Bár csak kis szerepe volt benne (meleg férfiprostit játszott), mégis ennyi elég volt ahhoz, hogy onnantól kezdve remek karakterszínészként tartsák számon, és sorra hívták az olyan filmekbe, mint például az Egy becsületbeli ügy, a Veszélyes vizeken vagy az Apollo 13.

A JFK forgatása elég kalandos volt, amire Bacon így emlékezett vissza:

„Csak négy forgatási napom volt, mind New Orleans-ban. Az első napon egy meleg orgia jelenetet vettünk fel. Besétáltam a díszletbe, ahol már ott volt Tommy Lee Jones és Joe Pesci 18. századi francia arisztokratáknak öltözve. A háttérben melegpornó ment a tévében. Ott volt egy fiatal statiszta srác is, akit tényleg az utcáról, strichelés közben szedtek össze. Oliver Stone azt a rendezői instrukciót adta nekem legelőször, hogy smároljak a sráccal, de én közöltem, hogy nem, inkább a háttérbe maszturbálok. Végül ebben maradtunk.”

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló